Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μπουτάρης: Χαζοί και αμόρφωτοι όσοι λένε πως η Μακεδονία είναι μία και ελληνική

Νέες δηλώσεις του Γ. Μπουτάρη για το Μακεδονικό

Χαζούς και αμόρφωτους χαρακτήρισε όσους λένε πως «η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική» ο Γιάννης Μπουτάρης σε νέα του συνέντευξη για το ζήτημα στην εκπομπή Happy Day του Alpha.

«Όλη αυτή η υστερία για το Μακεδονικό οφείλεται σε μια πολύ κακή πληροφόρηση», τόνισε o δήμαρχος της Θεσσαλονίκης και επανελέβανε πως «Όλη αυτή η σάχλα του Η Μακεδονία είναι μία και η Μακεδονία είναι ελληνική, αυτό είναι επιθετικό». Συνέχισε λέγοντας «Εμείς κατέχουμε το 50% (σ.σ. της Μακεδονίας), 40% η ΠΓΔΜ, 10% η Βουλγαρία. Εμείς λέμε ότι θέλουμε όλη τη Μακεδονία, δεν το λένε αυτοί».

Ο Γ. Μπουτάρης είπε πως το όνομα πρέπει να είναι εύχρηστο και να αφορά τα πάντα. «Αν ας πούμε υπάρξει συμφωνία στο Νέα Μακεδονία, ένα από τα πέντε που παίζουν, αυτοί θα πρέπει να λέγονται Νεομακεδόνες, η γλώσσα νεομακεδονική, τα τυριά και τα κασέρια το ίδιο. Όπως λέμε Νέα Ζηλανδία, Νέα Υόρκη, Νέα Γουινέα κλπ. Είναι μια νέα χώρα»

«Δεν είναι δυνατόν η νέα ονομασία να μην εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία. Και το λέω σε όλους αυτούς που το υποστηρίζουν ότι αυτό το έχουμε αποδεχθεί ήδη, λέγονται πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, όχι της Αλβανίας», υποστήριξε. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Να υιοθετήσει ο Μητσοτάκης την πρόταση για άρση της ασυλίας του Καραμανλή
«Τι πρέπει να συμβεί για να συγκινηθεί ο κ. Μητσοτάκης; Πόσα “γιατί” και πόσες υπογραφές χρειάζονται για να αναλογιστεί τις ευθύνες του;»
ΣΥΡΙΖΑ: Να υιοθετήσει ο Μητσοτάκης την πρόταση για άρση της ασυλίας του Καραμανλή
Διαδηλώσεις και επεισόδια στην Αργεντινή για τις 100 ημέρες της προεδρίας Μιλέι
Η αστυνομία επιχείρησε να σταματήσει πορείες και σποραδικά επεισόδια από χθες το πρωί σε διάφορα σημεία στο Μπουένος Αϊρες
Διαδηλώσεις και επεισόδια στην Αργεντινή για τις 100 ημέρες της προεδρίας Μιλέι