Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κέντρο Κοινότητας μέσω ΕΣΠΑ απέκτησαν τα Γιαννιτσά (ΦΩΤΟ)

Εγκαινιάστηκε από τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστα

Μια νέα κοινωνική δομή, που δημιουργήθηκε με κονδύλια του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και έχει διασφαλισμένη λειτουργία για τα επόμενα τρία χρόνια, εγκαινίασε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, με το Δήμαρχο Πέλλας Γρηγόρη Στάμκο, παρουσία της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνάς Αηδονά.

Πρόκειται για το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πέλλας, που ξεκίνησε τη λειτουργία του στα Γιαννιτσά, για το οποίο η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διαθέτει μέσω του ΕΣΠΑ 172.800 ευρώ.

«Όλα αυτά τα χρόνια, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με ουσιαστικές πράξεις και αποφάσεις, αγωνιζόμαστε ενάντια στη φτώχεια και σε κάθε είδους κοινωνικό αποκλεισμό, όπως άλλωστε αρμόζει σε κάθε σύγχρονη, ανθρώπινη και πολιτισμένη κοινωνία. Και είναι σημαντικές για όλους μας οι στιγμές, όταν πετυχαίνουμε μικρές και μεγάλες νίκες, ξεπερνώντας εμπόδια και δυσλειτουργίες. Από την πρώτη στιγμή αυτή ήταν η προτεραιότητά μας και η ηθική μας δέσμευση: Στήριξη των αδύναμων συνανθρώπων μας και βελτίωση της πρόσβασης όλων των συμπολιτών μας στα βασικά αγαθά, στην υγεία, την πρόνοια, την παιδεία», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας έκανε εκτενή αναφορά στην πολιτική αλληλεγγύης που εφαρμόζει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με την οποία έχει επιτύχει:

• Την ολοκλήρωση συνολικά 48 παρεμβάσεων αναβάθμισης και επέκτασης των κτιριακών υποδομών και του υλικοτεχνικού εξοπλισμού, στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα.

• Τη δημιουργία και αναβάθμιση 16 μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας και Πρόνοιας σε όλη την Περιφέρεια.

• Τη διασφάλιση της λειτουργίας 8 «Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων»

• Την αξιοποίηση πόρων ύψους 2,4 εκατομμυρίων ευρώ για τη συνέχιση της λειτουργίας των Ανοικτών Κέντρων Ημέρας και των Υπνωτηρίων αστέγων.

• Τη στήριξη και ενίσχυση, με 4,4 εκατομμύρια ευρώ, των Κοινωνικών Παντοπωλείων, των Κοινωνικών Φαρμακείων και των προγραμμάτων δωρεάν σίτισης

• Την υλοποίηση δράσεων για την καταπολέμησης της φτώχειας, αλλά και προγραμμάτων επισιτιστικής βοήθειας, από τα οποία επωφελούνται 60.000 πολίτες.

«Σε ένα περιβάλλον κρίσης και αστάθειας, με μεγάλες δυσκολίες και προκλήσεις, προσπαθούμε καθημερινά να κάνουμε την αλληλεγγύη πράξη. Αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο και κάθε δυνατότητα που έχουμε, για να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας, χωρίς διακρίσεις, χωρίς αποκλεισμούς. Και είμαστε αποφασισμένοι να τηρήσουμε στο ακέραιο τη δέσμευση που αναλάβαμε ως διοίκηση της Περιφέρειας: Να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό δίχτυ προστασίας και αλληλεγγύης για τους συνανθρώπους μας, που το έχουν περισσότερο ανάγκη», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας εξήρε τη σημαντική συμβολή στην υλοποίηση του Κέντρου Κοινότητας του Δημάρχου Πέλλας Γρηγόρη Στάμκου, ενός «έμπειρου και εργατικού ανθρώπου της αυτοδιοίκησης, ενός ανθρώπου των πράξεων, με τον οποίο συνεργαζόμαστε στενά και εποικοδομητικά, για να δίνουμε λύσεις και απαντήσεις προς όφελος των πολιτών της Πέλλας», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.

Επίσης, ο κ. Τζιτζικώστας εξήρε τις προσπάθειες και το έργο της κ. Αηδονά, η οποία, όπως είπε, «έχει δώσει, από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά της, τον καλύτερο εαυτό της, αντιμετωπίζοντας σημαντικά προβλήματα της Πέλλας».

«Ο κόσμος περιμένει πολλά από όλους εμάς, στην Αυτοδιοίκηση», υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας και δήλωσε: «Εμείς, ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε με επιμονή και διάθεση συνεργασίας, για να πετύχουμε ακόμη περισσότερα μαζί με τους συμπολίτες μας, για τους συμπολίτες μας, και για τον τόπο μας».

Τον αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ. Παρόντες στα εγκαίνια του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Πέλλας ήταν οι Βουλευτές Μάκης Βορίδης και Θεοδώρα Τζάκρη, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Λάκης Βασιλειάδης, Μαρία Καράμπελα και Πέτρος Ζέρζης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, και εκπρόσωποι των Αστυνομικών και Στρατιωτικών Αρχών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Θεραπευτικές ενδείξεις για την αντιμετώπιση χρόνιου πόνου με κάνναβη
Επιστημονική εκδήλωση για τη φαρμακευτική κάνναβη θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου
Θεσσαλονίκη: Θεραπευτικές ενδείξεις για την αντιμετώπιση χρόνιου πόνου με κάνναβη