20

OCT
2018

«Να υλοποιήσει επιτέλους τις δεσμεύσεις της για την πλήρη ανακατασκευή της λεωφ. Γ.Παπανικολάου», δήλωσε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών

Πυρά Δανιηλήδη κατά ΠΚΜ για τα έργα στη λεωφ. Γ.Παπανικολάου

15 Dec 201720.00
Φωτογραφία αρχείου

«Ο κεντρικός οδικός άξονας της λεωφόρου Γ.Παπανικολάου χρήζει πλήρους ανακατασκευής, με σύγχρονο αντιολισθηρό ασφαλτοτάπητα και ολοκληρωμένες διαγραμμίσεις ποιότητας, και όχι να αντιμετωπίζεται περιστασιακά με αποσπασματικές-μπαλωματικές και κακής ποιότητας παρεμβάσεις που πολύ γρήγορα εξαφανίζονται. Πολύ περισσότερο, δε, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στην οποία ανήκει η οδός, οφείλει να λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις ανάγκες των πολιτών και να συνεργάζεται με το δήμο μας για την αποφυγή πολύωρης ταλαιπωρίας των χιλιάδων εποχούμενων, αλλά κυρίως για την πρόληψη και αποτροπή κάθε κινδύνου».

Τα παραπάνω τονίζει, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή του ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, μετά τις εκατοντάδες διαμαρτυρίες αγανακτισμένων πολιτών και διερχόμενων, καθώς όλες τις τελευταίες ημέρες αναγκάσθηκαν να υποβληθούν σε αδικαιολόγητη ταλαιπωρία με αφορμή τη διαγράμμιση της λεωφ. Γ.Παπανικολάου, ενός νευραλγικού οδικού άξονα που οδηγεί στο νοσοκομείο «Γ.Παπανικολάου» και σε μεγάλους οικισμούς. Το πρόβλημα ήταν ιδιαίτερα αυξημένο στην οδό εξαιτίας των διαγραμμίσεων των διαβάσεων πεζών που εκτελούσε εργολαβία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, και μάλιστα σε ώρες μεγάλης κυκλοφοριακής αιχμής, με αποτέλεσμα εκατοντάδες  πολίτες να εκφράσουν τις έντονες διαμαρτυρίες τους τόσο προσωπικά στον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη, όσο και στους αντιδημάρχους, δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, αλλά και στις Υπηρεσίες του δήμου.

Αναλυτικά η δήλωση του Σίμου Δανιηλίδη έχει ως εξής:

«Η λεωφόρος Γ.Παπανικολάου, που αποτελεί κεντρικό και νευραλγικό οδικό άξονα ολοκλήρου του Πολεοδομικού Συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, και καθημερινά εξυπηρετεί τις ανάγκες πολλών χιλιάδων κατοίκων μεγάλων οικισμών, αλλά κυρίως τις ανάγκες χιλιάδων επισκεπτών και ασθενών του νοσοκομείου ‘‘Γ.Παπανικολάου’’, είναι μια οδός που κάθε άλλο παρά ασφαλής για τους εποχούμενους και τους πολίτες μπορεί να χαρακτηρισθεί. Κι αυτό το έχουμε καταγγείλει πολλές φορές, απαιτώντας από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στην οποία ανήκει η επαρχιακή οδός (ΕΠΟ2) και είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για τη συντήρησή της, να προβεί σε μια ολοκληρωμένη παρέμβαση.

»Παρά του ότι η διοίκηση της Περιφέρειας δεσμεύθηκε κατά το παρελθόν πολλές φορές να πράξει τα δέοντα, έως σήμερα δεν έγινε τίποτα ουσιαστικό που να καταστήσει την οδό ασφαλή. Αντίθετα, είδαμε σημειακές και περιορισμένης κλίμακας παρεμβάσεις που σε καμιά περίπτωση δεν αντιμετώπισαν το σύνολο των προβλημάτων της οδού.

»Τελευταία, προχώρησε στην κεντρική διαγράμμιση της οδού και των διαβάσεων πεζών, χωρίς καμία συνεργασία με το δήμο μας. Έτσι, επέλεξαν να προχωρήσουν στο έργο σε απολύτως ακατάλληλες ώρες, και μάλιστα με πλήρη απουσία της Τροχαίας, προκαλώντας την αγανάκτηση των διερχόμενων για τη μεγάλη ταλαιπωρία τους, που έφθανε έως και τη μια ώρα, αλλά κυρίως δυσκολεύοντας την κίνηση των ασθενοφόρων. Άραγε γιατί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν ζήτησε τη συνδρομή της Τροχαίας για την προστασία των διερχόμενων από κάθε κίνδυνο, και τουλάχιστον σε επικίνδυνα σημεία που είναι επικίνδυνα για ατυχήματα κι όταν ακόμη δεν εκτελούνται έργα;

»Κατανοούμε πλήρως τους συμπολίτες μας και όλους τους διερχόμενους για τους λόγους που προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις τους. Οφείλουμε, όμως, να ενημερώσουμε τους πάντες ότι η οδός ανήκει αποκλειστικά στην αρμοδιότητα της ΠΚΜ και το έργο των διαγραμμίσεων που εκτελείται το τελευταίο διάστημα είναι έργο της Περιφέρειας.

»Εάν οι υπεύθυνοί της είχαν απευθυνθεί στο δήμο μας και συνεργάζονταν μαζί μας θα μπορούν να αποφευχθούν όλες οι αρνητικές καταστάσεις. Όλες οι διαγραμμίσεις θα μπορούσαν να γίνουν κατά βάση τις νυκτερινές ώρες που δεν υπάρχει μεγάλη κίνηση οχημάτων, οπότε θα αποφευγόταν κάθε κίνδυνος ατυχήματος και ταλαιπωρία. Δυστυχώς οι επιλογές των υπευθύνων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπως φαίνεται, είχαν άλλες προτεραιότητες…

»Με αφορμή αυτή την χείριστη εικόνα των ημερών επανερχόμαστε στο θέμα και για μια ακόμη φορά ζητάμε από τη διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να σταθεί επιτέλους απέναντι στο ζήτημα με τη δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Οφείλει να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση των αλλεπάλληλων δεσμεύσεών της για την πλήρη ανακατασκευή ολόκληρης της ΕΠΟ2, ή τουλάχιστον μέχρι το νοσοκομείο ‘‘Γ.Παπανικολάου’’, με νέο σύγχρονο αντιολισθηρό ασφαλτοτάπητα και τη διαμόρφωση των χώρων εκατέρωθεν της οδού με ασφαλή πεζοδρόμια και διαγραμμίσεις που δεν θα εξαφανίζονται με την πρώτη σταγόνα της βροχής. 

»Ας το καταλάβουν, επιτέλους, ότι ο κεντρικός οδικός άξονας της λεωφόρου Γ.Παπανικολάου χρήζει πλήρους ανακατασκευής, με σύγχρονο αντιολισθηρό ασφαλτοτάπητα και ολοκληρωμένες διαγραμμίσεις ποιότητας, και όχι να αντιμετωπίζεται περιστασιακά με αποσπασματικές-μπαλωματικές και κακής ποιότητας παρεμβάσεις που πολύ γρήγορα εξαφανίζονται. Πολύ περισσότερο, δε, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στην οποία ανήκει η οδός, οφείλει να λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις ανάγκες των πολιτών και να συνεργάζεται με το δήμο μας για την αποφυγή πολύωρης ταλαιπωρίας των χιλιάδων εποχούμενων, αλλά κυρίως για την πρόληψη και αποτροπή κάθε κινδύνου».

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(0)Τύπος Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη: «Λάμπει» η ΔΕΘ με την 33η KOSMIMA!

Τοπικά20 Oct 201812.30

Ένας πολύτιμος κόσμος άνοιξε τις πύλες του σήμερα στη Θεσσαλονίκη

ΤΩΡΑ: Έκτακτη διακοπή νερού στη Θεσσαλονίκη

Τοπικά20 Oct 201810.27

Πότε αναμένεται να έχει αποκατασταθεί η υδροδότηση

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι σε όλη τη χώρα

Τοπικά20 Oct 201810.00

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα της Κυριακής σε Ιόνιο - Από Δευτέρα σε όλη τη χώρα

Θεσσαλονίκη: Θα «πέσει» η ΕΡΤ το Σ/Κ – Ποιες ώρες δεν θα εκπέμπει

Τοπικά20 Oct 201802.08

Διακοπές στο πρόγραμμα λειτουργίας του Κέντρου Εκπομπής Χορτιάτη Θεσσαλονίκης


Οργισμένος Μπουτάρης: Μισθωμένα τρολ επιχειρούν να με πλήξουν

Τοπικά20 Oct 201801.23

Αναπαράγουν παλιές δηλώσεις του δημάρχου και μάλιστα αλλοιωμένες


Παραμύθια στο σκοτάδι και τουρνουά ποδοσφαίρου τυφλών στη Θεσσαλονίκη

Τοπικά20 Oct 201801.00

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού η πρώτη εκδήλωση και με στόχο να δείξει πως καθένας έχει δικαίωμα στην άθληση η δεύτερη

Σέρρες: Αποχή από το σχολείο 105 μαθητών για 10 προσφυγόπουλα

Τοπικά19 Oct 201820.21

Δεν πήγαν σχολείο διαμαρτυρόμενοι για τα προσφυγόπουλα που φοιτούν στο ίδιο σχολείο Σκουτάρεως


Ημαθία: Βρέθηκε σε χωράφι ο 76χρονος που αγνοούνταν

Τοπικά19 Oct 201819.30

Αίσιο τέλος στην περιπέτειά του


Ερώτηση Καλαφάτη για την υπόγεια διάβαση στη Μενεμένη

Τοπικά19 Oct 201818.00

Κάνει λόγο για αδικαιολόγητη καθυστέρηση απόδοσης


ΜασούτηςMediterranean CosmosMollersΝυχτερινος Ημιμαραθωνιος


NLPAgaphISTyposthes.gr - Twitter

ΔημήτριαTyposthes.gr - Facebook


© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία