Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Πού και πότε έχει προγραμματιστεί να γίνουν οι σημερινές κινητοποιήσεις

Δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έχει προγραμματιστεί να γίνουν σήεμρα στη Θεσσαλονίκη.

Από τις 08:00, στάση εργασίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι σε Υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ από τις 09:00 πραγματοποιούν συγκέντρωση μπροστά από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενοι για έλλειψη χρηματοδότησης και υποστελέχωση.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν πρόσφατα, επισήμαναν χαρακτηριστικά ότι «απαιτούμε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να δώσει λύση τώρα για άμεση χρηματοδότηση για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης και την αποκατάσταση των ζημιών από την περσινή κακοκαιρία, προσπερνώντας γραφειοκρατικές διαδικασίες. Την τροποποίηση του υπάρχοντος Νόμου σχετικά με την προμήθεια πετρελαίου για τις Αποκεντρωμένες Υπηρεσίες (να προμηθεύονται πετρέλαιο με απευθείας ανάθεση και με λήψη προσφορών χωρίς να εμπλέκονται οι Περιφερειακές Ενότητες). Τη σύνδεση των Υπηρεσιών με το φυσικό αέριο. Επαρκή χρηματοδότηση για την κάλυψη του κόστους της διενέργειας επιθεωρήσεων και ελέγχων, για τη σωστή συντήρηση των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού, για την πρόσληψη τεχνικού προσωπικού καθώς και για την τήρηση των ελάχιστων προδιαγραφών ασφάλειας και υγείας στους χώρους εργασίας».

Αργότερα στις 12.00, οικότροφοι φοιτητές στις εστίες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από το κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ. Οι φοιτητές θα διαμαρτυρηθούν για την υπολειτουργία των Φοιτητικών Εστιών και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικότροφοι που διαμένουν στα κτήρια των φοιτητικών εστιών.

Σημειώνεται ότι από τις 07:00 το πρωί, μέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποιούν κατάληψη στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ορκίζεται, ανήμερα των γενεθλίων του, στη Θήβα ο Στέφανος Κασσελάκης
Στις 11.00 το πρωί στο Κέντρο Εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων στη Θήβα η τελετή ορκωμοσίας - Παρών θα είναι και ο σύζυγός του, Τάιλερ Μακμπέθ
Ορκίζεται, ανήμερα των γενεθλίων του, στη Θήβα ο Στέφανος Κασσελάκης