Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Το πιο ακριβό αγροτεμάχιο στην Ελλάδα; Ένας παράδεισος στη Χαλκιδική! (ΦΩΤΟ)

Στοιχίζει 90.000.000 ευρώ και είναι μεγαλύτερο από το Σέιχ Σου

Μ.Λ.

Στο σφυρί προς τουριστική εκμετάλλευση δίνει η Ιερά μονή Ξηροποτάμου του Αγίου Όρους την περιουσία της έναντι του «ουράνιου» ποσού των 90.000.000. ευρώ, στην Σιθωνία Χαλκιδικής, μέσω γνωστής Ιστοσελίδας ακινήτων. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στις διάφορες αγγελίες που έχουν αναρτηθεί, στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα από διάφορα μεσιτικά γραφεία, η έκταση μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και δική της παραλία, ενώ είναι πιθανώς το πιο ακριβό αγροτεμάχιο στην Ελλάδα. 

Μεγαλύτερη από το Σειχ Σου

Σύμφωνα πάντα με τις αγγελίες, η έκταση που τίθεται προς πώληση, έχει συνολική έκταση  31.376 στρεμμάτων η οποία είναι ίση, αν όχι μεγαλύτερη από την έκταση του περαστικού δάσους του Σέιχ Σου της Θεσσαλονίκης το οποίο καταλαμβάνει 30.000 περίπου στρέμματα.

Πτώση Τιμής

Οι αγγελίες που έχουν τροποποιηθεί αρκετές φορές έχουν αλλάξει την αρχική τιμή των 90.000.000 ευρώ αρκετές φορές ώστε να γίνει πιο ελκυστική για τον υποψήφιο αγοραστή καθώς η ίδια έκταση πωλείται και με «σκόντο» 10.000.000.

Τι παίρνεις με τα 90.000.000

Σύμφωνα με τις αγγελίες, στην «ουράνια» τιμή των 90 εκατομμυρίων ευρώ, περιλαμβάνεται  η έκταση που εκτείνεται από Αρμενιστί έως Πλατανίτσι η οποία έχει 7χλμ δική της παραλία. Συγκεκριμένα «Αυτό το μοναδικό στολίδι γης είναι πρώτο στην θάλασσα έχει 7 χλμ. παραλία, πλούσια φυσική βλάστηση ,πηγές, νερά ,φυσικούς κολπίσκους και είναι κατάλληλο για τουριστικές 5* ξενοδοχειακές μονάδες υψηλού επιπέδου διακοπών και παροχών με ιδιωτικές μαρίνες σκαφών, γήπεδα τέννις, γκολφ, ελικοδρόμια, πισίνες κλπ με συνολική δόμηση ανά περιοχές πολύ μεγάλη.» Παράλληλα στην τιμή συμπεριλαμβάνεται και εκκλησία.

Αναλυτικά στην τιμή του Αγροδασοκτήματος περιλαμβάνονται

1. Δάσος και δασική έκταση 31.360 στρέμματα (3,136 εκτάρια)

2. Ελαιώνας 350 στρέμματα(35 εκτάρια)

3. Δύο αγροτεμάχια 2 & 5 στρεμμάτων.

4. Γεωργική έκταση 20 στρεμμάτων εντός της οποίας υπάρχουν κτιριακές εγκαταστάσεις 1,400 τ.μ και μικρή εκκλησία, μεγάλης αρχαιολογικής αξίας. Ηταν το ιστορικό ΜΕΤΟΧΙ Της Ιεράς Μονής Ξηροποτάμου του Αγίου Ορους.

Απέχει από το Άγιο Όρος 20 ναυτικά μίλια και από το χωριό Σάρτη 1χλμ.

Σύμφωνα με τον Ν.4280/2014 (Α΄ 159) το δάσος και η δασική έκταση μπορεί να αξιοποιηθεί τουριστικά σε ποσοστό που δεν μπορεί να υπερβεί το 10% της συνολικής έκτασης. Με δημιουργία και αθλητικών εγκαταστάσεων το ποσοστό φτάνει στο 20%. Ο ελαιώνας, τα αγροτεμάχια και το μετόχι μπορούν να αξιοποιηθούν. Επειδή το αγροδασόκτημα βρίσκεται κοντά και απέναντι από το Άγιο Όρος, προσφέρεται και για θρησκευτικό τουρισμό.

Κύρια Χαρακτηριστικά του Κτήματος

1. Μήκος παραλίας 7,5χλμ

2. Θάλασσα πεντακάθαρη, ιδανική για κολύμπι, ψαροντούφεκο, θαλασσοθεραπεία και λοιπά θαλάσσια σπορ.

3. Ορμίσκοι με βαθιά νερά, κατάλληλοι για μαρίνες

4. Πανέμορφα δάση χαλεπίου και μαύρης πεύκης, πλατάνου, ίταμου και αειφύλλων - πλατυφύλλων. Η χαλέπιος πεύκη φθάνει μέχρι της ακτές.

5. Υπόγεια και επιφανειακά νερά συνεχούς ροής, με αρίστης ποιότητας γλυκό νερό κατάλληλο να καλύψει τις ανάγκες μεγάλης τουριστική ανάπτυξης.

6. Πλούσια άγρια πανίδα (αγριογούρουνα, ζαρκάδια, λαγοί, πέρδικες, κ.λ.π) προσφέρεται για ελεγχόμενη κυνηγετική περιοχή

7. Το παραθαλάσσιο τμήμα σε βάθος 2χλμ. ομαλό με ήπιες κλίσεις αλλά και επίπεδα εδάφη. Και οι ορεινές πλαγιές έχουν γενικά ήπιες κλίσεις.

8. Απέχει από την πόλη της Θεσσαλονίκης 130χλμ. Ο περιφερειακός δρόμος Θεσσαλονίκης - χερσονήσου Σιθωνίας διέρχεται μέσα από το αγροδασόκτημα. Κατά μήκος του δρόμου υπάρχει δίκτυο υψηλής τάσης της ΔΕΗ και τηλεφωνικό του ΟΤΕ.

9. Κοντά στο κτήμα βρίσκονται αξιόλογοι αρχαιολογικοί χώροι, όπως τα Στάγειρα, πατρίδα του Αριστοτέλη, η Τορώνη, η Όλυνθος και το Άγιο Ορος με τη μοναστική κοινότητα των 20 Ιερών Μονών.

Το αγροδασόκτημα με τον άριστο συνδυασμό βουνού - θάλασσας και το μοναδικό του φυσικό κάλλος, προσφέρεται για τουριστικές επενδύσεις υψηλών προδιαγραφών, που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της περιοχής και ενθαρρύνονται από την τοπική κοινωνία.

Το ιστορικό Μετόχι της Ιεράς Μονής Ξηροποτάμου του Αγίου Όρους

Το Μετόχι Σάρτης είναι ένα μοναστηριακό κτίσμα μέσα στο κάμπο της Σάρτης  όπου  στης 18ου Οκτώβρη 1922 με την ανταλλαγή πληθυσμών της Μικρασιατικης  καταστροφής φιλοξένησε τους κατοίκους της περιοχής. Το κτίσμα κατασκεπάστηκε το 1907 από την Ιερά Μονή Ξηροποταμου του Αγίου Όρους. Ήταν το σπίτι και το σχολείο των κατοίκων  όπου αντιμετώπισαν  τη πείνα και τη ελονοσία μέχρι να χτιστούν τα πρώτα σπίτια στη παραλία.

Φωτό από: μεσιτικές ιστοσελίδες και advroutes.blogspot.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ