Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

ΕΡΤ-3: Τι απαντά ο γενικός διευθυντής για το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

Ο Αλέξανδρος Κάντερ Μπαξ απαντά για την κάλυψη

Απάντηση για την κάλυψη του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη έδωσε ο γενικός διευθυντής της ΕΡΤ-3, κ. Αλέξανδρος Κάντερ Μπαξ, αποκαλύπτοντας παράλληλα πως έχει γίνει δέκτης ρατσιστικών επιθέσεων και στοχοποίησης για την καταγωγή του.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7 και τον Κώστα Αρβανίτη δήλωσε  «Με αφορμή το συμβάν αυτό, θέλω να πω δύο πράγματα λίγο πιο προσωπικά. Δέχομαι ρατσιστική βία μετά την Κυριακή. Δεν ξέρω αν έχετε δει τι κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. Θα μιλήσω για πρώτη και τελευταία φορά για να ξέρει ο κόσμος ποιος είναι αυτός ο «πακιστανός» γενικός διευθυντής της ΕΡΤ-3. Η καταγωγή μου είναι από το Μπαγκλαντές, ζω στην Ελλάδα εδώ και 35 χρόνια και είμαι Έλληνας πολίτης».

Και συνέχισε λέγοντας «Αυτοί που έχουν στοχοποιήσει ως «πακιστανό» ξέρουν ποια είναι η πρώτη πρωτεύουσα της Μακεδονίας; Έχουν πάει στην Πέλλα ή στο Δίον, στη Βεργίνα, στη Σχολή του Αριστοτέλη όπου διδάχθηκε ο Αλέξανδρος; Ξέρετε ότι ο «πακιστανός» γενικός διευθυντής και σκηνοθέτης έχει κάνει αρχαιολογικά ντοκιμαντέρ για να αναδείξει την ιστορία της Μακεδονίας και να φέρει στο φως εικόνες; Ευχαριστώ τους εργαζομένους της ΕΡΤ-3 που είναι δίπλα μου και εργάζονται επαγγελματικά».

Απαντώντας για την κάλυψη στο συλλαλητήριο: «Λιθοβολούν την ΕΡΤ και ειδικά την ΕΡΤ-3 γιατί νομίζουν ότι εμείς έχουμε δεχτεί άνωθεν εντολή να μην μεταδώσουμε. Είναι δυνατόν; (…) Η ΕΡΤ έχει πάγια τακτική και δεν κάνει ποτέ ζωντανές μεταδόσεις συλλαλητηρίων, αλλά δίνει χρόνο στις ειδήσεις. Σε όλα τα δελτία της ΕΡΤ το συλλαλητήριο ήταν πρώτο θέμα και πρώτο σε χρόνο ανάμεσα σε όλα τα κανάλια». Μάλιστα, διερωτήθηκε «δεχτήκαμε κάποιο αίτημα από τους διοργανωτές (σ.σ. του συλλαλητηρίου) και δεν το εξετάσαμε; Δεν έγινε κάτι τέτοιο».

Απάντηση έδωσε και για τον εμπρησμό στο νεοκλασσικό κτίριο «Εκείνη την ημέρα υπήρχαν αρκετά θέματα δημοσιογραφικά. Εμείς διακόπτουμε για μεγάλα έκτακτα θέματα. Ναι, μπορούμε να δεχτούμε κριτική, γιατί κάποιοι λένε έπρεπε να διακόψουμε για το συλλαλητήριο, άλλοι για την φωτιά. Αυτά είναι προσωπικές απόψεις» είπε, και συμπλήρωσε πως το συλλαλητήριο δεν ήταν κάποιο έκτακτο γεγονός αλλά μια προγραμματισμένη κινητοποίηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

plateia-navarinou-thessaloniki-akinita
Τι αλλάζει στα στεγαστικά: Δάνεια σε νέους έως 45 ετών έως και στο 90% της αξίας του ακινήτου
Προϋποθέσεις ευκολότερης χορήγησης στεγαστικών δανείων σε υποψήφιους αγοραστές ακινήτων δημιουργεί το νέο πλαίσιο χρηματοδότησης των νοικοκυριών της...
Τι αλλάζει στα στεγαστικά: Δάνεια σε νέους έως 45 ετών έως και στο 90% της αξίας του ακινήτου
Έτοιμο στα τέλη του 2026 το Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Νοσοκομείο στο Φίλυρο
Τι δήλωσε στην TV100 η υπεύθυνη Διεύθυνσης της Διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Υγεία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ελιάννα Κονιάλη
Έτοιμο στα τέλη του 2026 το Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Νοσοκομείο στο Φίλυρο