Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε σώος ο 93χρονος που αγνοούνταν

Αίσιο τέλος στην αγωνία των ανθρώπων του που τον αναζητούσαν

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια του 93χρονου που είχε εξαφανιστεί στις 02/12/2017, από την περιοχή του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, στη Θεσσαλονίκη και για τον οποίο είχε εκδοθεί Silbver Alert. Ο κ. Αντ. Καλπαχίδης βρέθηκε και είναι καλά στην υγεία του, και έτσι μπήκε τέλος στην αγωνία των ανθρώπων του που τον αναζητούσαν.

Συγκεκριμένα, η Γραμμή Ζωής μετά από αίτημα των συγγενών και με τη συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών, το απόγευμα της 03/12/2017 ενεργοποίησε το Silver Alert για την κινητοποίηση όλων για την ανεύρεσή του.

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Εθελοντικού Οργανισμού δέχθηκε, λίγο μετά την ενεργοποίηση του Κοινωνικού Συναγερμού, κλήση για την ανεύρεσή του. Εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, που είδαν το Silver Alert, αναγνώρισαν τον ηλικιωμένο και ειδοποίησαν στη Γραμμή SOS 1065, ότι ο κ. Αντώνης νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. Έτσι, ο κ. Καλπαχίδης, είναι και πάλι κοντά στους δικούς του ανθρώπους!

Σημειώνεται ότι η ΜΚΟ Γραμμή Ζωής, με το Silver Alert Hellas και την Εθνική γραμμή SOS για τους ηλικιωμένους «1065», με τη βοήθεια των Αρχών, των φορέων και των απλών πολιτών κατορθώνει να κινητοποιεί την κοινωνία για να βρει τους ηλικιωμένους που αναζητούνται. Σημαντικό ρόλο παίζει η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε. Και αυτό, γιατί η συμμετοχή όλων μας, βοηθά να βρεθούν οι ηλικιωμένοι που βρίσκονται σε κίνδυνο. 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ