Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: Ακροδεξιοί έκαψαν την κατάληψη LIBERTARTIA

Ακροδεξιά στοιχεία προσπαθούν να βρουν ξανά χώρο

Ανακοίνωση εξέδωσε η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης σχετικά με τα όσα συνέβησαν σήμερα στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία αλλά και όσα συνέβησαν στους δρόμους γύρω από το συλλαλητήριο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η συζήτηση που έχει ξεκινήσει στο δημόσιο διάλογο σχετικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ έγινε αφορμή άλλη μια φορά για εθνικιστικές εξάρσεις και ρητορικές κορώνες μίσους. Τα όσα διαδραματίστηκαν με αφορμή το σημερινό συλλαλητήριο απέχουν σημαντικά από την αντίληψη που πρέπει να διαπνέει τις σχέσεις μεταξύ των λαών καθώς και τον τρόπο με τον οποίο αυτοί επιλύουν τα κοινά τους προβλήματα. Η παρουσία της Χρυσής Αυγής στο συλλαλητήριο, οι αναφορές του ακροδεξιού απόστρατου για "γυφτοσκοπιανούς" και η παραδοχή του "ναι είμαστε εθνικιστές" δείχνουν πώς τα ακροδεξιά στοιχεία και το εθνικιστικό τους δηλητήριο προσπαθούν να βρουν ξανά χώρο και να σηκώσουν κεφάλι.

Η επίθεση στον ΕΚΧ Σχολείο και ο εμπρησμός της κατάληψης LIBERTATIA αποτελούν δολοφονικές πράξεις φασιστικού μίσους με παρακρατικά χαρακτηριστικά που επιδιώκουν να σπείρουν το φόβο. Όλα τα παραπάνω συνθέτουν ένα ζοφερό σκηνικό σε μια πόλη που η πολυπολιτισμικότητα, η ειρηνική συμβίωση, η αλληλεγγύη μεταξύ ανθρώπων από διαφορετικές καταβολές αποτελούν δομικά στοιχεία της ιστορικής της συνέχειας.

Οι σχέσεις μεταξύ δύο λαών δεν μπορεί να βασίζονται σε εθνικούς ανταγωνισμούς, αλυτρωτικές βλέψεις και μισαλλόδοξες φωνές. Ως νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης επιμένουμε και θα επιμείνουμε μέχρι τέλος σε μια συμφιλιωτική διαδικασία μεταξύ των λαών των Βαλκανίων και όλης της Ευρώπης. Σε κάθε εθνικιστική φωνή , σε κάθε ακροδεξιά πράξη βίας θα αντιπαραβάλλουμε την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών, τη διασφάλιση της ειρήνης. Διεκδικούμε μια κοινή λύση που θα σέβεται την ιστορία ως επιστημονικά τεκμηριωμένη πραγματικότητα και θα διασφαλίζει σχέσεις φιλίας μεταξύ της Ελλάδας και των γειτονικών χωρών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διεθνές Δικαστήριο: Εντολή στο Ισραήλ να αναλάβει δράσεις για τον λιμό στη Γάζα
Τα νέα μέτρα ζητήθηκαν από τη Νότια Αφρική, στο πλαίσιο της εν εξελίξει προσφυγής της με την οποία κατηγορεί το Ισραήλ για γενοκτονία στη Γάζα
Διεθνές Δικαστήριο: Εντολή στο Ισραήλ να αναλάβει δράσεις για τον λιμό στη Γάζα
Θεσσαλονίκη: Πασίγνωστο μαγαζί στο κέντρο ανοίγει ξανά – Με μπιφτέκι, πατάτες κομπλέ
Ο Νίκος Νυφούδης μιλάει στον Τύπο Θεσσαλονίκης για το νέο εγχείρημα δίνοντας μας τα πρώτα insights του νέου «Τίφφανυς» στον πεζόδρομο της Ικτίνου
Θεσσαλονίκη: Πασίγνωστο μαγαζί στο κέντρο ανοίγει ξανά – Με μπιφτέκι, πατάτες κομπλέ