Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Πολίτες κατά του Μπουτάρη στο δημαρχείο (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Διαμαρτυρία μετά τις δηλώσεις Μπουτάρη

Φρούριο είναι αυτή την ώρα το δημαρχείο Θεσσαλονίκης, καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται η διαμαρτυρία κατά των δηλώσεων Μπουτάρη για τα ονόματα σε αεροδρόμιο και ΚΤΕΛ Μακεδονία.

Αυτή την ώρα είναι συγκεντρωμένοι περίπου 60 διαμαρτυρόμενοι και ζητούν την παραίτηση του Μπουτάρη μετά τις γνωστές δηλώσεις που προκάλεσαν σάλο (δείτε ΕΔΩ το βίντεο με τις δηλώσεις).

Οι συγκεντρωμένοι παρέδωσαν το ψήφισμά του στον αντιδήμαρχο κ. Φωτίου ώστε να πρωτοκολληθεί, όπου αναφέρεται πως «Οι δηλώσεις σας επανειλημμένως έχουν προσβάλει τους δημότες της Θεσσαλονίκης αλλά και τους Έλληνες πολίτες καθότι είναι άκρως ανθελληνικές!!». Μάλιστα, ως αιτήματα οι συγκεντρωμένοι αναφέρουν τα εξής «Ως δημότες αυτής της πόλης και ως Έλληνες πολίτες απαιτούμε: Την δημόσια συγγνώμη σας και την παραίτησή σας, την οποία και θα επιδιώξουμε με κάθε νόμιμο μέσο».  

Να σημειωθεί πως πρόκειται για άτομα που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη, ενώ τραγούδησαν το Μακεδονία Ξακουστή και σύνθημα "Μπουτάρη παραιτήσου". 

Υπενθυμίζεται πως ο Γιάννης Μπουτάρης προέβη σε διευκρινιστικές δηλώσεις όπου είπε πως παρερμηνεύτηκαν τα λεγόμενά του και πως δεν ζητά, ούτε ζήτησε την αλλαγή της ονομασίας Μακεδονία από το αεροδρόμιο και τα ΚΤΕΛ (δείτε ΕΔΩ το βίντεο).

Δείτε το βίντεο του Typosthes.gr από τη διαμαρτυρία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ