Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τι λένε Σκοπιανά ΜΜΕ για τη δήλωση Μπουτάρη περί «Μακεδονία»

«Οι τουρίστες περιμένουν να έρθουν στα Σκόπια», γράφει ο τίτλος

Σάλος έχει προκληθεί από τις δηλώσεις του Γιάννη Μπουτάρη περί του ονόματος του αεροδρομίου Μακεδονία και των ΚΤΕΛ. Παρότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης με νεότερες δηλώσεις του κάνει λόγο για «παρερμηνεία» των λεγομένων του (δείτε ΕΔΩ), Σκοπιανά ΜΜΕ μεταφέρουν την είδηση στο εσωτερικό κοινό τους.

Ο τίτλος στο meta.mk είναι «Μπουτάρης: Οι τουρίστες περιμένουν πως θα προσγειωθούν στα Σκόπια και όχι στη Θεσσαλονίκη». Όπως αναφέρει το meta.mk «ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης είπε πως πρέπει να σκεφτούμε να αλλάξουμε το όνομα του αεροδρομίου Μακεδονία διότι όταν προσγειώνονται οι τουρίστες στη Θεσσαλονίκη, νομίζουν πως προσγειώθηκαν στα Σκόπια». Έπειτα αναφέρει την ακόλουθη δήλωση γράφοντας «Δεν νομίζω πως πρέπει να αλλάξει (σ.σ. όνομα το αεροδρόμιο Μακεδονία), αλλά προτείνω δημόσια να το σκεφτούμε γιατί το όνομα Μακεδονία έχει διχάσει τον κόσμο, έχει διχάσει εμάς και όλοι χάνουν από αυτή την κατάσταση».

Επιπλέον, αναφέρει και την «πρόταση» για το όνομα του Νίκου Γκάλη, γράφοντας «Σύμφωνα με αυτόν, το αεροδρόμιο θα μπορούσε να ονομαστεί Νίκος Γκάλης, ο οποίος είναι Έλληνας μπασκετμπολίστας παγκόσμιας εμβέλειας και έχει μπει στο αμερικανικό Hall of Fame». Τέλος επικαλείται δήλωση του Μπουτάρη πως «υπάρχει μία πραγματική δυνατότητα να λυθεί το ονοματολογικό» και πως «κάθε καθυστέρηση θα βλάψει την Ελλάδα».

Το σκοπιανό πρακτορείο ειδήσεων ΜΙΑ έχει τίτλο «Ο δήμαρχος Μπουτάρης λέει πως δεν πρότεινε την αλλαγή του ονόματος του αεροδρομίου Μακεδονία». Το πρακτορείο ειδήσεων επικαλείται τις διορθωτικές δηλώσεις του Γιάννη Μπουτάρη, αναφέροντας τα λόγια του περί παρερμηνείας των λεγομένων του. Η πιο εκτενής αναφορά γίνεται στο κομμάτι των δηλώσεων όπου ο Μπουτάρης λέει πως τα Σκόπια έχουν αναγνωριστεί από 150 χώρες ως «Μακεδονία». 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίσυρος: ΕΔΕ για παρενόχληση ανηλίκου από υπάλληλο του ΥΠΠΟ – Τέθηκε σε αναστολή
ο Χαμόγελο του Παιδιού ενημέρωσε την Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσων, μετά από κλήση του αντιδημάρχου Νισύρου
Νίσυρος: ΕΔΕ για παρενόχληση ανηλίκου από υπάλληλο του ΥΠΠΟ – Τέθηκε σε αναστολή