Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Διακινητές είχαν ως «στρατηγείο» κατάστημα στη Θεσσαλονίκη

Ταυτόχρονη επιχείρηση της ΕΛΑΣ σε Θεσσαλονίκη και Έβρο

Με «στρατηγείο» ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Θεσσαλονίκη δρούσε συμμορία διακινητών αλλοδαπών. Το κύκλωμα δραστηριοποιείται σε παράνομη διακίνηση και «ξεσκεπάστηκε» από την ΕΛΑΣ με ταυτόχρονη επιχείρηση σε Θεσσαλονίκη και Έβρο, περνώντας χειροπέδες σε τέσσερα μέλη του κυκλώματος.

Όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ: «Η εμπεριστατωμένη έρευνα και οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, οδήγησαν στη σύλληψη  μελών κυκλώματος που δραστηριοποιείται στην παράνομη διακίνηση μεταναστών.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί ηλικίας 45, 26 και 44 ετών και μία 23χρονη ημεδαπή σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, μεταφοράς – προώθησης και διευκόλυνσης εισόδου παράτυπων αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας, κατοχή ταξιδιωτικού εγγράφου τρίτου προσώπου και του Νόμου για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες της 12-01-2018 αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας με τη συνδρομή συναδέλφων τους της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου εντόπισαν σε αγροτική περιοχή του Έβρου (21) παράτυπους μετανάστες, οι οποίοι εισήλθαν στη χώρα με τη συνδρομή του 26χρονου διακινητή, ο οποίος  εντοπίσθηκε και συνελήφθη.

Σε ταυτόχρονη επιχείρηση σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Θεσσαλονίκη συνελήφθησαν και τα υπόλοιπα τρία μέλη του κυκλώματος, τα οποία συνέδραμαν στην εν λόγω διακίνηση.

Στο εσωτερικό του καταστήματος βρέθηκε και κατασχέθηκε κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης χωρίς την άδεια της αρμόδιας Αρχής, ενώ στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος εγγράφων τρίτων προσώπων, συσκευές κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιούσαν οι διακινητές για τις συνεννοήσεις τους και χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ