Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Τι λέει η Ισραηλιτική Κοινότητα για τη δημιουργία εβραϊκού σχολείου

Δηλώσεις του προέδρου της Ισραηλιτικής Κοινότητας, Δαυίδ Σαλτιέλ - Τι είπε και για το Μουσείο Ολοκαυτώματος

Τη δημιουργία εβραϊκού σχολείου στην περιοχή Χιρς σχεδιάζει ο δήμος Θεσσαλονίκης μαζί με την Ισραηλιτική Κοινότητα της πόλης.

Ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Δαυίδ Σαλτιέλ δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, "Πρακτορείο 104,9fm" ότι "το εβραϊκό σχολείο θα γίνει στην περιοχή Χίρς στη δυτική Θεσσαλονίκη και θα είναι ένα σχολείο όχι μόνο για Εβραιόπουλα".

Ο ίδιος είπε ότι "ο δήμος Θεσσαλονίκης θα παραχωρήσει το οικόπεδο και την ανέγερση του κτιρίου θα αναλάβει η Ισραηλιτική Κοινότητα και έχει ήδη ζητηθεί η κάτοψη του χώρου του οικοπέδου για να γίνουν οι σχετικές μελέτες".

Τέλος για την κατασκευή του Μουσείου Ολοκαυτώματος είπε ότι "προχωράει η διαδικασία και με την παρέμβαση του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη θα υπογραφεί το προεδρικό διάταγμα και το 2018 θα αρχίσουν οι εργασίες για την κατασκευή του". "Το υπό ανέγερση Μουσείο του Ολοκαυτώματος θα δώσει νέα διάσταση στην περιοχή" τόνισε ο κ. Σαλτιέλ και πρόσθεσε ότι "εμείς είμαστε πολίτες της Θεσσαλονίκης και αυτό θα είναι ένα δημόσιο σχολείο που θα είναι αντάξιο των ιδιωτικών σχολείων".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ