Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Χαλκιδική: Από τσιγάρο η μοιραία φωτιά που σκότωσε την Κ. Κάλφα

Την Τετάρτη η κηδεία της δημοσιογράφου στη Χαλκιδική

Μια ακόμη απώλεια μετρά ο δημοσιογραφικός κόσμος μετά και τον χαμό της Καρoλiνας Κάλφα. Πρόκειται για την νεκρή που εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια κατάσβεσης φωτιάς που εκδηλώθηκε σε μονοκατοικία την Κυριακή στα Γλυκά Νερά Νέας Ποτίδαιας στη Χαλκιδική.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Εθνος» η φωτιά που ξέσπασε στη μονοκατοικία φαίνεται να ξεκίνησε από ένα τσιγάρο. Κατά τα πρώτα στοιχεία από το δημοσίευμα, που έχουν συλλέξει οι ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας πιθανολογείται ότι η γυναίκα αποκοιμήθηκε με αναμμένο τσιγάρο, το οποίο προκάλεσε τη φωτιά, πρώτα σε κλινοσκεπάσματα και στη συνέχεια στο στρώμα και σε μικροέπιπλα της κρεβατοκάμαράς της, με αποτέλεσμα η δημοσιογράφος να πεθάνει από την εισπνοή δηλητηριωδών αερίων. 

Σε ημιλιπόθυμη κατάσταση μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο η 76χρονη μητέρα της, που βρισκόταν σε άλλο χώρο του σπιτιού και εισέπνευσε μικρότερη ποσότητα αερίων.

Η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε στις 08:50 το πρωί της Κυριακής από ενοίκους γειτονικών σπιτιών για καπνό που έβγαινε από το διώροφο σπίτι όπου έμενε τα τελευταία πέντε χρόνια η δημοσιογράφος με τη μητέρα της. Στο σημείο έφτασαν οκτώ πυροσβέστες με τρία οχήματα από το πυροσβεστικό κλιμάκιο της Κασανδρείας. Οι τελευταίοι διαπίστωσαν πως η φωτιά ήταν περιορισμένη σε έναν συγκεκριμένο χώρο του σπιτιού και συγκεκριμένα σε υπνοδωμάτιο του πρώτου ορόφου. Εκεί βρήκαν ήδη νεκρή την 50χρονη Καρολάιν Κριστίν Νουντλ, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα της γερμανικής καταγωγής δημοσιογράφου και έσβησαν τις μικροεστίες που είχαν εκδηλωθεί. Στο ισόγειο του σπιτιού βρέθηκε η μητέρα της, Ελισάβετ Τοπαλίδου, η οποία μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Πολυγύρου με αναπνευστικά προβλήματα, έχοντας όμως τις αισθήσεις της.

Παραγγέλθηκε νεκροψία - νεκροτομή, η οποία αναμένεται να γίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη ώστε να επιβεβαιωθεί η αιτία θανάτου και να δοθούν στοιχεία για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη η τραγωδία.

Πηγή: Έθνος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ