Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Στ. Παππάς: Τυπικά ο ΟΑΣΘ δεν είχε ούτε 240 λεωφορεία για Θεσσαλονίκη

«Χρεοκοπημένος Οργανισμός ο ΟΑΣΘ», λέει ο Παππάς

Την εικόνα ενός χρεοκοπημένου Οργανισμού που ωστόσο απέδιδε μεγάλα κέρδη, σταθερά και με ασφάλεια στους μετόχους του περιέγραψε σήμερα ο πρόεδρος του υπό εκκαθάριση ΟΑΣΘ, Στέλιος Παππάς.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «παραλάβαμε έναν χρεοκοπημένο Οργανισμό. Αν θέλαμε να είμαστε τυπικά ο ΟΑΣΘ δεν είχε ούτε 240 λεωφορεία. Αυτή τη στιγμή στους δρόμους βρίσκονται περίπου 390 λεωφορεία, ενώ στο επόμενο δίμηνο θα βγουν ακόμη 50 με 60 λεωφορεία». Σύμφωνα με τον Στ. Παππά, απαιτούνται περίπου 460 λεωφορεία για να εξυπηρετηθεί η Θεσσαλονίκη και η νέα διοίκηση έχει έρθει σε συμφωνίες με προμηθευτές για ανταλλακτικά ώστε να μπορέσουν αυτά να δοθούν σε κυκλοφορία.

Άλλωστε, όπως έχει γίνει γνωστό ο Οργανισμός προχωρά σε αλλαγή των δρομολογίων κάτι που αναμένεται να είναι έτοιμο περίπου σε 1,5 μήνα, χωρίς να είναι γνωστό αν θα είναι άμεσα εφαρμόσιμο. Μάλιστα στο μακροπρόθεσμο σχέδιο είναι και το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Ο Στ. Παππάς, επιπλέον, επανέλαβε τη δέσμευσή του πως δεν θα υπάρξουν απολύσεις, τονίζοντας όμως πως παρά τον μεγάλο αριθμό εργαζομένων υπάρχει έλλειψη τόσο σε οδηγούς όσο και σε επιστημονικό προσωπικό. Σε εκείνο το σημείο έκανε λόγο για "κακοδιαχείρηση ανθρώπινου δυναμικού από την προηγούμενη διοίκηση". 

Παράλληλα, ο Στ. Παππάς έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία για μετόχους και κέρδη του ΟΑΣΘ (περισσότερες πληροφορίες σε λίγο). 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ