Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Απόβαση… έφιππων Κρητικών για το συλλαλητήριο (ΦΩΤΟ)

Θέλουν να στηρίξουν το συλλαλητήριο

Ομάδα Κρητικών ετοιμάζει “απόβαση” στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή το πρωί καθώς αναχώρησαν με το πλοίο της γραμμής το βράδυ της Παρασκευής.

Σκοπός είναι να παραβρεθούν στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο με αφορμή την ονομασία των Σκοπίων και τη χρήση του όρου «Μακεδονία».

Συγκεκριμένα, δέκα Κρητικοί αναχώρησαν από το Ηράκλειο, ντυμένοι με τις παραδοσιακές κρητικές στολές, με άλογα, μαντιναδολόγους και καλλιτέχνες κρητικής μουσικής, για να δώσουν το δικό τους δυναμικό παρών στο συλλαλητήριο και να στηρίξουν τους Μακεδόνες. Οι Κρητικοί αναμένεται μόλις αποβιβαστούν το πρωί του Σαββάτου στο λιμάνι του Πειραιά, να μεταβούν στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα, όπου θα καταθέσουν δάφνες και έπειτα θα αναχωρήσουν με λεωφορεία για τη Θεσσαλονίκη.

Οι Κρητικοί θέλουν με αυτήν την αυθόρμητη πρωτοβουλία, όπως ανέφερε μιλώντας στο Cretapost, ένας εκ των συμμετεχόντων Βαγγέλης Γραμματικάκης, να στηρίξουν τους Μακεδόνες, με τους οποίους τους δένουν δεσμοί αίματος λόγω των Μακεδονικών Αγώνων.

“Η Μακεδονία για άλλη μια φορά κινδυνεύει. Πρέπει όλοι μαζί να στηρίξουμε τους Μακεδόνες με τους οποίους μας δένουν δεσμοί αίματος λόγω των Μακεδονικών Αγώνων. Όλοι μαζί θέλουμε να ξεσηκώσουμε τον κόσμο με ένα κρητικό ‘χρώμα’, με τα άλογα, με τις μαντινάδες και τα παραδοσιακά τραγούδια” αναφέρει ο ίδιος.

Πηγή: cretapost.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κασσελάκης για Κυριαζίδη: Ο Μητσοτάκης δεν έχει την ηθική να αποβάλει έναν ομοφοβικό βουλευτή
Την διαγραφή του βουλευτή Δράμας της ΝΔ Δημήτρη Κυριαζίδη ζητεί ο Στέφανος Κασσελάκης
Κασσελάκης για Κυριαζίδη: Ο Μητσοτάκης δεν έχει την ηθική να αποβάλει έναν ομοφοβικό βουλευτή
Σχοινάς: «Τα ευρωπαϊκά σύνορα στον Έβρο φυλάσσονται και είναι ασφαλή»
Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με σκάφος της ΕΛ.ΑΣ. ακολούθησε τη διαδρομή συνοριακής περιπολίας στο Δέλτα του Έβρου
Σχοινάς: «Τα ευρωπαϊκά σύνορα στον Έβρο φυλάσσονται και είναι ασφαλή»