24

APR
2018

Συνεχίζονται οι διαμορφώσεις σχολικών δακτυλίων από τον Δήμο Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη: Παρεμβάσεις γύρω από σχολεία για ασφαλή πρόσβαση (ΦΩΤΟ)

12 Jan 201816.50

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του έργου «Διαμόρφωση σχολικών δακτυλίων για την ασφαλή πρόσβαση μαθητών». Οι συγκεκριμένοι δακτύλιοι λειτουργούν ως μικρές αστικές αναπλάσεις γύρω από τα σχολικά συγκροτήματα και παράλληλα αναβαθμίζουν τις περιοχές στις οποίες υλοποιούνται.

Το συνολικό πρόγραμμα, προϋπολογισμού 1.290.000€, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό πρόκειται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2018.

Μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί οι ακόλουθοι δακτύλιοι:

Διαμόρφωση πεζοδρόμου μεταξύ των οδών Αρτάκης – Βοσπόρου

Διαμόρφωση της παρόδου Διστόμου, δίπλα στο 92ο δημοτικό σχολείο

Ολοκλήρωση εργασιών στο 1ο γυμνάσιο – 30ο λύκειο (οδός Κορίνθου)

Πεζόδρομος Κ. Γαρέφη – που εφάπτεται της περίφραξης του νεοανεγερθέντος 85ου δημοτικού –  όπου πραγματοποιήθηκε επίστρωση με πλάκες (από την πάροδο Χαλκιδικής έως την Δελφών).

Ειδικότερα:

-Στον πεζόδρομο Αρτάκης – Βοσπόρου υλοποιήθηκαν εργασίες φύτευσης και εγκατάστασης αρδευτικού δικτύου, ενώ σε όλο το μήκος του πεζοδρόμου κατασκευάστηκε νέο δίκτυο υποδομής δημοτικού φωτισμού με την τοποθέτηση πέντε σωμάτων τεχνολογίας LED

-Στην πάροδο Διστόμου, στον πεζόδρομο δίπλα από το 92ο δημοτικό σχολείο – από την οδό Παπάφη έως την οδό Κανάρη – κατασκευάστηκε νέο δίκτυο υποδομής δημοτικού φωτισμού στον χώρο στάθμευσης και τοποθετήθηκαν δυο νέοι σιδηροϊστοί με φωτιστικά LED και αντιηλεκτροπληξιακή διάταξη

-Στο 1ο γυμνάσιο – 30ο λύκειο πραγματοποιήθηκαν εργασίες εγκατάστασης φυτικού υλικού και αρδευτικού δικτύου και ολοκληρώθηκε η κατασκευή νέου δικτύου υποδομής δημοτικού φωτισμού σε όλο το μήκος της οδού (από την Παπάφη έως την Αλ. Παπαναστασίου) και γύρω από την υπάρχουσα παιδική χαρά, απέναντι από την είσοδο του σχολείου. Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκαν 23 κωνικοί ιστοί, νέα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED και διπλά φωτιστικά στην παιδική χαρά, ενώ ενισχύθηκε ο φωτισμός στο πάρκο, στη συμβολή των οδών Αλ. Παπαναστασίου και Κορίνθου, με τρεις ιστούς και νέα φωτιστικά τύπου LED.

Παράλληλα, μέσα στις επόμενες μέρες προγραμματίζονται παρεμβάσεις στα ακόλουθα σημεία:

60ο νηπιαγωγείο – 50ο δημοτικό (Πλ. Αγ. Αναργύρων – Επταπυργίου – Μούσκου)

Πεζόδρομοι μεταξύ των οδών Βοσπόρου, Καλλιπόλεως, Βιζύης και Δαρδανελίων και συνέχεια του πεζοδρόμου της οδού Παλιγγενεσίας, που εξυπηρετεί ως σχολικός δακτύλιος

18ο δημοτικό σχολείο της οδού Πόντου και 12ο νηπιαγωγείο στις οδούς Πόντου και Καλλιπόλεως, αντίστοιχα

Πιο συγκεκριμένα, στο σχολικό συγκρότημα του 60ου νηπιαγωγείου – 50ου δημοτικού θα υλοποιηθούν εργασίες φύτευσης και αρδευτικού δικτύου. Στόχος της σχετικής μελέτης είναι η μείωση της ταχύτητας των οχημάτων που διέρχονται από την περιοχή, η βελτιστοποίηση της προσβασιμότητας των μαθητών, η καθοδήγησή τους μέσω ασφαλών διαδρόμων στην είσοδο του σχολείου καθώς και η εξασφάλιση της δυνατότητας πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία στους κοινόχρηστους χώρους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι επεμβάσεις εστιάζουν και στον παράγοντα γειτνίασης της περιοχής με τα βυζαντινά τείχη και για το λόγο αυτό θα προτιμηθούν υλικά επίστρωσης πεζοδρομίων και δρόμων, που να ανταποκρίνονται στην ιστορικότητα του τόπου. Τέλος, με στόχο τη βελτίωση του φωτισμού, θα τοποθετηθούν συνολικά 13 κωνικοί ιστοί και φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED στον σχολικό δακτύλιο του 60ου νηπιαγωγείου – 50ου δημοτικού και άλλοι τέσσερις παραδοσιακοί ιστοί  – τύπου Άνω Πόλης – με παραδοσιακά φωτιστικά Νατρίου 150 W, για την ενίσχυση του φωτισμού στην περιοχή της Πορτάρας και της Πλ. Αγ. Αναργύρων.

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(1)Τύπος Θεσσαλονίκης

Η Θεσσαλονίκη θα… ξεσαλώσει για 6 ώρες στο Λευκό Πύργο!

Τοπικά24 Apr 201802.33

Στο Today – Παίζω – Δρω – MotiON της ΧΑΝΘ


Θεσσαλονίκη: Πάμε θέατρο με 1 + 1 εισιτήριο δωρεάν!

Τοπικά23 Apr 201821.37

Ο «Τ.Θ.» σας πάει θέατρο σε συνεργασία με το Αθήναιον


Φωτογραφία αρχείου

Θεσσαλονίκη: «Φλεγόμενο» αμάξι σταμάτησε έξω από τη Σίνδο

Τοπικά23 Apr 201819.54

Γρήγορα έσπευσε η πυροσβεστική στο σημείο


Έλληνας ομογενής δίνει 1 εκατ. ευρώ σε νοσοκομείο – Ζητά να μείνει ανώνυμος

Τοπικά23 Apr 201819.10

Για ριζική ανακαίνιση μονάδας τεχνητού νεφρού 


φωτ. αρχείου

Νέος αυτοκινητόδρομος ενώνει το Σάλτσμπουργκ με τη Θεσσαλονίκη

Τοπικά23 Apr 201819.00

Αύριο σε κυκλοφορία το τελευταίο "κομμάτι του παζλ" στον Διευρωπαϊκό Διάδρομο 10


Υποτροφίες στο Κολλέγιο Ανατόλια για μαθητές από όλη την Ελλάδα

Τοπικά23 Apr 201818.00

Πότε γίνονται οι Εξετάσεις εισαγωγής για την Α΄ Γυμνασίου -Δηλώσεις συμμετοχής έως τις 30 Απριλίου 2018


Αυτοί είναι οι νικητές σε ECOMOBILITY και FREE MOBILITY

Τοπικά23 Apr 201817.30

Απονεμήθηκαν τα βραβεία των δύο εκστρατειώνΜασούτηςΕΛΠΕhemaplexFrescon
Typosthes.gr - Twitter
Typosthes.gr - Facebook

Θέατρο Τ© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία