Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Καταγγελία για στοχοποίηση γνωστού δημοσιογράφου στη Θεσσαλονίκη

Τι αναφέρει ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την στοχοποίηση δημοσιογράφου της Θεσσαλονίκης, ο οποίος με λιτή ανάρτηση ανακοίνωσε (σ.σ. το περασμένο Σάββατο) πως θα διεξάγονταν αντισυγκέντρωση για το συλλαλητήριο.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση.

«Καταγγέλλουμε τη στοχοποίηση του δημοσιογράφου, εργαζόμενου της ΕΡΤ-3, μαχόμενου κοινωνικού αγωνιστή Στέλιου Νικητόπουλου από ακροδεξιά και φασιστικά σάιτ.

Είναι κάτι παραπάνω από προφανές πως για την ανοιχτή στήριξη και συμμετοχή της Χ.Α. και άλλων φασιστικών συμμοριών στο συλλαλητήριο για το “Μακεδονικό”, για το επικίνδυνο πολιτικό περιεχόμενο της διαδήλωσης αλλά και την κάλυψη που έδωσαν οι διοργανωτές του στους φασίστες, έγιναν πολλές καταγγελίες τόσο από πολιτικές οργανώσεις, όσο και από μαχόμενους δημοσιογράφους. Έχουν τεράστια ευθύνη οι εθνικιστικοί πατριδοκάπηλοι κύκλοι που οργάνωσαν το συλλαλητήριο για τη ξεδιάντροπη παρουσία νεοναζί στην πόλη της Θεσσαλονίκης, καθώς και παράγοντες που συνδέονται με τη ρωσική εξωτερική πολιτική, οι ΑΝΕΛ, η Ένωση Κεντρώων, αλλά και η δήθεν ανεπίσημη συμμετοχή της εκκλησίας, δημάρχων, βουλευτών και παραγόντων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ/Κινήματος Αλλαγής και διάφορων άλλων. Δε μπορεί να παραβλεφθεί βέβαια πως ο χώρος του “αντιμνημονιακού εθνικισμού” (ΕΠΑΜ, ΑΡΔΗΝ κτλ) είχε τη τιμητική του.

Με αφορμή μια λιτή ανάρτηση για το αντι-εθνικιστικό συλλαλητήριο που καλούνταν παράλληλα, μια σειρά από ακροδεξιά και χαφιεδίστικα σάιτ στοχοποίησαν προσωπικά το Στέλιο Νικητόπουλο, ξαμολώντας τον κάθε φασίστα να συκοφαντεί και να εξαπολύει απειλές κατά της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας του δημοσιογράφου. Μάλιστα, τα ίδια αυτά σάιτ προέτρεπαν τους αναγνώστες τους να τηλεφωνούν στο χώρο εργασίας του δημοσιογράφου, την ΕΡΤ-3 και να τον καταγγέλλουν εκεί ονομαστικά!

Στεκόμαστε αμέριστα στο πλευρό του Στέλιου Νικητόπουλου ενάντια στις χυδαίες συκοφαντίες και τις απειλές που δέχεται.

Καταγγέλλουμε τους φασίστες, την ακροδεξιά πατριδοκαπηλία τους, τις χαφιεδίστικες πρακτικές τους, αλλά και όσους τους έδωσαν χώρο έκφρασης στο συλλαλητήριο.

Απαιτούμε τα συνδικαλιστικά όργανα της ΕΡΤ και των δημοσιογράφων, αλλά και η ίδια η ΕΡΤ, να πάρουν θέση σαφούς καταδίκης της στοχοποίησης και στήριξης του δημοσιογράφου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Η κλιματική κρίση επεκτείνεται γοργά στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο»
«Θα ήθελα να αναδειχθεί το θέμα των κλιματικών προσφύγων», σημείωσε ο σκηνοθέτης της ταινίας «Η Αφρίν στον Καιρό της Πλημμύρας», που προβάλλεται από...
«Η κλιματική κρίση επεκτείνεται γοργά στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο»
Θεσσαλονίκη: Μέσα σε 2 μήνες κατασχέθηκαν 21.000 προϊόντα παρεμπορίου
Έγιναν 966 έλεγχοι σε λαϊκές αγορές σε Ξηροκρήνη, Κανάρη, Κλεάνθους, Σόλωνος και Βούλγαρη, όπως επίσης σε Νέα Παραλία και ιστορικό κέντρο
Θεσσαλονίκη: Μέσα σε 2 μήνες κατασχέθηκαν 21.000 προϊόντα παρεμπορίου