Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μαθαίνουμε για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2018

Σε Ενημερωτική Ημερίδα – Workshop στο Ανατόλια

Ενόψει του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2018 και των προκριματικών του διαγωνισμών, ο Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης WRO Hellas, το Κέντρο Εκπαίδευσης STEM του Κολλεγίου Ανατόλια και το American College of Thessaloniki –ACT, μέλος του Κολλεγίου Ανατόλια διοργανώνουν εκπαιδευτική ημερίδα τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, στη Βιβλιοθήκη Bissell.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, που προσελκύει περισσότερους από 3.000 μαθητές από όλη την Ελλάδα, υλοποιείται για τέταρτη συνεχή χρονιά από τον WRO Hellas με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE. Ο διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκόπη Παυλόπουλου. Ο διαγωνισμός αποτελεί για την εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας ένα συναρπαστικό ταξίδι διάρκειας 5 μηνών, που ξεκινά από την ανακοίνωση των θεμάτων τον Οκτώβριο και ολοκληρώνεται με τη διεξαγωγή του Τελικού τον Μάρτιο. Ο προκριματικός διαγωνισμός Βόρειας Ελλάδος του 2018 θα διεξαχθεί στο Κολλέγιο Ανατόλια την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018. Στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής διοργανώνονται ημερίδες σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς και εντατικά σεμινάρια και webinars για την κατάρτιση των εκπαιδευτικών – όλα με ελεύθερη είσοδο.

Το πιο σημαντικό στάδιο του διαγωνισμού δεν είναι τόσο η ημέρα της διαγωνιστικής διαδικασίας, όσο η πορεία προς τον διαγωνισμό. Κατά την προετοιμασία τους,  τα παιδιά αναπτύσσουν σημαντικές δεξιότητες όπως είναι η ικανότητα εργασίας ατομικά και ως μέλη ομάδας, η επίλυση προβλήματος και αποκτούν γνώσεις σε τομείς όπως η μηχανική και ο προγραμματισμός. Παράλληλα οι προπονητές των παιδιών αποκομίζουν γνώσεις στην αιχμή των τεχνολογικών και εκπαιδευτικών εξελίξεων, με σκοπό να τις μεταλαμπαδεύσουν στις τωρινές και μελλοντικές γενεές μαθητών.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί στη βιβλιοθήκη Bissell  η ομάδα του WRO Hellas θα παρουσιάσει παραδειγματικές εφαρμογές του Scratch και του LEGO Mindstorms EV3 για τις θεματικές ενότητες του διαγωνισμού που απευθύνονται σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. 

Οι μαθητές, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές από τις 13 περιφέρειες της χώρας καλούνται να προετοιμαστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, έτσι ώστε οι ρομποτικές κατασκευές τους να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των παρακάτω θεμάτων:

-Για μαθητές Δημοτικού (8-12 ετών): «Εποικισμός του Άρη» ή «WeDo 2.0 Ποδόσφαιρο»

-Για μαθητές Γυμνασίου (13-15 ετών): «Βυζαντινή Αυτοκρατορία & Επικοινωνίες»

-Για μαθητές Λυκείου (16-18 ετών): «Αειφόρος Ανάπτυξη και Επιχειρηματικότητα»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ:

18:00 – 18:30        Registration & παρουσίαση Διαγωνισμού

18:30 – 20:00        Χωρισμός εκπαιδευτικών σε ομάδες Α/θμιας και Β/θμιας

-Ομάδα Α/θμιας: Scratch με εισηγητή τον Δημήτριο Τσιαστούδη

-Ομάδα Β/θμιας: LEGO Mindstorms EV3 με εισηγητή τον Κωνσταντίνο Τσατσαρώνη

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017, 18:00, Βιβλιοθήκη Bissell, ACT, (Σεβενίδη 17, Πυλαία Θεσσαλονίκη)

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: 2310-398289 (Κέντρο Εκπαίδευσης STEM Κολλεγίου Ανατόλια, Βιργινία Αρβανίτη), 210-6777290 (WRO Hellas,  Δώρα Θανοπούλου).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κασσελάκης για Κυριαζίδη: Ο Μητσοτάκης δεν έχει την ηθική να αποβάλει έναν ομοφοβικό βουλευτή
Την διαγραφή του βουλευτή Δράμας της ΝΔ Δημήτρη Κυριαζίδη ζητεί ο Στέφανος Κασσελάκης
Κασσελάκης για Κυριαζίδη: Ο Μητσοτάκης δεν έχει την ηθική να αποβάλει έναν ομοφοβικό βουλευτή
Σχοινάς: «Τα ευρωπαϊκά σύνορα στον Έβρο φυλάσσονται και είναι ασφαλή»
Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με σκάφος της ΕΛ.ΑΣ. ακολούθησε τη διαδρομή συνοριακής περιπολίας στο Δέλτα του Έβρου
Σχοινάς: «Τα ευρωπαϊκά σύνορα στον Έβρο φυλάσσονται και είναι ασφαλή»