Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

«Διάσωση» σε άσκηση πυρασφάλειας στην Κεντρική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση πυρασφάλειας - Τι περιελάμβανε το σενάριο

Ολοκληρώθηκε το πρωί με απόλυτη επιτυχία στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης που βρίσκεται στην Εθνικής Αμύνης 27, η άσκηση πυρασφάλειας με τη συμμετοχή κοινού.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με το σενάριο στο σημείο έσπευσαν τρία υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα με δέκα πυροσβέστες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Χτυπάει ο συναγερμός της πυρκαγιάς και το κτίριο πρέπει να εκκενωθεί άμεσα. Στην προσπάθεια διαφυγής μια κοπέλα χτυπά στο κεφάλι και πέφτει αναίσθητη στο δάπεδο.

Άνδρες της πυροσβεστικής που έφθασαν στο σημείο μετέφεραν την τραυματία έξω από την βιβλιοθήκη. Μετά από μεγάλη προσπάθεια, η Πυροσβεστική σβήνει την φωτιά που εκδηλώθηκε από βραχυκύκλωμα και στο κτίριο πλέον δεν υπάρχει λόγος περαιτέρω ανησυχίας.

"Τέτοιες ασκήσεις σε δημόσια και ιδιωτικά κτίρια ή επιχειρήσεις γίνονται συχνά, ώστε από τη μία οι άνδρες του πυροσβεστικού σώματος να βρίσκονται σε ετοιμότητα, αλλά και ο κόσμος να μαθαίνει να αντιδρά σωστά σε τέτοιες στιγμές?, τόνισε μεταξύ άλλων ο υποδιοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών νόμου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Πατκίδης.

Σημειώνεται ότι το κοινό που βρίσκονταν στη Βιβλιοθήκη πήρε μέρος στην άσκηση και άκουσε προσεχτικά τις συμβουλές και τις οδηγίες ατόμων του πυροσβεστικού σώματος. Εκτός από το πυροσβεστικό σώμα, έξω από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη υπήρξε και αστυνομική παρουσία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ