Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Συμμορία κρατούσε ομήρους αλλοδαπούς και ζητούσε λύτρα

Δύο συλλήψεις από την αστυνομία – Βρέθηκαν 4 άτομα που κρατούνταν σε διαμέρισμα στην Ιωνία

Στη σύλληψη δύο ατόμων που εμπλέκονται σε υπόθεση παράνομης κατακράτησης αλλοδαπών προχώρησε η αστυνομία της Θεσσαλονίκης έπειτα από κινητοποίηση αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης και τη διερεύνηση σχετικής καταγγελίας.

Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς, ηλικίας 35 (γυναίκα) και 24 (άντρας) ετών, σε βάρος των οποίων, καθώς και έξι ακόμη συνεργών τους, σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για Μεταφορά – προώθηση παράτυπων αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας και παροχή καταλύματος για απόκρυψη εκ κερδοσκοπίας πραττόμενη, Συμμορία, Αρπαγή, Ληστεία, Εκβίαση και για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Προηγήθηκε καταγγελία δύο αλλοδαπών, σύμφωνα με την οποία μέλη εγκληματικής ομάδας κρατούσαν παράνομα σε διαμερίσματα στην περιοχή Ιωνίας – Θεσσαλονίκης παράτυπους αλλοδαπούς, από τους οποίους απαιτούσαν εκβιαστικά και με χρήση σωματικής βίας να καταβάλλουν χρηματικό ποσό για να τους αφήσουν ελεύθερους, ενώ παράλληλα τους αφαιρούσαν με τη βία χρήματα και τιμαλφή που είχαν στην κατοχή τους.

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης αστυνομικών της παραπάνω Υπηρεσίας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, βραδινές ώρες χθες (14-12-2017), εντοπίστηκαν τα διαμερίσματα στην περιοχή Ιωνίας Θεσσαλονίκης, όπου σ’ ένα εξ αυτών βρέθηκαν 4 αλλοδαποί (εκ των οποίων οι δύο ανήλικοι), οι οποίοι παρακρατούνταν μέχρι να καταβληθεί στους δράστες χρηματικό ποσό για την απελευθέρωση τους.

Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης της συγκεκριμένης συμμορίας ήταν η διακίνηση αλλοδαπών από παραμεθόριο περιοχή του Νομού Έβρου έναντι χρηματικού ποσού και η μεταφορά τους σε διαμερίσματα στην δυτική Θεσσαλονίκη με σκοπό την περαιτέρω συγκέντρωση χρημάτων.

Στην κατοχή των δραστών, αλλά και από τις έρευνες στις οικίες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 5 κινητά τηλέφωνα, χρηματικό ποσό και αριθμός ναρκωτικών δισκίων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Θεραπευτικές ενδείξεις για την αντιμετώπιση χρόνιου πόνου με κάνναβη
Επιστημονική εκδήλωση για τη φαρμακευτική κάνναβη θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου
Θεσσαλονίκη: Θεραπευτικές ενδείξεις για την αντιμετώπιση χρόνιου πόνου με κάνναβη
Θεσσαλονίκη: «Σε κίνδυνο Κορώνεια και Βόλβη» - Ερώτηση Μυλόπουλου στην ΠΚΜ
Ερώτηση της παράταξης «ΑΛΛΑΓΗ στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας» για τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας και υποβολή προτάσεων για την αποκατάσταση των...
Θεσσαλονίκη: «Σε κίνδυνο Κορώνεια και Βόλβη» - Ερώτηση Μυλόπουλου στην ΠΚΜ