26

APR
2018

Η ανακοίνωση των «Φίλων της Νέας Παραλίας» και η απάντηση του αντιδημάρχου

Θ. Παππάς: Ο δήμος είναι ο μεγαλύτερος... φίλος της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης

12 Jan 201817.50


Τη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει εικόνα εγκατάλειψης στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης και ότι η δημοτική Αρχή δεν είναι («σε καμία περίπτωση») εχθρική απέναντι στο έργο, έδωσε σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM», o αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων, Θανάσης Παππάς, σχολιάζοντας χθεσινή ανακοίνωση του συλλόγου «Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας», που επιρρίπτει ευθύνες στη διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη για την έλλειψη προστασίας του παραλιακού μετώπου από κακή χρήση, ρύπανση και βανδαλισμούς.

 «Είναι πολλοί οι φίλοι της νέας παραλίας και ο μεγαλύτερος φίλος είναι ο δήμος Θεσσαλονίκης που είναι ιδιοκτήτης και δίνει τα χρήματα για τη συντήρηση» δήλωσε ο κ. Παππάς σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ και πρόσθεσε: «Υπάρχουν μείζονα προβλήματα παραβατικότητας. Βάψαμε 500 παγκάκια και σε 10 μέρες ήταν και πάλι χάλια. Με μια συνεργασία και συνέργεια μπορούμε να βρούμε έναν κοινό τόπο και θα βελτιωθεί η εικόνα σε όλους τους δημόσιους χώρους και τη νέα παραλία που αποτελεί τοπόσημο για την πόλη» είπε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.

Υπενθυμίζεται ότι με ανακοίνωσή του, ο σύλλογος «Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας» ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «τα προβλήματα είναι πολλά και τα επισημαίνουμε συνεχώς. Καμένοι λαμπτήρες, πριν από τρεις μήνες καταγράψαμε 636. Επίσης, συντριβάνια που δεν λειτουργούν, βρώμικες δεξαμενές νερού, δεξαμενές νερού χωρίς νερό και φωτισμό, σκουριασμένες μεταλλικές κολώνες, σπασμένα και σκουριασμένα καλάθια αχρήστων, κατεστραμμένα ξύλινα δάπεδα και πολλές άλλες κατασκευές που δεν συντηρούνται και δεν συντηρήθηκαν ποτέ. Παράλληλα, έχουμε το μεγάλο θέμα της συντήρησης του πρασίνου που δυστυχώς δεν βελτιώνεται».

Ο κ. Παππάς υποστήριξε πως τους «Φίλους της Νέας Παραλίας» του θεωρεί «φίλους του δήμου» και πως οι δύο πλευρές μπορούν να προχωρήσουν από κοινού σε μια αυτοψία στο παραλιακό μέτωπο, πρόταση που βρίσκει σύμφωνο και τον σύλλογο.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Νέας Παραλία» αναφέρει τα εξής:

Ο σύλλογος « Οι Φίλοι της Nέας Παραλίας» συγκροτήθηκε το 2012 από μια ομάδα ανθρώπων ευαισθητοποιημένων και πεπεισμένων ότι είναι εφικτή μια καλύτερη αστική πραγματικότητα. Ως πρωταρχικό σκοπό του συλλόγου μας θέσαμε την προστασία των χώρων αυτών, από την κακή χρήση, τη ρύπανση και τους βανδαλισμούς, ενώ διαρκή στόχο μας αποτελεί η διοργάνωση ποιοτικών εκδηλώσεων και ακτιβιστικών δράσεων. Επιδίωξη μας, ως “ Φίλοι” είναι όλοι οι πολίτες της Θεσσαλονίκης να γνωρίσουν και να εξοικειωθούν με τους χώρους της Νέας Παραλίας, έτσι ώστε, να ευαισθητοποιηθούν και να νιώσουν αυθόρμητα την ανάγκη να τους σεβαστούν και να τους φροντίσουν.
Σε απάντηση της ανακοίνωσης του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος του Δήμου Θεσσαλονίκης και των όσων ανέφερε στην ομιλία του στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με τα θέματα της Νέας Παραλίας, τους Φίλους της Νέας Παραλίας και τα σχόλιά του για τον Πρόεδρο του Συλλόγου κο Νικηφορίδη, θα θέλαμε να απαντήσουμε στα εξής :
1. Πιστώσεις για τη συντήρηση της Νέας Παραλίας: Ο αντιδήμαρχος κος Παπάς, ενώ αναφέρονταν στη Νέα Παραλία παρουσίασε μία σειρά από ποσά που αφορούσαν όλο το Δήμο Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα 5.426.000 ευρώ συνολικά, εκ των οποίων τα 2.820.000, δηλαδή περισσότερα από τα μισά, αφορούν σε έργα και συντηρήσεις που θα γίνουν στο μέλλον, ενώ από τα υπόλοιπα 2.606.000 μόνο τα 56.000 ευρώ, δηλαδή 1%, αφορούν αποκλειστικά τη Νέα Παραλία. 
2. Προβλήματα στη συντήρηση: Τα προβλήματα είναι πολλά και τα επισημαίνουμε συνεχώς. Καμένοι λαμπτήρες, πριν από 3 μήνες καταγράψαμε 636. Επίσης σιντριβάνια που δεν λειτουργούν, βρώμικες δεξαμενές νερού, δεξαμενές νερού χωρίς νερό και φωτισμό, σκουριασμένες μεταλλικές κολώνες, σπασμένα και σκουριασμένα καλάθια αχρήστων, κατεστραμμένα ξύλινα δάπεδα και πολλές άλλες κατασκευές που δεν συντηρούνται και δεν συντηρήθηκαν ποτέ. Παράλληλα με όλα αυτά τα σημαντικά που αναφέρθηκαν, έχουμε το πολύ μεγάλο θέμα της συντήρησης του πρασίνου που δυστυχώς δεν βελτιώνεται. Πάνω από 100 δέντρα έχουν ξεραθεί και δεν έχουν αντικατασταθεί από το 2013. 
3. Πρόταση κοινής αυτοψίας. Η πρόταση του αντιδημάρχου «να κάνουμε μια κοινή αυτοψία –παρουσία και των μέσων ενημέρωσης- οποιαδήποτε στιγμή θέλουμε», μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους και του αντιπροτείνουμε να την πραγματοποιήσουμε εντός του Ιανουαρίου, όποια ημέρα του επιτρέπει το πρόγραμμά του. 
4. Εκπροσώπηση του συλλόγου: Ο σύλλογος όλα αυτά τα χρόνια έχει κάνει πολλές προσπάθειες και έχει στείλει υπομνήματα στο Δήμο χωρίς να δέχεται αντίστοιχες απαντήσεις. Απόφαση των Φίλων της Νέας Παραλίας είναι να δημοσιοποιούν τα κρίσιμα θέματα και να μην τα αποκρύπτουν ή να τα αναφέρουν μόνο στη δημοτική αρχή. Ο πρόεδρος του συλλόγου μεταφέρει τις απόψεις του συλλόγου και χαίρει της υποστήριξης του.
5. Η δημοφιλία: Η δημοσιότητα των δράσεων των Φίλων της Νέας Παραλίας δεν είναι αυτοσκοπός μας αλλά το αποτέλεσμα μίας ανιδιοτελούς προσφοράς προς την πόλη μας, η οποία έχει αναγνωριστεί από τους πολίτες. 
6. Έμμεση αναγνώριση της προσφοράς του συλλόγου: Η Γαλλική Δημοκρατία παρασημοφόρησε τον Ιούνιο του 2016 τον αντιπρόεδρο του συλλόγου «Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας» και αρχιτέκτονα Bernard Cuomo για την προσφορά του στα κοινά ενώ εμείς δεχόμαστε την αμφισβήτηση και τα επικριτικά σχόλια της δημοτικής αρχής για την προσφορά μας στη πόλη.

Εν κατακλείδι, Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας, είμαστε εδώ και θα είμαστε εδώ για τα επόμενα χρόνια, με την όποια δημοτική αρχή, πιστοί στο καθήκον του ενεργού πολίτη που έχει ένα μόνο στόχο, την προστασία του πολύτιμου αυτού δημόσιου χώρου της πόλης μας. Καλούμε λοιπόν, τη δημοτική αρχή να αναθεωρήσει τη στάση της απέναντι στο σύλλογο «Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας» και να αποδεχθεί την προσφορά συνεργασίας μας, ώστε ενωμένοι και με αποτελεσματικότητα να πετύχουμε αυτό τον υψηλό στόχο, την προστασία του κοινού αγαθού, της Νέας Παραλίας.

Θεσσαλονίκη 11/1/2018 Το Διοικητικό Συμβούλιο

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(1)Τύπος Θεσσαλονίκης

Αποκτά ζωή το στρατόπεδο Κόδρα στη Θεσσαλονίκη!

Τοπικά26 Apr 201800.56

Τα επόμενα βήματα για την αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου Κόδρα

Θεσσαλονίκη: Πώς ο Μασούτης φέρνει τα ψώνια στην πόρτα σου!

Τοπικά26 Apr 201800.02

Πιο εύκολα από ποτέ με τη νέα εφαρμογή "Scan & Shop"!

Θεσσαλονίκη: Αύξηση των ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων στη Β. Ελλάδα

Τοπικά25 Apr 201820.40

Ανακοίνωση της οργάνωσης για πολύ κακές συνθήκες διαβίωσης και συνωστισμό


Στη Θεσσαλονίκη από αύριο η 87η Σύνοδος Πρυτάνεων

Τοπικά25 Apr 201819.00

Ποια θέματα θα βρεθούν στην ατζέντα


«Οδηγούμε ακόμη και 19 ώρες συνεχόμενα» - Ζητούν μέτρα οι οδηγοί μεταφορών

Τοπικά25 Apr 201818.50

Τη λήψη μέτρων ζήτησαν από τη Θεσσαλονίκη εκπρόσωποι της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Συνδικάτων Εργατοϋπαλλήλων Μεταφοράς


Θεσσαλονίκη: Ισόβια σε 2 Αλβανούς για δολοφονία πριν από... 22 χρόνια

Τοπικά25 Apr 201818.40

Πρόκειται για θείο και ανιψιό – Καταδικάστηκαν ερήμην


Θεσσαλονίκη: Ανοικτό μουσείο “ζωντανής” τέχνης σε σταθμό του Μετρό

Τοπικά25 Apr 201818.30

Μια ξεχωριστή πολιτιστική πρόταση φοιτητών, όπου κλασσικοί πίνακες προβάλλονται από οθόνες και αποκτούν ζωή και κίνηση

Η σαλονικιώτικη γαστρονομία... γοήτευσε το Βελιγράδι!

Τοπικά25 Apr 201818.00

Παρουσίαση της γαστρονομίας της Θεσσαλονίκης στην πρωτεύουσα της Σερβίας


Από την ανάρτηση ποιήματος σε γερανό του μετρό στην Αγίας Σοφίας

Θεσσαλονίκη: Η ποίηση θα κάνει.... απόβαση στο Μετρό στο Σιντριβάνι

Τοπικά25 Apr 201817.50

Με στίχους του Κλείτου Κύρου σε πανό στο εργοτάξιο του Μετρό ενόψει της 15ης ΔΕΒΘ  ΜασούτηςΕΛΠΕhemaplexFrescon
Typosthes.gr - Twitter
Typosthes.gr - Facebook

Θέατρο Τ© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία