Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Μεγαλώνουμε το δέντρο από γάλα στην Αγίας Σοφίας! (ΦΩΤΟ)

Μέχρι το βράδυ η συλλογή γάλακτος για παιδιά που έχουν ανάγκη...

Ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο αλλιώτικο από τα άλλα έχει στηθεί από το πρωί στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη. Είναι το δέντρο από γάλα των Γιατρών του Κόσμου που φτιάχνεται και στολίζεται για 7η συνεχή χρονιά στη Θεσσαλονίκη με τη συμβολή του κόσμου.

Η δράση συνεχίζεται μέχρι τις δέκα σήμερα το βράδυ και οι Γιατροί του Κόσμου καλούν τους πολίτες της Θεσσαλονίκης να μεγαλώσουν το δέντρο φέρνοντας συμβολικά έστω και ένα κουτί γάλα εβαπορέ.

«Η συμβολική χριστουγεννιάτικη γιορτή των Γιατρών του Κόσμου γίνεται επί 7 συναπτά έτη στη Θεσσαλονίκη και επί 8 στην Αθήνα. Είμαστε εδώ για να μαζέψουμε όσα περισσότερα γάλατα εβαπορέ μπορούμε για οικογένειες με παιδιά που έχουν ανάγκη», δήλωσε στο typosthes.gr η κ. Σοφία Γκαρανέ, διευθύντρια των Γιατρών του Κόσμου Θεσσαλονίκης (φωτ.).

Η ποσότητα του γάλακτος που θα συγκεντρωθεί στη Θεσσαλονίκη θα διατεθεί από τη Δευτέρα και έπειτα από το πολυιατρείο των Γιατρών του Κόσμου που βρίσκεται στην οδό Πτολεμαίων, μέσω της κοινωνικής υπηρεσίας του, σε πάνω από 500 οικογένειες. «Για αυτό και θέλουμε να συγκεντρώσουμε όσο περισσότερα γάλατα μπορούμε», δήλωσε η κ. Γκαρανέ, αναφέροντας ότι κατά μέσο όρο κάθε χρόνο μαζεύονται περίπου 5.000 κουτιά γάλακτος εβαπορέ. «Το σημαντικό δεν είναι τόσο η ποσότητα αλλά ότι έρχονται πολλοί έστω και με μικρότερη ποσότητα γάλακτος για να δείξουν ότι είναι παρών και σκέφτονται και συμπονούν συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη», υπογραμμίζει η ίδια.

Επίσης, σημειώνει ότι πολύς κόσμος βρίσκει ευκαιρία και αφορμή να φέρει σήμερα στο σημείο και φάρμακα, τα οποία θα βοηθήσουν συνανθρώπους μας, μέσω των υπηρεσιών του Πολυιατρείου των Γιατρών του Κόσμου.

 «Θα είμαστε εδώ μέχρι το βράδυ. Έχουμε μαζί την ΕΡΤ3, την Ομάδα Κρουστών από το Πρόγραμμα Εναλλακτικής Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων Αργώ, την ομάδα ETHELON, το Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης, εκπροσώπους από ΚΘΒΕ, το Σύλλογο Συνδρόμου Down και πάρα πολλά σχολεία τα οποία ήρθαν από το πρωί με παιδάκια για να μας πουν τα κάλαντα και να φέρουν γάλατα για άλλα παιδάκια που έχουν ανάγκη, και βέβαια όλο τον κόσμο που είναι κοντά μας», συμπλήρωσε η κ. Γκαρανέ.

 Ο Στέργιος Παπαδόπουλος διευθυντής του 6ου Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Ελευθερίου Κορδελιού, τα παιδιά του οποίου έψαλλαν τα κάλαντα στον πεζόδρομο  δήλωσε στο typosthes.gr: «Εδώ και καιρό έχουμε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου στο πλαίσιο ενός προγράμματος για την αλληλεγγύη, την αποδοχή και τη διαφορετικότητα. Όταν μάθαμε για αυτή την δράση θελήσαμε να πάρουμε μέρος και να δείξουμε στα παιδιά μας το πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας με μια απλή πράξη όπως είναι αυτή του να φέρουμε γάλατα».

Σημειώνεται ότι αντίστοιχες εκδηλώσεις συγκέντρωσης γάλακτος γίνονται σήμερα και στην Αθήνα και στην Πάτρα.

M.K. - Λ.Β.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη
Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ - Στον ΟΑΣΘ μόνο 50 λεωφορεία τα οποία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, θα εξυπηρετούν τους πολίτες
Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη