21

MAY
2018

«Πυρά» του προέδρου της ΠΕΔΚ-Μ. Λ. Κυρίζογλου, κατά της δημόσιας τηλεόρασης και ειδικά της ΕΡΤ-3

Κυρίζογλου κατά ΕΡΤ-3: Προσβολή πολιτών, υποβάθμισαν το συλλαλητήριο

22 Jan 201815.50
Την έντονη διαμαρτυρία της εκφράζει με ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚ-Μ), σχετικά με την «υποβαθμισμένη», όπως αναφέρει «κάλυψη του χθεσινού συλλαλητηρίου από τη Δημόσια Τηλεόραση και ειδικά από την ΕΡΤ-3».

Μάλιστα, στην ανακοίνωση, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος της ΠΕΔΚ-Μ και δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Λ. Κυρίζογλου, τίθεται -μεταξύ άλλων- το ερώτημα «αν το χθεσινό συλλαλητήριο, στο οποίο συμμετείχαν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, υψώνοντας κραυγή διαμαρτυρίας για το μείζον ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, δεν αποτελεί μεγάλη - πρώτη είδηση για το κανάλι της Βόρειας Ελλάδας, τι άλλο μπορεί να αποτελέσει, ειδικά αυτές τις μέρες;».

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η ΠΕΔΚ-Μ αναφέρει:

Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την υποβαθμισμένη κάλυψη του χθεσινού συλλαλητηρίου από τη Δημόσια Τηλεόραση και ειδικά από την ΕΡΤ-3.
Το χθεσινό μεγαλειώδες συλλαλητήριο, αποτέλεσε για τη Δημόσια Τηλεόραση, είδηση «τρίτης επιλογής» και όχι ένα γεγονός, το οποίο θα έπρεπε, αν μη τι άλλο, το κανάλι της Βόρειας Ελλάδας (ΕΡΤ3), να προβάλει διαρκώς, με συνεχείς ζωντανές συνδέσεις.
Αν το χθεσινό συλλαλητήριο, στο οποίο συμμετείχαν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, υψώνοντας κραυγή διαμαρτυρίας για το μείζον ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, δεν αποτελεί μεγάλη - πρώτη είδηση για το κανάλι της Βόρειας Ελλάδας, τι άλλο μπορεί να αποτελέσει, ειδικά αυτές τις μέρες;

Θλίβομαι και ανησυχώ, για τη χθεσινή υποβαθμισμένη κάλυψη από τη Δημόσια Τηλεόραση και ειδικά από το κανάλι της ΕΡΤ3, που οφείλει να εστιάζει την ενημέρωσή της στα ζητήματα της Βόρειας Ελλάδας. Πολύ δε περισσότερο, θέματα όπως το χθεσινό συλλαλητήριο. Δυστυχώς γινόμαστε πάλι «ξανά στο ίδιο έργο θεατές». Για ακόμη μια φορά χιλιάδες Έλληνες Μακεδόνες διαπίστωσαν μια επιχείρηση φίμωσης, από την Ελληνική Ραδιοφωνία – Τηλεόραση. Αναφέρω για την ιστορία, πως τον Ιούνιο του 2013, όταν η τότε κυβέρνηση επέβαλε το «μαύρο» στην ΕΡΤ, στάθηκα στο ύψος των περιστάσεων και μαζί, με σχεδόν, σύσσωμη την Αυτοδιοίκηση, καταδίκασα το «μαύρο» στην κρατική τηλεόραση, στηρίζοντας τους εργαζομένους της ΕΡΤ-3.

Με λύπη διαπιστώνω και σήμερα, πως η Δημόσια Τηλεόραση λειτουργώντας ως κρατική δηλαδή κυβερνητική τηλεόραση, επέβαλε μόνη της το «μαύρο», καλύπτοντας ως ένα καθημερινό γεγονός τη χθεσινή συγκέντρωση χιλιάδων Ελλήνων Μακεδόνων, που διατράνωσαν την αντίθεση τους να συμπεριληφθεί ο όρος Μακεδονία στη συζητούμενη ονομασία των Σκοπίων.

Αξίζει δε να σημειωθεί πως η Δημόσια Τηλεόραση δεν έκανε ούτε ένα εκτενές ρεπορτάζ την ώρα του συλλαλητηρίου, όντας απούσα στο μεγαλύτερο συλλαλητήριο από το 1992, έως σήμερα για το συγκεκριμένο ζήτημα. Διαμαρτυρόμαστε γι’ αυτή την ευθεία υποτίμηση και προσβολή των χιλιάδων πολιτών, με την οικονομική συνδρομή των οποίων λειτουργεί η δημόσια τηλεόραση και ζητάμε εξηγήσεις τόσο από τους διοικητικά αρμόδιους και υπεύθυνους της ΕΡΤ-3 όσο και από αυτούς που τους έδωσαν σχετικές εντολές από την Αθήνα.

Ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας
Λάζαρος Κυρίζογλου, Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης.
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(1)Τύπος Θεσσαλονίκης

Τέσσερις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Τοπικά21 May 201810.00

Πού και πότε έχει προγραμματιστεί να υπάρξουν κινητοποιήσεις

Κατέληξε ο οδηγός της μοτοσικλέτας από το τροχαίο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Τοπικά21 May 201809.50

Ο άτυχος 27χρονος είχε μεταφερθεί σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου»

Θεσσαλονίκη: Ακόμη δύο συλλήψεις για την επίθεση κατά του Γ. Μπουτάρη

Τοπικά21 May 201809.30

Μεταξύ τους βρίσκεται και και ένας ανήλικος - Ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν

Ο Σταύρος Θεοδωράκης κωπηλατεί στην παραλία Θεσσαλονίκης! (ΦΩΤΟ)

Τοπικά21 May 201800.48

Λάτρης των σπορ ο επικεφαλής του Ποταμιού

Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη: "Πράξη τυφλού μίσους"

Τοπικά21 May 201800.39

Ανακοίνωση της διοικούσας παράταξης του δήμου Θεσσαλονίκης "Πρωτοβουλία"

Καιρός στη Θεσσαλονίκη - Ζέστη αλλά και πιθανές βροχές!

Τοπικά21 May 201800.01

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα, Δευτέρα 21/05, από την ΕΜΥ

Θεσσαλονίκη: Τι είπαν οι συλληφθέντες για την επίθεση στο Μπουτάρη

Τοπικά20 May 201821.01

Τι είπαν στους αστυνομικούς οι δύο συλληφθέντες


ΜασούτηςΕΛΠΕ

hemaplex
Motoshowhelexpo

ISTyposthes.gr - Twitter
Typosthes.gr - Facebook

Θέατρο ΤΘέατρο Τ© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία