Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη συμμετοχή στο πρόγραμμα οδικής συμπεριφοράς της ΠΚΜ

Με ενδιαφέρον παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα οι πρώτοι μαθητές λυκείων που συμμετείχαν σε αυτό

Μεγάλη συμμετοχή και ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν μαθητές της Β΄και της Γ΄Λυκείου από τον Δήμο Κορδελιού- Ευόσμου, οι οποίοι ήταν οι πρώτοι που παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα την ασφαλή οδική συμπεριφορά που διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Όπως είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM», ο αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών Κ. Μακεδονίας, Δημήτρης Χατζηβρέττας, οι στοχευμένες ερωτήσεις των εφήβων ήταν μία ευχάριστη έκπληξη.

«Η πρώτη μέρα χθες ήταν μία ευχάριστη έκπληξη για μας όχι μόνο γιατί υπήρχε μεγάλη συμμετοχή. Δεν έχει να κάνει μόνο με την παρουσία των μαθητών αλλά με τις στοχευμένες ερωτήσεις που έκαναν μετά τις εισηγήσεις. Συμμετέχουν η διεύθυνση Μεταφορών, η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, όπως και οδηγοί αγώνων», ανέφερε.

Όπως είπε ο κ. Χατζηβρέττας, «αυτά τα παιδιά ηλικίας 17 ετών είναι οι μελλοντικοί οδηγοί και στόχος μας είναι να μπορέσουμε να τους δώσουμε εκείνα τα εφόδια ώστε να τηρούν και να εφαρμόζουν τους κανόνες ασφαλείας κατά τη διάρκεια της οδήγησης».

Πριν «πιάσουν τιμόνι» έφηβοι από τα σχολεία και άλλων δήμων της Δυτικής Θεσσαλονίκης θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα οδικής συμπεριφοράς και όπως επισήμενε ο αντιπεριφερειάρχης υπάρχει πρόθεση να επεκταθεί στον Δήμο Θεσσαλονίκης και στην Ανατολική πλευρά της πόλης, αλλά κυρίως να γίνει θεσμός. «Θέλουμε να επεκταθεί και στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες και επίσης να γίνει θεσμός και να πραγματοποιείται σε ετήσια βάση στα σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας», σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών Κ. Μακεδονίας.

Να υπενθυμίσουμε ότι το πρόγραμμα των ενημερωτικών εκδηλώσεων θα συνεχιστεί σε μαθητές λυκείων στον Δήμο Αμπελοκήπων- Μενεμένης την ερχόμενη Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018 στο Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο (Μ. Αλεξάνδρου 22, Αμπελόκηποι).

Την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018, ανάλογη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Δήμο Παύλου- Μελά, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Χρήστος Τσακίρης» (Λαγκαδά 221, Σταυρούπολη), ενώ στο Δήμο Νεάπολης- Συκεών την Τρίτη 6 Μαρτίου 2018 στο Παλαιό Δημαρχείο Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125, Νεάπολη).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Βέλγοι φοιτητές θα σχεδιάσουν το τουριστικό προϊόν της πόλης
Το project είναι σχεδιασμένο για φοιτητές του 2ου έτους στη Διοίκηση Τουρισμού και Αναψυχής και στοχεύει στη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ της...
Θεσσαλονίκη: Βέλγοι φοιτητές θα σχεδιάσουν το τουριστικό προϊόν της πόλης