Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κλειστοί δρόμοι σήμερα και για 4 μέρες από/προς Θεσσαλονίκη

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έξω από τη Θεσσαλονίκη και στα Τέμπη

Κλειστοί δρόμοι από σήμερα από και προς τη Θεσσαλονίκη στην νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης για έργα συντήρησης στην κοιλάδα των Τεμπών, ενώ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν και έξω από την πόλη για μεταφορά ογκωδών αντικειμένων προς το ορυχείο της ΔΕΗ.

Δείτε αναλυτικά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης λόγω εργασιών

Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, θα πραγματοποιηθούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη σήραγγα Πλαταμώνα στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης (αυτοκινητόδρομος Π.Α.Θ.Ε.), λόγω εργασιών συντήρησης - αναβάθμισης των ηλεκτρονικών συστημάτων.

Συγκεκριμένα θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων από τον Ανισόπεδο Κόμβο Πλαταμώνα (400ο χιλιόμετρο), έως τον Ανισόπεδο Κόμβο Λεπτοκαρυάς (410ο χιλιόμετρο) του αυτοκινητοδρόμου και στις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας (προς Αθήνα και προς Θεσσαλονίκη).

Οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν από την Τρίτη 28-11-2017 έως και την Παρασκευή (1-12-2017), μόνο κατά τις ώρες από 22.00 έως 06.00 της επόμενης ημέρας και συγκεκριμένα:

  • από ώρα 22.00 της 28-11-2017 έως ώρα 06.00 της 29-11-2017,
  • από ώρα 22.00 της 29-11-2017 έως ώρα 06.00 της 30-11-2017,
  • από ώρα 22.00 της 30-11-2017 έως ώρα 06.00 της 1-12-2017,
  • από ώρα 22.00 της 1-12-2017 έως ώρα 06.00 της 2-12-2017.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού, από τον Ανισόπεδο Κόμβο Ευαγγελισμού (377ο χιλιόμετρο) έως τον Ανισόπεδο Κόμβο Λεπτοκαρυάς (410ο χιλιόμετρο).

Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Για τη μεταφορά ογκωδών αντικειμένων

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώθηκε ότι, την Τρίτη (28-11-2017) και ώρα 07:00 θα πραγματοποιηθεί ειδική μεταφορά υπέρβαρων και ογκωδών φορτίων από το 28ο χλμ. Π.Ε.Ο. Θεσ/νίκης – Ευζώνων (συμβολή προς Βαθύλακκο) προς το ορυχείο της Δ.Ε.Η. στην Πτολεμαΐδα. Κατά τη διάρκεια της εν λόγω ειδικής μεταφοράς θα γίνουν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Α) Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από ώρα 07:00 της 28-11-2017 έως πέρας μέτρων τροχαίας (έξοδος από Νομό Θεσσαλονίκης):

Θα διακόπτεται τμηματικά και ανάλογα με τη κίνηση της εν θέματι ειδικής μεταφοράς η κυκλοφορία όλων των οχημάτων  στα ακόλουθα οδικά τμήματα:

-28ο χλμ. Π.Ε.Ο. Θεσ/νίκης – Ευζώνων (συμβολή προς Βαθύλακκο) έως 33ο χλμ.  Π.Ε.Ο. Θεσ/νίκης – Ευζώνων (συμβολή προς Πρόχωμα).Η διακοπή της κυκλοφορίας αφορά τον αποκλεισμό και στα δύο ρεύματα πορείας. Κατά τη διέλευση του ειδικού φορτίου από το ανωτέρω αναφερόμενο δρομολόγιο, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω της Επαρχιακής Οδού Παλαιού Αγιονερίου – Βαθύλακκου.

-Επαρχιακή Οδός Προχώματος – Κουφαλίων (από το 1ο έως το 10ο χλμ. αυτής). Η διακοπή της κυκλοφορίας αφορά τον αποκλεισμό και στα δύο ρεύματα πορείας. Κατά τη διέλευση του ειδικού φορτίου από το ανωτέρω αναφερόμενο δρομολόγιο, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω της Επαρχιακής Οδού Θεσ/νίκης – Χαλκηδόνας – Κουφαλίων και της Π.Ε.Ο. Θεσ/νίκης – Ευζώνων.

-Επαρχιακή Οδός Κουφαλίων – Χαλκηδόνας (από το 1ο  χλμ. έως  το 6ο χλμ. αυτής).Η διακοπή της κυκλοφορίας αφορά τον αποκλεισμό και στα δύο ρεύματα πορείας. Κατά τη διέλευση του ειδικού φορτίου από το ανωτέρω αναφερόμενο δρομολόγιο, η κυκλοφορία των οχημάτων που προτίθενται να κινηθούν προς Έδεσσα – Γιαννιτσά θα διεξάγεται μέσω της Επαρχιακής Οδού Κουφαλίων – Πέλλας και για του χρήστες του οδικού δικτύου που προτίθενται να κινηθούν προς Θεσ/νίκη,θα διεξάγεται μέσω της Επαρχιακής Οδού Κουφαλίων – Προχώματος και της Επαρχιακής Οδού Κουφαλίων – Ελεούσας.

-Από το 33ο χλμ. της Ε.Ο. Θεσ/νίκης – Εδέσσης (συμβολή προς Κουφάλια – Σηματοδότης) έως 35ο χλμ.  Ε.Ο. Θεσ/νίκης – Εδέσσης (όρια με Δ.Α. Πέλλας). Η διακοπή της κυκλοφορίας αφορά τον αποκλεισμό και στα δύο ρεύματα πορείας. Κατά τη διέλευση του ειδικού φορτίου από το ανωτέρω αναφερόμενο δρομολόγιο, θα διακοπεί σταδιακά – τμηματικά η κυκλοφορία των οχημάτων στο εν λόγω οδικό τμήμα έως την είσοδο του ειδικού οχήματος στα όρια της Δ.Α.Πέλλας. Ακολούθως θα διενεργηθούν εκτροπές στο 34 χλμ. της Ε.Ο. Θεσ/νίκης – Εδέσσης (Σηματοδότης προς Ν.Ε.Ο. Εδέσσης), για τα οχήματα που κινούνται με κατεύθυνση προς Έδεσσα.

Θα απαγορευθεί, όπου επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων κατά μήκος της εν λόγω κίνησης της ειδικής μεταφοράς.

Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας θα ληφθούν μέτρα τροχαίας από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Για τις παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχει εκδοθεί σχετική Απόφαση.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να καταβάλλουν ιδιαίτερη προσοχή, να συμμορφώνονται με τις πινακίδες σήμανσης και τις υποδείξεις των τροχονόμων, προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ