Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Τα Χριστούγεννα πάνε… Τούμπα, ανοίγει το χωριό! (ΦΩΤΟ)

Σήμερα Σάββατο τα εγκαίνια από τον Γιάννη Μπουτάρη

Σήμερα Σάββατο (9/12) ανοίγει τις πύλες του το Χριστουγεννιάτικο χωρίο  «FUNtastic PARK» στην Τούμπα, το οποίο δημιούργησε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης για να προσφέρει μια γιορτινή ατμόσφαιρα στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης μας.

Το χριστουγεννιάτικο χωριό έχει στηθεί και φέτος στο Πάρκο Μικρασιατικού και Θρακικού Ελληνισμού (Κλεάνθους  & Γρ. Λαμπράκη -Τούμπα). Την ίδια ώρα θα γίνει η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου της Δ΄Δημοτικής Κοινότητας και του εορταστικού διάκοσμου, από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη. Η τελετή των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί στις 18.00 το απόγευμα.

Οι εκδηλώσεις στην Τούμπα

Οι εκδηλώσεις έχουν  επίκεντρο όλη την οικογένεια και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων συναυλίες, μουσικά-θεατρικά δρώμενα και παραστάσεις με τη συνεργασία Συλλόγων,  καλλιτεχνικών και θεατρικών ομάδων της πόλης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα, Έναρξη Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων με την Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου δένδρου & εορταστικού διάκοσμου και καλλιτεχνικό πρόγραμμα με Παραδοσιακά Κάλαντα από Συλλόγους και τις Παραστάσεις «Τραγουδάμε για τα Χριστούγεννα» από την Μουσική Σχολή «ΣΥΝΘΕΣΗ» και «Ένας κόσμος Χριστούγεννα» από την Θεατρική Ομάδα «ΝΤΟΥΕΝΤΕ», στην εξέδρα εκδηλώσεων του Χριστουγεννιάτικου Χωριού.
  • Την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου στις 5 το απόγευμα, εορταστική εκδήλωση των Αθλητικών Συλλόγων-Ακαδημιών στο Πάρκο Σπανού (Δημοτικό Γήπεδο Μαλακοπής), με φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου δένδρου, ενώ 
  • το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα, η Χριστουγεννιάτικη παραδοσιακή εκδήλωση με χορούς και τραγούδια από Πολιτιστικούς Συλλόγους στην εξέδρα εκδηλώσεων «Χριστούγεννα Πρωτούγεννα».
  • Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στο Αμφιθέατρο του Κέντρου Πολιτισμού Τούμπας η Παιδική Παράσταση: «του τέντζερη καμώματα» από την Θεατρική Ομάδα «ΝΤΟΥΕΝΤΕ». Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν
  • το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι όπου στην εξέδρα εκδηλώσεων θα παρουσιαστούν Χριστουγεννιάτικα  παραδοσιακά κάλαντα & τραγούδια και θα ολοκληρωθούν
  • το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι με το Χριστουγεννιάτικο γλέντι από τον Δημήτρη Κεχαγιά & το συγκρότημα του στην εξέδρα εκδηλώσεων.

Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Τo χριστουγεννιάτικο χωρίο Funtastic Park

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης διοργανώνει και φέτος το “FUNtasticPARK”, μεταμορφώνοντας για 2η συνεχόμενη χρονιά την Πλατεία Μικρασιατικού και Θρακικού Ελληνισμού στην περιοχή της Άνω Τούμπας, καθώς και τους εξωτερικούς χώρους του Πολιτιστικού Κέντρου Τούμπας, σε ένα μοναδικό γιορτινό χωριό. Χιλιάδες λαμπιόνια θα λούσουν με το φως τους το Χωριό, δίνοντας ζωή, λάμψη, ομορφιά και μια νότα αισιοδοξίας σε όλη την περιοχή.

Δεν θα λείπει τίποτα από το μαγευτικό Χριστουγεννιάτικο Χωριό:Από το «Σπίτι του Άη Βασίλη» και τη «Χριστουγεννιάτικη Αγορά», μέχρι εξέδρα που θα φιλοξενήσει εορταστικές εκδηλώσεις, τα Σπίτια Αγάπης για φιλανθρωπικές δραστηριότητες, ενώ αυτό που θα κερδίσει τους επισκέπτες, είναι το FUNPARK με παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, τα οποία θα απογειώσουν την παιδική ανεμελιά και όχι μόνο, όπως: MOONRAKER, ΕΛΕΦΑΝΤΑΚΙΑ (SALTAMOΝΤE), ΚΑΘΡΕΠΤΕΣ, ΠΙΣΤΑ ΜΕ ΣΥΓΚΡΟΥΟΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑΚΙΑ, ΤΡΕΝΑΚΙ, ΚΑΡΟΥΖΕΛ, ΜΥΛΟΣ, ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ και πλήθος κερματοφόρων παιχνιδομηχανών, με μεγάλη ποικιλία για όλες τις ηλικίες.

Η μαγική Χριστουγεννιάτικη αγορά, θα περιλαμβάνει όμορφα διακοσμημένα ξύλινα σπίτια, γεμάτα τοπικές γεύσεις και προϊόντα, ιδιαίτερα αρώματα και πολλά χρώματα.

Η είσοδος στο FUNtasticPARK είναι ελεύθερη και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να το απολαύσουν έως τις 7 Ιανουαρίου 2018.

Φιλοδοξία του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης είναι να δοθεί ένας τόνος αισιοδοξίας και χαράς ώστε, όσοι το επισκεφτούν, να έρθουν ξανά και ξανά με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, φεύγοντας γεμάτοι με τις καλύτερες αναμνήσεις από έναν παραμυθένιο χώρο.

Σημαντικό εγχείρημα του Συλλόγου είναι, μέσα από αυτή την ενέργεια, να δοθεί  μια ανάσα και ένα ελπιδοφόρο μήνυμα στην ταλαιπωρημένη από την κρίση αγορά της Θεσσαλονίκης.

Φωτογραφίες: Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (Facebook) 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ