Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σάλος με Μπουτάρη - Ο Καλαφάτης ζητά να παραιτηθεί από δήμαρχος

Οργισμένες απαντήσεις κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης

Σάλος από τις δηλώσεις Μπουτάρη για αλλαγή ονόματος στο αεροδρόμιο και τα ΚΤΕΛ Μακεδονία. Αρχικά, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης χθες το βράδυ στο δημοτικό συμβούλιο είπε «Εμείς έχουμε το αεροδρόμιο Μακεδονία και όλοι αυτοί που έρχονται νομίζουν ότι κατεβαίνουν στα Σκόπια. Εμείς θα κρατήσουμε τα ονόματα, στο αεροδρόμιο και στα ΚΤΕΛ;».

Σήμερα το πρωί ο Γιάννης Μπουτάρης επανήλθε στο ζήτημα προτείνοντας μάλιστα να ονομαστεί το αεροδρόμιο… Νίκος Γκάλης! Πιο αναλυτικά, δήλωσε στο «Εγώ δεν είπα ότι πρέπει να αλλάξουμε το όνομα, εγώ είπα ότι πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε, ένα από τα πράγματα από τα οποία μπορούμε να κάνουμε είναι να αλλάξουμε το όνομα (…) Αν ετίθετο θέμα μετονομασίας του αεροδρομίου, θα πρότεινα να το πούμε Νίκος Γκάλης, ώστε να μην ξύνουμε μόνιμα πληγές. Είναι μια φυσιογνωμία διεθνής, ο μόνος μπασκετμπολίστας που μπήκε στο Hall of Fame το αμερικάνικο. Καλύτερα να νομίζουμε ότι είναι μπασκετομάνα η Θεσσαλονίκη, παρά να την συγχέουν με ονομασίες που έχουμε χάσει παταγωδώς».

Καλαφάτης: Ζητάω την παραίτηση Μπουτάρη

Μετά από αυτές τις δηλώσεις ο επικεφαλής των Εντάξει και βουλευτής Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης ζήτησε σε παρέμβασή του στον Alpha την παραίτηση του Γιάννη Μπουτάρη.

«Είναι ντροπή που έχουμε δήμαρχο τον Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη. Ο ίδιος είπε ότι ντρέπεται που είναι Έλληνας, εμείς στη Θεσσαλονίκη ντρεπόμαστε που τον έχουμε δήμαρχο. Είναι μια απαράδεκτη συμπεριφορά (…) Δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των Θεσσαλονικέων. Δεν εκπροσωπεί τους Θεσσαλονικείς. Πλέον έχει μια υπηρεσία να προσφέρει στην πόλη, να υποβάλλει την παραίτησή του», είπε ο Στ. Καλαφάτης.

Να σημειωθεί πως την ώρα που έγινε η αρχική δήλωση Μπουτάρη στο δημοτικό συμβούλιο ο Στ. Καλαφάτης δεν ήταν παρών, καθώς έπρεπε να φύγει για υποχρεώσεις στην Αθήνα.

Ομοβροντία κατά Μπουτάρη

Παράλληλα, επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη έχουν εξαπολύσει βουλευτές της ΝΔ αλλά και ο Δημήτρης Καμμένος.

Επιτιθέμενος στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης ο Δ. Καμμένος σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι ο κ. Μπουτάρης «έχει φτάσει στο τέλος της καριέρας του και προσπαθεί να μείνει στην επικαιρότητα με το αρρωστημένο χιούμορ του», αλλά στο θέμα αυτό δεν χωράνε αστεία. «Μην τον ξαναψηφίσετε, απορώ πως τον ψηφίζουν, προσβάλλει το ίδιο τους το σπίτι, την ιστορία και τους ψηφοφόρους, διερωτήθηκε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, τονίζοντας ότι για το Σκοπιανό συμφωνούμε με την άποψη του Μανώλη Γλέζου, ο οποίος σε άρθρο του είχε διαμηνύσει στην ΠΓΔΜ «να βγάλει από το μυαλό της τη λέξη Μακεδονία».

Ο Βασίλης Κικίλιας, τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, δήλωσε στον ΑΝΤ-1 «Ο κ. Μπουτάρης είναι ταλαιπωρημένος από το μεγάλο συλλαλητήριο και ο κ. Τσίπρας συγχυσμένος από τον ετερόκλητο όχλο, όπως τον αποκάλεσε. Τους λέω ένα πράγμα που λέει ο λαός: Να μαζευτούν και να συνέλθουν!»

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, σχολίασε την πρόταση Μπουτάρη στο twitter, ως εξής: «Θέμα αλλαγής ονόματος του αεροδρομίου "Μακεδονία" βάζει ο Μπουτάρης. Ο κ. Δήμαρχος να αφήσει τη διπλωματία και τη διαπραγμάτευση στους διπλωμάτες και να ασχοληθεί με τις δικές του αρμοδιότητες. πχ με την καθαριότητα και την αποκομιδή των απορριμμάτων στην πόλη του».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ