24

APR
2018

Μετρήθηκε και σήμερα το νερό μετά τη ρύπανση σε δεξαμενή

ΕΥΑΘ: Ασφαλές το πόσιμο νερό στη Θεσσαλονίκη

13 Jan 201820.03

Ασφαλές, εντός των ορίων που θέτει ο νόμος στις παραμέτρους για το πόσιμο νερό μετρήθηκε και σήμερα το νερό που τροφοδοτεί την πόλη της Θεσσαλονίκης στην έξοδο της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, συνεχίζεται η λήψη δειγμάτων νερού από συνεργεία της Διεύθυνσης Υγιεινής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της ΕΥΑΘ Α.Ε., τόσο κατά μήκος της διώρυγας που μεταφέρει το νερό του Αλιάκμονα στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης όσο και στους ταμιευτήρες των φραγμάτων της ΔΕΗ από τους οποίους τροφοδοτείται η εγκατάσταση, σε εφαρμογή της εισαγγελικής έρευνας για τον εντοπισμό της ρύπανσης στα επιφανειακά ύδατα του Αλιάκμονα. Οι δειγματοληψίες και μετρήσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες.

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, επισκέφθηκε σήμερα την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης και ενημερώθηκε από τον πρόεδρο της ΕΥΑΘ, καθηγητή Γιάννη Ν. Κρεστενίτη, και τα στελέχη της εταιρείας για τα μέτρα που έχουν ληφθεί ήδη από την εμφάνιση του προβλήματος. «Είχαμε μία εκτεταμένη συνεργασία με τη διοίκηση της ΕΥΑΘ, ώστε να βεβαιωθούμε ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την απολύτως ασφαλή λειτουργία του δικτύου ύδρευσης Θεσσαλονίκης, μετά το περιστατικό ρύπανσης το οποίο εντοπίστηκε στην τροφοδοσία της εγκατάστασης από τον Αλιάκμονα», δήλωσε ο αναπλ. υπουργός. «Σε συνεργασία με τη ΔΕΗ έχει ληφθεί πρόνοια να αυξηθεί η παροχή στη συνδετήρια διώρυγα, ώστε να υπάρχει καθαρισμός της από τους ρυπαντές, ενώ στο διυλιστήριο έχει μειωθεί η παροχή επεξεργασίας, έτσι ώστε να πετύχουμε τη μέγιστη δυνατή απομάκρυνση κάθε ρυπαντικής ουσίας. Επίσης, έχει αυξηθεί το  προσωπικό, ώστε να γίνουν ακόμη περισσότερες αναλύσεις για τη διασφάλιση της ποιότητας του νερού της Θεσσαλονίκης. Μετά τα μέτρα που έχει πάρει η διοίκηση της ΕΥΑΘ, μπορούμε να εγγυηθούμε ότι το νερό είναι απολύτως ασφαλές προς πόση. Θα συνεχίσουμε την άμεση παρακολούθηση και έχουμε θέσει όλες τις υπηρεσίες σε εγρήγορση, ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα και τις επόμενες μέρες»,  επισήμανε ο κ. Φάμελλος.

Να διευκρινιστεί ότι η δεξαμενή Δ2, που επανέρχεται σε σειρά δημοσιευμάτων, αφορά σε επιφανειακό νερό του Αλιάκμονα και βρίσκεται στην είσοδο του διυλιστηρίου, ενώ σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συγχέεται με τη δεξαμενή Δ3 που τροφοδοτεί με νερό, επεξεργασμένο πλέον, το Πολεοδομικό Συγκρότημα της Θεσσαλονίκης. Το επεξεργασμένο από την εγκατάσταση νερό που τροφοδοτεί την πόλη πληροί όλα τα απαραίτητα όρια που η ισχύουσα νομοθεσία επιβάλλει.

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(0)Τύπος Θεσσαλονίκης

Η Θεσσαλονίκη θα… ξεσαλώσει για 6 ώρες στο Λευκό Πύργο!

Τοπικά24 Apr 201802.33

Στο Today – Παίζω – Δρω – MotiON της ΧΑΝΘ


Θεσσαλονίκη: Πάμε θέατρο με 1 + 1 εισιτήριο δωρεάν!

Τοπικά23 Apr 201821.37

Ο «Τ.Θ.» σας πάει θέατρο σε συνεργασία με το Αθήναιον


Φωτογραφία αρχείου

Θεσσαλονίκη: «Φλεγόμενο» αμάξι σταμάτησε έξω από τη Σίνδο

Τοπικά23 Apr 201819.54

Γρήγορα έσπευσε η πυροσβεστική στο σημείο


Έλληνας ομογενής δίνει 1 εκατ. ευρώ σε νοσοκομείο – Ζητά να μείνει ανώνυμος

Τοπικά23 Apr 201819.10

Για ριζική ανακαίνιση μονάδας τεχνητού νεφρού 


φωτ. αρχείου

Νέος αυτοκινητόδρομος ενώνει το Σάλτσμπουργκ με τη Θεσσαλονίκη

Τοπικά23 Apr 201819.00

Αύριο σε κυκλοφορία το τελευταίο "κομμάτι του παζλ" στον Διευρωπαϊκό Διάδρομο 10


Υποτροφίες στο Κολλέγιο Ανατόλια για μαθητές από όλη την Ελλάδα

Τοπικά23 Apr 201818.00

Πότε γίνονται οι Εξετάσεις εισαγωγής για την Α΄ Γυμνασίου -Δηλώσεις συμμετοχής έως τις 30 Απριλίου 2018


Αυτοί είναι οι νικητές σε ECOMOBILITY και FREE MOBILITY

Τοπικά23 Apr 201817.30

Απονεμήθηκαν τα βραβεία των δύο εκστρατειώνΜασούτηςΕΛΠΕhemaplexFrescon
Typosthes.gr - Twitter
Typosthes.gr - Facebook

Θέατρο Τ© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία