Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Άνοιξε πύλες το Κοινωνικό Παντοπωλείο στην Πυλαία (ΦΩΤΟ)

«Η αλληλεγγύη βασικός πυλώνας», αναφέρει ο δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη

Με στόχο την υποστήριξη οικογενειών και μοναχικών ατόμων που πλήττονται και απειλούνται από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό ξεκίνησε στον δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη να λειτουργεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Με έδρα το κτίριο που στεγάζεται το Β΄ ΚΑΠΗ στο κέντρο της Πυλαίας και προσφέροντας είδη που παρέχονται εντελώς δωρεάν και αφορούν τρόφιμα, είδη καθαριότητας, ατομικής υγιεινής, είδη ένδυσης και υπόδησης, παιχνίδια, βιβλία και cd – dvd, το Κοινωνικό Παντοπωλείο επιδιώκει την υποστήριξη, την ενδυνάμωση και την κοινωνική ενσωμάτωση των ευπαθών κοινωνικά ομάδων του δήμου.

Τα προϊόντα του Κοινωνικού Παντοπωλείου θα προέρχονται κυρίως από χορηγίες και δωρεές από επιχειρήσεις, προμηθευτές, συλλόγους, φορείς, σχολεία και από συνεισφορές πολιτών που επιθυμούν να συμβάλλουν προσφέροντας εμπράκτως τη στήριξη και την αλληλεγγύη τους. Παράλληλα ο Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη θα καλύπτει την προμήθεια προϊόντων από ίδιους πόρους.

Σε σχετική του ανακοίνωση ο δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη αναφέρει πως «η αλληλεγγύη στον διπλανό μας αποτελεί βασικό πυλώνα της κοινωνικής πολιτικής του δήμου μας. Και γιατί η ευαισθητοποίηση και η συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας είναι πολύτιμη και καθοριστική για την αποτελεσματική λειτουργία αυτής της νέας δομής».

 «Δίνουμε τον αγώνα τον καλό για να απαλύνουμε κατά το δυνατόν την καθημερινότητα των αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας που βρέθηκαν στη δίνη της ύφεσης. Τόσο με το Κοινωνικό Παντοπωλείο που ξεκινάμε σήμερα όσο και με τις υπόλοιπες κοινωνικές και ανθρωπιστικές δράσεις ο δήμος μας στηρίζει τις οικογένειες που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση και δεν μπορούν να καλύψουν τις βασικές επισιτιστικές τους ανάγκες. Γιατί η κρίση δεν κάνει διακρίσεις», τονίζει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Πυλαίας- Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Η Δομή του Κοινωνικού Παντοπωλείου εντάσσεται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020» και έγινε σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Απασχόλησης, Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας και Παιδείας και την αντιδήμαρχο Ελένη Γιαννούδη, ενώ η Δράση συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).

Να σημειωθεί ότι οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου πρέπει να είναι μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη και να ΜΗΝ είναι δικαιούχοι του ΤΕΒΑ.

Αιτήσεις γίνονται δεκτές στην έδρα του Κοινωνικού Παντοπωλείου, Αγίου Χριστοφόρου 1, ΤΚ 55535 Πυλαία και το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το 2310948639 (Δευτέρα έως Παρασκευή 8.00 π.μ.-16.00 μ.μ).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αρχαίος οικισμός κάτω από τη Δράμα – Βρέθηκε σε ανασκαφές στο ναό Αγίας Σοφίας
Πολύ σημαντικά ευρήματα, δίνουν στοιχεία για μία άγνωστη περίοδο της πόλης - Αρχαιολογική Συνάντηση γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Αρχαίος οικισμός κάτω από τη Δράμα – Βρέθηκε σε ανασκαφές στο ναό Αγίας Σοφίας