Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Νέες αποκαλύψεις για «χρυσούς» μετόχους στον ΟΑΣΘ (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Στη «σέντρα» τα ονόματα 28 μετόχων που έκαναν εξώδικο στον ΟΑΣΘ

Τον απολογισμό των πρώτων 4 μηνών της διοίκησης του ΟΑΣΘ έκανε σήμερα ο πρόεδρος του οργανισμού Στέλιος Παππάς σε συνέντευξη τύπου, ανακοινώνοντας παράλληλα την ενίσχυση του στόλου των λεωφορείων με 50-60 οχήματα, αλλά και δίνοντας στη δημοσιότητα τα ονόματα 28 μετόχων που έχουν προσφύγει κατά της διαδικασίας κρατικοποίησης του ΟΑΣΘ.

O κ. Παππάς στάθηκε συγκεκριμένα στη διαφορά νοοτροπίας μεταξύ της νέας διοίκησης και της παλιάς σχολιάζοντας ότι «η μία που πρότασσε το επιχειρηματικό κέρδος ως την βασική παράμετρο της λειτουργίας και η άλλη που προτάσσει το κοινωνικό συμφέρον και θεωρεί τις αστικές συγκοινωνίες ως κοινωνικό αγαθό».

«Η πρώτη οδήγησε σε πλήρες αδιέξοδο τον ΟΑΣΘ και η δεύτερη επιχειρεί αρχικά να τον αναστηλώσει και στην συνέχεια να τον εκσυγχρονίσει. Η πρώτη δίωκε τους ανέργους στο όνομα μιας αντικοινωνικής κανονικότητας και η δεύτερη που σήμερα βιώνουμε απάλλαξε από το άγος της περιφρόνησης και της επικρεμάμενης τιμωρίας τους ανέργους.

Η πρώτη που στα χρόνια 2015,2016 και 2017 μοίρασε μερίσματα 36 εκατ. στους μετόχους και  την ίδια στιγμή άφηνε απλήρωτο το ΙΚΑ και την Εφορία. Η πρώτη που επιπλέον πήρε στην ίδια περίοδο 209,6 εκατ. από το κράτος και είχε αφήσει τους εργαζόμενους και τους προμηθευτές απλήρωτους και τις αποθήκες ανταλλακτικών άδειες».    

Τα ονόματα 28 μετόχων στη δημοσιότητα

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ στάθηκε στα ονόματα 28 μετόχων που έδωσε στη δημοσιότητα, καθώς οι μέτοχοι αυτοί του έκαναν εξώδικο για να ζητήσουν την περιουσία τους.

«Η αίσθηση που υπήρχε στην πόλη, είναι ότι κάπου υπήρχε ένα κοτέτσι με κότες που γεννούν χρυσά αυγά. Ήταν μια συνδιαλλαγή αδιαφανής, κάποιοι από τους μετόχους μας έκαναν εξώδικο και για αυτό σας δίνουμε τα ονόματα τους. Το ποσό των συμβάσεων που έχει ο οργανισμός, τα ποσά δηλαδή που ήρθαν στον οργανισμό από τους μετόχους είναι αυτά που δίνουμε στη δημοσιότητα και τα δίνουμε γιατί αυτήν την περιουσία μας ζητούν με εξώδικο».

Όπως προκύπτει από τα συμβόλαια αγοραπωλησίας που βρίσκονται στο αρχείο του Οργανισμού οι μετοχές του ΟΑΣΘ πωλούνταν σε εξευτελιστικές τιμές! Συγκεκριμένα ο Στ.Παππάς παρουσίασε στοιχεία για περιπτώσεις μετόχων που έχουν στείλει εξώδικο διεκδικώντας την περιουσία τους, οι οποίοι ωστόσο φαίνεται ότι για την αγορά των μετοχών που κατείχαν πλήρωσαν ποσά που κυμαίνονται κατά μέσο όρο από 300 έως 500 ευρώ, σύμφωνα με τα συμβόλαια που έχουν κατατεθεί στον Οργανισμό!

Σε σχέση με το θόρυβο που για την διανομή μερίσματος στους μετόχους, ο κ. Παππάς εξήγησε ότι το διασφαλισμένο χωρίς επιχειρηματικό κίνδυνο κέρδος στην χρήση 2016 για τους μετόχους ανήλθε στο ποσό των 16.450.000 Ευρώ. Οι ακέραιες μετοχές του ΟΑΣΘ ανέρχονται σε 424. Αυτό σημαίνει ότι το κέρδος κάθε ακέραιας μετοχής είναι 38.797,17  Ευρώ .

Η διαχρονικά σωρευτική αξία της ακέραιας μετοχής των 47,2 χιλ. απέδιδε  περίπου 38.8 χιλ. το χρόνο δηλαδή απόδοση σε ποσοστό  ετησίως 82.2%. Την απόδοση του 82.2% απολάμβαναν όλες οι μετοχές είτε ήταν ακέραιες είτε κλάσμα ακεραίας μετοχής (π.χ. αν κάποιος έχει μετοχή αξίας 10.000 ευρώ απολαμβάνει 8.220  ευρώ το χρόνο).

Οι μέτοχοι για τα  έτη 2015,2016 και 2017  έλαβαν για  μερίσματα και καταβολή ΕΦΚΑ αντίστοιχα 14.775.734 Ευρώ, 13.716.091 ευρώ και 7.605.990 ευρώ. Προκειμένου να καταβληθούν τα παραπάνω ποσά δεν πληρώθηκαν ασφαλιστικές εισφορές  προς το ΙΚΑ και υποχρεώσεις προς την εφορία, ενώ για την κάλυψη άλλων δαπανών εξαντλήθηκαν τα  αποθεματικά που προορίζονταν για την ανανέωση του στόλου των λεωφορείων και για την ασφαλιστική κάλυψη των παγίων.

Από τη διοίκηση του Ο.Α.Σ.Θ. διευκρινίζεται ότι στην κατάσταση με τους πρώην μετόχους που δημοσιεύτηκε σε ΜΜΕ  περιλαμβάνεται και το όνομα της κ. Ναυσικάς Γκράτζιουτου Φιλοποίμενος και της Ακριβής, όπως αυτή απέκτησε ποσοστό ακεραίας μετοχής του Οργανισμού το έτος 2000. Η παραπάνω το έτος 2004 μεταβίβασε το ποσοστό που κατείχε αντί τιμήματος 350 ευρώ και από τότε δεν ήταν μέτοχος του Οργανισμού. Επίσης δεν έχει αποστείλει εξώδικη δήλωση – διαμαρτυρία στον Ο.Α.Σ.Θ.

Εξώδικη δήλωση έχουν αποστείλει η Ακριβή Γκράτζιου, χήρα Φιλοποίμενος, η οποία ήταν επικαρπώτρια ακεραίας μετοχής με ποσοστό 50%, η Αικατερίνη Γκράτζιου του Φιλοποίμενος, η οποία ήταν κυρία ακεραίας μετοχής με ποσοστό 16,666% και η Βασιλική Γκράτζιου του Φιλοποίμενος, η οποία ήταν κυρία ακεραίας μετοχής με ποσοστό 16,668%.

Μετά από επικοινωνία με το typosthes.gr, η δικηγόρος που συνέταξε το εξώδικο εκ μέρους των μετόχων στον ΟΑΣΘ Κατερίνα Γκράτζιου, διευκρίνισε τα εξής: «Η Βασιλική, Αικατερίνη και Ακριβή Γκράτζιου, ουδέποτε έχουν αγοράσει ή πωλήσει ποσοστά μετοχών του ΟΑΣΘ, δεδομένου ότι οι όποιες μεταβιβάσεις έχουν γίνει, αφορούσαν γονικές παροχές και όχι αγοραπωλησία. Επιπλέον, η παραπάνω διευκρίνιση του ΟΑΣΘ, είναι ελλιπής ως προς τα στοιχεία των εξωδίκως δηλούντων». Επίσης, σύμφωνα με δήλωση τους και οι Μαλγαρινός Τηλέμαχος και Μαλγαρινός Κωνσταντίνος, υποστηρίζουν ότι τα στοιχεία της παραπάνω λίστας είναι ψευδή και ότι η περίπτωση τους αφορά επίσης γονική παροχή και όχι αγοραπωλησία.  

Καμία απόλυση, θα προσπαθήσουμε για προσλήψεις

Ο κ. Παππάς μίλησε διεξοδικά για το εργατικό δυναμικό του οργανισμού, αλλά και για τις ανάγκες του. «Έχουμε σημαντικό έλλειμμα σε επιστημονικό δυναμικό, σε τεχνίτες και σε οδηγούς. Αυτό είναι αποτέλεσμα κακοδιαχείρησης. Έχουμε υποσχεθεί ότι δεν πρόκειται να απολυθεί κανένας. Θα κάνω μια προσπάθεια για τεχνίτες για να καλύψουμε κάποια κενά. Είναι πολύ σημαντικό να αξιοποιήσουμε τους ανθρώπους που έχουμε εδώ».  

Άλλα 50-60 λεωφορεία στο δρόμο
Την πρόθεση του οργανισμού να επισκευάσει από 50 ως 60 λεωφορεία γνωστοποιήσει ο κ. Παππάς, όπως και την αναδιάρθρωση κάποιων γραμμών για να εξυπηρετούν καλύτερα τους πολίτες. «Αυτή την στιγμή στη Θεσσαλονίκη κυκλοφορούν 390 λεωφορεία ενώ μέχρι το μεσημέρι αναμένεται να βγουν στους δρόμους 415.  Το νούμερο αυτό αυξομειώνεται και ορισμένες μέρες φτάνει μέχρι και τα 420». Ο στόχος για να καλυφθούν οι ανάγκες των πολιτών είναι να βγουν στο δρόμο 450-460 λεωφορεία και κάποιες ώρες της ημέρας ακόμη περισσότερα. Μάλιστα, όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, η διοίκηση του Οργανισμού μετά από συνεννόηση και συμβιβασμούς με τους προμηθευτές, θα ξαναρχίσει η προμήθεια ανταλλακτικών και τα λεωφορεία θα επισκευαστούν.

Έσοδα-έξοδα τριμήνου Αυγούστου – Οκτωβρίου 2015-17
Επίσης, δόθηκαν στη δημοσιότητα των απολογιστικών στοιχείων για έσοδα και έξοδα τριμήνου Αυγούστου- Οκτωβρίου για τα έτη 2015, 2016, 2017.
1. Τα έξοδα προσωπικού παραμένουν αμετάβλητα. Ολοκληρώθηκε η υπογραφή Σ.Σ.Ε. δια της οποίας προβλέπεται μείωση της Δαπάνης περίπου 18-20 εκατ. σε ετήσια βάση.
2. Οι αμοιβές τρίτων παρουσιάζουν μείωση 48,70%. Η μείωση προκύπτει από τις αλλαγές συμβάσεων και διακανονισμό οφειλών έναντι τρίτων.   
3. Οι αμοιβές του Δ.Σ. είναι μειωμένες σε ποσοστό 86,25% επιβεβαιώνοντας την πολιτική μας για λιτή και χρηστή Διοίκηση.
4. Τα διάφορα έξοδα παρουσιάζουν μείωση 29,45%
5. Το επιχειρηματικό κέρδος προφανώς δεν καταβάλλεται δεδομένου ότι ο ΟΑΣΘ βρίσκεται σε εκκαθάριση. Άρα υπάρχει εξοικονόμηση πόρων υπέρ του Δημοσίου  της τάξεως 1,2 εκατ. το μήνα.
6. Μόνο τα έξοδα καυσίμων παρουσιάζουν σημαντική αύξηση 26,52%. (η διαφορά στα καύσιμα οφείλεται στο γεγονός ότι το 2016 υπήρξε 12ημερη επίσχεση εργασίας)  .
7. Στο σύνολο των εξόδων παρουσιάζεται μείωση κατά 13,72%. Ωστόσο αν δεν περιληφθούν τα καύσιμα παρουσιάζουν το 2017 έναντι του αντίστοιχου διαστήματος  μείωση  5,24 εκατ. ή 18,82%
8. Το σύνολο των εσόδων από το μεταφορικό έργο βρίσκεται το 2017 στο ίδιο επίπεδο με την προηγούμενη χρονιά.
9. Οι επιχορηγήσεις που εμφανίζονται αυξημένες μας έδωσαν την δυνατότητα να ισοσκελίσουμε τον λογαριασμό εσόδων εξόδων και να πληρώσουμε τους εργαζόμενους οι οποίοι ήταν Ιούνιο και Ιούλιο απλήρωτοι.
10. Τέλος είναι αναγκαίο να σημειωθεί ότι στα δύο προηγούμενα χρόνια είχε παρουσιαστεί σημαντική διαφορά Εξόδων έναντι των Εσόδων της τάξεως των 8,4 εκατ. το 2016 και 9,4 εκατ. το 2015 η οποία σύμφωνα με το προηγούμενο θεσμικό καθεστώς το οποίο καθιέρωνε «Λεόντιο Σχέση» σε βάρος του δημοσίου έπρεπε να καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Γιώργος Καλλίνης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Στις 26 Μαΐου η Νέα Παραλία γίνεται ροζ - Μεγάλη γιορτή για την πρόληψη
Έρχεται το 1ο “Pink Together”, η μεγαλύτερη ενημερωτική εκστρατεία στη Β. Ελλάδα για την Πρόληψη και Έγκαιρη Διάγνωση του Καρκίνου του Μαστού
Θεσσαλονίκη: Στις 26 Μαΐου η Νέα Παραλία γίνεται ροζ - Μεγάλη γιορτή για την πρόληψη
Τραγωδία στα Τέμπη: Έρευνα για το «μπάζωμα» - Προθεσμία 20 ημερών
Προθεσμία 20 ημερών ώστε να γίνει γνωστό, ποιο ή ποια πρόσωπα βρίσκονταν στον χώρο του δυστυχήματος από τις πρώτες ημέρες και μέχρι και την επίστρωση...
Τραγωδία στα Τέμπη: Έρευνα για το «μπάζωμα» - Προθεσμία 20 ημερών