Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: «Πυρετός» για το Συλλαλητήριο – Ποιοι θα είναι στο Λευκό Πύργο

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία αύριο στη Θεσσαλονίκη

Στο ρυθμό του συλλαλητηρίου βρίσκεται από σήμερα η Θεσσαλονίκη, καθώς αύριο η πόλη αναμένεται να «πλημμυρίσει» από εκατοντάδες λεωφορεία από όλη τη βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ναυλωθεί περισσότερα από 700 λεωφορεία από όλη την Ελλάδα ενώ κόσμος έχει δηλώσει συμμετοχή από τον Έβρο, τα Ιωάννινα, την Κρήτη και τη Λέσβο. Πρώτος ομιλητής θα είναι ο δημοσιογράφος Στέλιος Καλόγηρος, δεύτερος ο επικεφαλής της οργάνωσης «Σπάρτακος», Κώστας Καραϊσκος (γνωστός από τις αφίσες κατά του Ερντογάν στην Κομοτηνή), τρίτος ο παπα-Ανδρέας από την Κρήτη. Τέταρτος ο στρατηγικός αναλυτής, Νίκος Λυγερός και πέμπτος ο επίτιμος αρχηγός του ΓΕΣ, Φράγκος Φραγκούλης.

Σύμφωνα με το σχέδιο τα λεωφορεία θα φτάσουν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και θα αφήσουν τον κόσμο στο Άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου. Έπειτα θα κατευθυνθούν προς τα δύο πιθανά σημεία όπου θα παρκάρουν, ένα το λιμάνι και δύο το εμπορικό κέντρο Μακεδονία. Όσον αφορά την ίδια την διοργάνωση, από σήμερα θα ξεκινήσουν οι εργασίες για να στηθεί η εξέδρα που θα φιλοξενήσει τους διοργανωτές και ομιλητές του συλλαλητηρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εξέδρα θα στηθεί στο άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου με πλάτη τον Θερμαϊκό.

Ποιοι θα δώσουν το παρών

Η πιο ηχηρή παρουσία της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι σίγουρα ο Περιφερειάρχης της Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. Όπως αναφέρουν κύκλοι της Περιφέρειας στο Typosthes.gr, ο κ. Τζιτζικώστας θα συμμετάσχει κανονικά στο συλλαλητήριο. Επιπλέον, και ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ και δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, έχει δηλώσει πως θα παραβρεθεί.

Σε επίπεδο κομμάτων, η Νέα Δημοκρατία έδωσε «εντολή» για κατά συνείδηση παρουσία στο συλλαλητήριο, κάτι που θα φέρει τους βουλευτές της πόλης στο Λευκό Πύργο. Θ. Καράογλου, Κ. Γκιουλέκας, Στ. Καλαφάτης και άλλοι αναμένεται να παραβρεθούν. Το παρών θα δώσουν και οι βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Θεσσαλονίκης, Κ. Ζουράρις και Γ. Λαζαρίδης. Επιπλέον, στο Λευκό Πύργο θα είναι και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντης μαζί με τους βουλευτές, Γ. Σαρίδη και Αρ. Φωκά.

Και οι ομάδες της πόλης συμμετέχουν

Από το αυριανό συλλαλητήριο δεν θα λείψουν και οι ομάδες της Θεσσαλονίκης. Κάλεσμα στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Κυριακής σχετικά με την ονομασία των Σκοπίων, απευθύνει με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. «Η Μακεδονία είναι ο τόπος μας, το σπίτι μας, η ιστορία μας. Είναι ιστορικά μια και Ελληνική. Δεν είναι δική μας δουλειά να παράγουμε πολιτική, ωστόσο απαιτούμε η αλήθεια και η ιστορία να διαφυλαχθούν με κάθε κόστος», σχολιάζει η ΠΑΕ σε ένα απόσπασμα της ανακοίνωσης.

Η ΠΑΕ Άρης, επίσης εξέφρασε τη στήριξή της στο συλλαλητήριο της Κυριακής για τη Μακεδονία με ανάρτηση στην οποία αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «η Μακεδονία είναι μια, μοναδική και ελληνική» και πως «ενώνουμε όλοι τη φωνή μας στο συλλαλητήριο της Κυριακής». Τέλος, ο Ηρακλής δήλωσε την αντίθεση του με τη χρήση του όρου «Μακεδονία» στις διαπραγματεύσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κασσελάκης για Κυριαζίδη: Ο Μητσοτάκης δεν έχει την ηθική να αποβάλει έναν ομοφοβικό βουλευτή
Την διαγραφή του βουλευτή Δράμας της ΝΔ Δημήτρη Κυριαζίδη ζητεί ο Στέφανος Κασσελάκης
Κασσελάκης για Κυριαζίδη: Ο Μητσοτάκης δεν έχει την ηθική να αποβάλει έναν ομοφοβικό βουλευτή
Σχοινάς: «Τα ευρωπαϊκά σύνορα στον Έβρο φυλάσσονται και είναι ασφαλή»
Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με σκάφος της ΕΛ.ΑΣ. ακολούθησε τη διαδρομή συνοριακής περιπολίας στο Δέλτα του Έβρου
Σχοινάς: «Τα ευρωπαϊκά σύνορα στον Έβρο φυλάσσονται και είναι ασφαλή»