Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Χάος και ακυρώσεις πτήσεων λόγω ομίχλης στο αεροδρόμιο

Καθυστερήσεις σημειώνονται στις προγραμματισμένες ώρες αναχωρήσεων και αφίξεων

Ένα πυκνό πέπλο ομίχλης σκέπασε σήμερα το πρωί τη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, στις 07:00 η ορατότητα δεν ξεπερνούσε τα 200 μέτρα, κοντά στην περιοχή αεροδρομίου.

Ως συνήθως, η εξαιρετικά χαμηλή ορατότητα έχει προκαλέσει προβλήματα στο πρόγραμμα πτήσεων του αεροδρομίου «Μακεδονία». Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με την ηλεκτρονική σελίδα του αεροδρομίου, δύο πτήσεις από και πρός την Αθήνα και άλλες δύο από και προς την Κωνσταντινούπολη ακυρώθηκαν ενώ υπάρχουν καθυστερήσεις στις προγραμματισμένες ώρες αναχωρήσεων και αφίξεων.

Οι επιβάτες μπορούν να ενημερώνονται μέσω της ιστοσελίδας του αεροδρομίου για τις διαφοροποιήσεις στο πρόγραμμα των πτήσεων ή να απευθύνονται για ενημέρωση στις αεροπορικές εταιρείες (www.skg-airport.gr/el).

Προβλήματα και στις μετακινήσεις

Η ομίχλη δυσκολεύει ιδιαιτέρως οδηγούς αλλά και πεζούς που κινούνται στην πόλη οι οποίοι πρέπει να είναι πολλοί προσεκτικοί. Εμβληματικά σημεία της πόλης όπως ο Λευκός Πύργος αλλά και ο Πύργος του ΟΤΕ στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ δεν διακρίνονται από απόσταση.

Η πυκνή ομίχλη αναμένεται πως θα αρχίσει να υποχωρεί μετά τις 11:00 το πρωί όπως εκτιμούν οι μετεωρολόγοι. Το φαινόμενο οφείλεται στην υγρασία, τις υψηλές θερμοκρασίες και τη νηνεμία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανοίγουν 500 θέσεις εργασίας σε ειδικότητες ψηφιακής τεχνολογίας στη Θεσσαλονίκη
Το Σάββατο η «Ημέρα Καριέρας» Ψηφιακής Οικονομίας της ΔΥΠΑ στη Θεσσαλονίκη - 40 επιχειρήσεις με 500 θέσεις εργασίας
Ανοίγουν 500 θέσεις εργασίας σε ειδικότητες ψηφιακής τεχνολογίας στη Θεσσαλονίκη