16

JUL
2018

Μετρήθηκε και σήμερα το νερό μετά τη ρύπανση σε δεξαμενή

ΕΥΑΘ: Ασφαλές το πόσιμο νερό στη Θεσσαλονίκη

13 Jan 201820.03

Ασφαλές, εντός των ορίων που θέτει ο νόμος στις παραμέτρους για το πόσιμο νερό μετρήθηκε και σήμερα το νερό που τροφοδοτεί την πόλη της Θεσσαλονίκης στην έξοδο της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, συνεχίζεται η λήψη δειγμάτων νερού από συνεργεία της Διεύθυνσης Υγιεινής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της ΕΥΑΘ Α.Ε., τόσο κατά μήκος της διώρυγας που μεταφέρει το νερό του Αλιάκμονα στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης όσο και στους ταμιευτήρες των φραγμάτων της ΔΕΗ από τους οποίους τροφοδοτείται η εγκατάσταση, σε εφαρμογή της εισαγγελικής έρευνας για τον εντοπισμό της ρύπανσης στα επιφανειακά ύδατα του Αλιάκμονα. Οι δειγματοληψίες και μετρήσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες.

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, επισκέφθηκε σήμερα την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης και ενημερώθηκε από τον πρόεδρο της ΕΥΑΘ, καθηγητή Γιάννη Ν. Κρεστενίτη, και τα στελέχη της εταιρείας για τα μέτρα που έχουν ληφθεί ήδη από την εμφάνιση του προβλήματος. «Είχαμε μία εκτεταμένη συνεργασία με τη διοίκηση της ΕΥΑΘ, ώστε να βεβαιωθούμε ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την απολύτως ασφαλή λειτουργία του δικτύου ύδρευσης Θεσσαλονίκης, μετά το περιστατικό ρύπανσης το οποίο εντοπίστηκε στην τροφοδοσία της εγκατάστασης από τον Αλιάκμονα», δήλωσε ο αναπλ. υπουργός. «Σε συνεργασία με τη ΔΕΗ έχει ληφθεί πρόνοια να αυξηθεί η παροχή στη συνδετήρια διώρυγα, ώστε να υπάρχει καθαρισμός της από τους ρυπαντές, ενώ στο διυλιστήριο έχει μειωθεί η παροχή επεξεργασίας, έτσι ώστε να πετύχουμε τη μέγιστη δυνατή απομάκρυνση κάθε ρυπαντικής ουσίας. Επίσης, έχει αυξηθεί το  προσωπικό, ώστε να γίνουν ακόμη περισσότερες αναλύσεις για τη διασφάλιση της ποιότητας του νερού της Θεσσαλονίκης. Μετά τα μέτρα που έχει πάρει η διοίκηση της ΕΥΑΘ, μπορούμε να εγγυηθούμε ότι το νερό είναι απολύτως ασφαλές προς πόση. Θα συνεχίσουμε την άμεση παρακολούθηση και έχουμε θέσει όλες τις υπηρεσίες σε εγρήγορση, ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα και τις επόμενες μέρες»,  επισήμανε ο κ. Φάμελλος.

Να διευκρινιστεί ότι η δεξαμενή Δ2, που επανέρχεται σε σειρά δημοσιευμάτων, αφορά σε επιφανειακό νερό του Αλιάκμονα και βρίσκεται στην είσοδο του διυλιστηρίου, ενώ σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συγχέεται με τη δεξαμενή Δ3 που τροφοδοτεί με νερό, επεξεργασμένο πλέον, το Πολεοδομικό Συγκρότημα της Θεσσαλονίκης. Το επεξεργασμένο από την εγκατάσταση νερό που τροφοδοτεί την πόλη πληροί όλα τα απαραίτητα όρια που η ισχύουσα νομοθεσία επιβάλλει.

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(0)Τύπος Θεσσαλονίκης

Κλείνει αύριο τμήμα της ΠΑΘΕ στην Πιερία - Σε ποιο σημείο

Τοπικά16 Jul 201809.50

Λόγω εργασιών συντήρησης των ηλεκτρονικών συστημάτων - Πώς θα γίνεται η κυκλοφορία

Τροχαίο με έναν σοβαρά τραυματία στην ανατολική Θεσσαλονίκη

Τοπικά16 Jul 201809.30

Απεγκλωβίστηκε από την πυροσβεστική - Ακόμη δύο άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά

Θεσσαλονίκη: Τρελοί Γάλλοι βούτηξαν στον Θερμαϊκό... για το Μουντιάλ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Τοπικά16 Jul 201808.39

Σε έκσταση οι Γάλλοι από την κατάσταση του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Καιρός στη Θεσσαλονίκη - Καιρός για παραλία σύμφωνα με την ΕΜΥ

Τοπικά16 Jul 201801.03

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα, Δευτέρα 16/07, από την ΕΜΥ

ΤΖΟΚΕΡ: Δύο "5άρια" στη Θεσσαλονίκη - Το ένα στο πρακτορείο των €2,5 εκατ!

Τοπικά15 Jul 201823.53

Σε ποια πρακτορεία παίχτηκαν τα κερδοφόρα δελτία

Θεσσαλονίκη: Πυρκαγιές ξέσπασαν σε 2 περιοχές

Τοπικά15 Jul 201818.49

Σε περιοχές με ξερά χόρτα - Αντιμετωπίστηκαν άμεσα από την Πυροσβεστική

Δωρεάν Φεστιβάλ Όπερας απόψε στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης!

Τοπικά15 Jul 201816.15

Δείτε τις αλλαγές στον χώρο και την ώρα του φεστιβάλ

Συγκέντρωση και πορεία για τα ανοιχτά καταστήματα στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

Τοπικά15 Jul 201813.16

Με αιτήματα την νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας

Στη Θεσσαλονίκη ζούσε ο Ρώσος «πρόσωπο-κλειδί» – Το παρασκήνιο

Τοπικά15 Jul 201813.09

Τι συνέβη όταν ο φάκελος της υπόθεσης έφτασε στο Μέγαρο ΜαξίμουΜασούτηςMediterranean CosmosCoca-Cola το σχολείοBlue LagoonΕΛΠΕMollersΔΕΘ


ISTyposthes.gr - Twitter
Typosthes.gr - Facebook


© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία