Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Καλαφάτης: Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης οφείλει δύο συγνώμες!

Δηλώσεις σχετικά με το χθεσινό συλλαλητήριο

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Α Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, σχετικά με το συλλαλητήριο το οποίο πραγματοποιήθηκε, χθες, Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018, στη Θεσσαλονίκη, για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα κρούσματα ακρότητας που σημειώθηκαν από μια ελάχιστη μερίδα διαδηλωτών τα καταδικάζω απερίφραστα. Καταδικάζω απαράδεκτες και παραβατικές συμπεριφορές που προήλθαν τόσο από ακροαριστερά, όσο και από ακροδεξιά στοιχεία.

Την ίδια στιγμή, δεν είναι δυνατό να κλείσουμε τα μάτια σε αυτό που έγινε, χθες, στη Θεσσαλονίκη, όπου εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες διαδήλωσαν για τη Μακεδονία μας. Θα πρέπει να είναι τυφλός, όποιος δεν είδε το μέγεθος του συλλαλητηρίου, τα αγνά αισθήματα υπέρ της πατρίδας της συντριπτικής πλειοψηφίας των διαδηλωτών, την, εκτός γραμμών και κομμάτων, συμμετοχή τους. Θα πρέπει, όμως, να είναι και κουφός, όποιος δεν άκουσε το μήνυμα που εξέπεμψε το χθεσινό συλλαλητήριο.

Φαίνεται, όμως, ότι έχουμε μια κυβέρνηση που δεν βλέπει, δεν ακούει και, μάλλον, δεν ξέρει τι κάνει. Και το κυριότερο, όλοι εμείς δεν ξέρουμε τι κάνει.

Όσο για τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, από χθες χρωστά δυο συγνώμες: Μία προς τους χιλιάδες διαδηλωτές, καθώς προέτρεξε να χαρακτηρίσει το συλλαλητήριο “κατάπτυστο”. Και μία συγνώμη για το ότι απεκάλεσε τη γειτονική χώρα “Μακεδονία” -καθώς δεν έχει ανακαλέσει ακόμη. Χρειάζεται από μέρους του μια ξεκάθαρη τοποθέτηση. Κι ας γρατζουνίσει την εικόνα του σταρ που προσπαθεί να δημιουργήσει με το επικοινωνιακό του επιτελείο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ