Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τριπλάσια η φετινή έξοδος των Θεσσαλονικέων το τριήμερο της Αποκριάς

Πόσα αυτοκίνητα πέρασαν τα διόδια Μαλγάρων και την Εγνατία Οδό και πόσα κινήθηκαν προς τη Χαλκιδική

Τριπλάσια ήταν φέτος η έξοδος των Θεσσαλονικέων το τριήμερο της Αποκριάς σε σχέση με την περσινή χρονιά. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας Θεσσαλονίκης από τα διόδια των Μαλγάρων και την «Εγνατία Οδό», πέρασαν περίπου 15.000 οχήματα. Αριθμός τριπλάσιος σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο το 2017, που δεν πέρασαν περισσότερα από 4500 οχήματα.

Για την Κασσάνδρα, το πρώτο πόδι της Χαλκιδικής αναχώρησαν συνολικά 4000 αυτοκίνητα, ενώ για τη Σιθωνία, το δεύτερο 2000, όταν την αντίστοιχη περσινή περίοδο τα αντίστοιχα αυτοκίνητα ήταν 1500 για το πρώτο πόδι και 1500 για τη Σιθωνία.

Για τις Σέρρες η κίνηση φέτος ήταν τετραπλάσια, καθώς έφυγαν από την Θεσσαλονίκη συνολικά 4000 αυτοκίνητα, όταν το 2017 έφυγαν μόλις 1000 οχήματα.

Αυτό που ικανοποιεί τη Διεύθυνση Τροχαίας είναι ότι δεν σημειώθηκε κανένα τροχαίο δυστύχημα. "Τα μέτρα που εφάρμοσε η Τροχαία απέδωσαν και δεν σημειώθηκε απολύτως κανένα τροχαίο δυστύχημα", τόνισε στο www.amna.gr/macedonia ο διευθυντής τροχαίας Θεσσαλονίκης, Γιώργος Σουρβίνος.

Ο ίδιος ωστόσο αποκάλυψε πως "σημειώθηκαν μόνο ελάχιστα ατυχήματα με υλικές ζημιές. Όλες τις ημέρες άνθρωποι της Τροχαίας ήταν σε επιφυλακή και τηρούσαν τον ΚΟΚ. Οι Έλληνες οδηγοί, οδήγησαν με σύνεση και αυτός ήταν ο λόγος που δεν είχαμε τροχαία δυστυχήματα", είπε ο κ. Σουρβίνος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ