Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Χτυπούσαν φοιτητές με γροθιές και καδρόνια στη Θεσσαλονίκη

Σάλος από την επίθεση κουκουλοφόρων στο ΠΑΜΑΚ

Γυαλιά καρφιά τα έκαναν το μεσημέρι της Πέμπτης περίπου 15-20 κουκουλοφόροι που εισέβαλαν στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ενώ εκτός από τις υλικές ζημιές που προκάλεσαν επιτέθηκαν και σε φοιτητές τους οποίους χτυπούσαν με γροθιές και καδρόνια!

Η επίθεση σημειώθηκε λίγο μετά τις 14:00. Σύμφωνα με τον Πρύτανη του ιδρύματος, Αχιλλέα Ζαπράνη, τα άτομα μπήκαν μεσημέρι στο πανεπιστήμιο αρχικά χωρίς να φοράνε κουκούλες. Ξαφνικά κατέβασαν τις κουκούλες και άρχισαν να σπάνε τραπέζια, καρέκλες, ενώ έριξαν και το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Μάλιστα ξυλοκόπησαν φοιτητές που βρίσκονταν στο χώρο, ευτυχώς όχι σοβαρά. Πάντως, δεν πέταξαν κάποιο φυλλάδιο ούτε φώναξαν κάποιο σύνθημα προκειμένου να διαπιστωθεί η πολιτική τους ταυτότητα.

«Οι κουκουλοφόροι κυνήγησαν στο φουαγιέ του ιδρύματος φοιτητές και άρχισαν να τους χτυπούν με γροθιές και καδρόνια. Ένας από τους φοιτητές που δέχθηκε γροθιές αναζητείται προκειμένου να δούμε αν είναι καλά», τόνισε ο κ. Ζαπράνης.

Η επίθεση κράτησε μόλις 2 με 3 λεπτά και, εν συνεχεία, οι κουκουλοφόροι αποχώρησαν ανενόχλητοι. «Ήταν άλλη μία συνηθισμένη ημέρα για το ελληνικό πανεπιστήμιο» δήλωσε ο πρύτανης του ιδρύματος.

Μέτρα για να σταματήσουν τα περιστατικά βίας ζητά η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό, ζητώντας να ληφθούν μέτρα ώστε να σταματήσουν τα περιστατικά βίας στα ελληνικά πανεπιστήμια και καλώντας παράλληλα όλες τις φοιτητικές παρατάξεις να καταδικάσουν το επεισόδιο. Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Σήμερα Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017 και λίγο μετά τις 13:00 εισέβαλαν στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας περίπου 20 κουκουλοφόροι, οι οποίοι χωρίς καμία αιτία επιτέθηκαν και προπηλάκισαν μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, καθώς και φοιτητές που βρισκόταν στον χώρο, προκαλώντας ταυτόχρονα φθορές στις εγκαταστάσεις του εκπαιδευτικού ιδρύματος.

» Είναι περισσότερο από λυπηρό το γεγονός να συναντάται στις μέρες μας τέτοια ωμή βία εντός των Πανεπιστημίων που αποτελούν κέντρα παιδείας, ήθους και πολιτισμού.

» Το σκηνικό αυτό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από συνεχόμενα περιστατικά βίας και τρομοκρατίας των γνωστών αγνώστων που στηρίζονται μάλιστα από μειοψηφίες μέσα στα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Αυτό αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα της δράσης και της κουλτούρας των αριστεριστών στα ελληνικά Πανεπιστήμια.

» Ως πότε τα Πανεπιστήμια θα γίνονται μάρτυρες τις ανομίας των αναρχικών στοιχείων; Θα πρέπει επιτέλους οι αρμόδιες αρχές να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για τη φύλαξη των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και να προσφέρουν τη στοιχειώδη προστασία σε όσους φοιτούν σε αυτά.

» Τα ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα, δεν διαθέτουν οργανωμένη πανεπιστημιακή φύλαξη, σε αντίθεση με άλλους δημόσιους οργανισμούς και τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, με αποτέλεσμα η ασυδοσία των μειοψηφιών να συνεχίζεται και αυτά να παραμένουν εστίες βίας.

» Απαιτούμε από την πολιτεία και τις αρχές να λάβουν μέτρα ώστε να σταματήσει αυτή η αρρωστημένη και επικίνδυνη κατάσταση.

» Καλούμε όλα τα κόμματα, όλες τις φοιτητικές παρατάξεις και όλους τους φοιτητικούς Συλλόγους να καταδικάσουν συλλογικά το περιστατικό, όπως και κάθε πράξη βίας εντός των Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων από όπου και αν προέρχεται».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κασσελάκης: Έσβησε κεράκια με λάθος νούμερο – «Συν ένα παιδιά» (VIDEO)
Μπαίνοντας στο μαγαζί στη Θήβα τον περίμενε μια τούρτα έκπληξη για τα γενέθλιά του, που πάνω της είχε μπλε κεράκια με τον αριθμό 35
Κασσελάκης: Έσβησε κεράκια με λάθος νούμερο – «Συν ένα παιδιά» (VIDEO)