Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

400 ωδικά πτηνά - καναρίνια «πλημμυρίζουν» τη Θεσσαλονίκη! (ΦΩΤΟ)

Από αύριο μέχρι και το Σάββατο, και έπειτα έκθεση με ελεύθερη είσοδο για το κοινό

Της ΛΕΜΟΝΙΑΣ ΒΑΣΒΑΝΗ

Τι δουλειά έχουν 400 ωδικά πτηνά – καναρίνια στους Αμπελόκηπους; Θα πάρουν μέρος στον 12ο Τοπικό Διαγωνισμό Εκτροφέων Πτηνών Αναψυχής Μακεδονίας.

«Στο κλειστό γυμναστήριο του 3ου Δημοτικού Σχολείου, Πέραν και Φιλιππουπόλεως γωνία, από την Πέμπτη μέχρι και το πρωί του Σαββάτου, μια κριτική επιτροπή που απαρτίζεται από καταξιωμένους κριτές, που είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένοι, θα τα κρίνει για διάφορες κατηγορίες με βάση διεθνή στάνταρ, καθορισμένα από την παγκόσμια ορνιθολογική ομοσπονδία, και με βάση αυτά τα στάνταρ θα τα βαθμολογήσει. Τα καναρίνια που συμμετέχουν είναι δύο  κατηγοριών: καναρίνια χρώματος, που κρίνονται για το χρώμα και το σχέδιο στο πτέρωμά τους, και καναρίνια τύπου, που κρίνονται για το σχήμα τους. Οι νικητές θα κερδίσουν κύπελλα, ενώ βραβεύονται και ομάδες πτηνών. Και τις τελευταίες ημέρες πάντα ακολουθεί έκθεση για το κοινό, στην οποία δωρεάν μπορεί ο οποιοσδήποτε θέλει να έλθει και να θαυμάσει τα πουλιά που διαγωνίστηκαν» δήλωσε στο typosthes.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκτροφέων Πτηνών Αναψυχής Μακεδονίας (Ε.Π.Α.Μ.) κ. Γιώργος Χρηστακάκης, με πρωτοβουλία του οποίου γίνεται ο διαγωνισμός.

Σημειώστε πως πρόκειται έναν μη κερδοσκοπικό Σύλλογο που ιδρύθηκε το 2006 με θέμα του τα ωδικά πτηνά-καναρίνια. «Ξεκίνησε με μικρά βήματα, με μόλις λίγους χομπίστες εκτροφείς να τον στελεχώνουν, γρήγορα όμως αναπτύχθηκε σε μια υπολογίσιμη δύναμη πάνω στο χόμπι» δήλωσε ο κ. Χρηστακάκης, λέγοντάς μας πως ο Σύλλογος σήμερα αριθμεί περί τα 80 μέλη. «Ασχολούμαστε μόνο με καθαρόαιμα πτηνά και το κάνουμε για την τρέλα μας», συμπλήρωσε.  

Έχουν ως έδρα τη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα τα γραφεία του Συλλόγου βρίσκονται στη συμβολή των δρόμων Γεννηματά και Χαλκίδη στους Αμπελόκηπους.

Στόχος του Συλλόγου είναι η διάδοση αυτού του χόμπι, αλλά και η εξέλιξη κάθε ράτσας. Για το λόγο αυτό κάθε χρόνο διοργανώνουν διαγωνισμό κι έκθεση πτηνών. Και με την πολύτιμη αρωγή του δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης εξασφαλίζουν χώρους για το διαγωνισμό.

Ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου 

Φέτος η έκθεση θα λειτουργεί Σάββατο 9/12 από τις 9:00-18:00 και την Κυριακή 10/12 από τις 9:00-13:30 στον ίδιο χώρο που γίνεται ο διαγωνισμός, στο κλειστό γυμναστήριο του 3ου Δημοτικού Σχολείου δηλαδή, και η είσοδος είναι ελεύθερη. «Περιμένουμε όλους, μεγάλους  και μικρούς να θαυμάσουν από κοντά τους φτερωτούς μας φίλους!», κατέληξε ο κ. Χρηστακάκης. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι 5 λέξεις «κλειδιά» για τη Θεσσαλονίκη του αύριο – Ποια τα ατού, ποια τα «αγκάθια»
Ημερίδα της Marketing Greece με κεντρικό μήνυμα «Από το Χθες στο Αύριο. Μαζί διαμορφώνουμε το τουριστικό προϊόν της Θεσσαλονίκης»
Οι 5 λέξεις «κλειδιά» για τη Θεσσαλονίκη του αύριο – Ποια τα ατού, ποια τα «αγκάθια»
Νατσιός: Η κοινωνία υπέστη εξαθλίωση - Βλέπουμε τις συνέπειες μέρα με τη μέρα
Ο πρόεδρος της Νίκης Δημήτρης Νατσιος κατηγόρησε τον Κώστα Καραμανλή για συγκάλυψη των ευθυνών για το δυστύχημα των Τεμπών
Νατσιός: Η κοινωνία υπέστη εξαθλίωση - Βλέπουμε τις συνέπειες μέρα με τη μέρα