Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: «Νέο» πάρκο ωδή στον Παπάζογλου στην Κάτω Τούμπα!

Εγκρίνεται η ανάπλαση του πάρκου Νίκου Παπάζογλου με 830.000 ευρώ

Την ανάπλαση του πάρκου Νίκου Παπάζογλου, μια έκταση περίπου 3,5 στρεμμάτων στην περιοχή της Κάτω Τούμπας, σχεδιάζει για το επόμενο διάστημα η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης.

Η ανάπλαση κρίθηκε απαραίτητη για την εξυπηρέτηση των νέων δεδομένων που προέκυψαν μετά τη μετονομασία του πάρκου -με απόφαση δημοτικού συμβουλίου- από Αγίου Θεράποντα σε Νίκου Παπάζογλου και την επιθυμία να λειτουργήσει ως χώρος μουσικών δραστηριοτήτων προκειμένου να τιμηθεί το έργο του μεγάλου Έλληνα τραγουδοποιού.

Σύμφωνα με τη μελέτη από το Τμήμα Μελετών Δημοτικών Κτιρίων και Κοινόχρηστων Χώρων, της αντιδημαρχίας Τεχνικών Έργων του δήμου Θεσσαλονίκης, η ανάπλαση αποσκοπεί στον πλήρη ανασχεδιασμό του χώρου, με νέες χαράξεις και καινούριες αρχές σχεδιασμού διατηρώντας τις υφιστάμενες δενδροφυτεύσεις και εμπλουτίζοντάς τες με νέες τόσο στον πεζόδρομο όσο και στο πάρκο.

Μεταξύ άλλων, αναμένεται να αποξηλωθούν τα δάπεδα, οι διαμορφώσεις και τα στοιχεία εξοπλισμού που υπάρχουν σήμερα στο πάρκο και προτείνονται νέες διαμορφώσεις παρτεριών, με καλύτερη διαχείριση πρασίνου και συστήματος άρδευσης, νέα χάραξη διαδρόμων, αναδιαμόρφωση του υφιστάμενου συντριβανιού, τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων.

Το έργο, σύμφωνα με τη μελέτη, είναι συνολικού προϋπολογισμού 830.000 ευρώ, και ο τρόπος δημοπράτησής του θα γίνει με την ανοιχτή διαδικασία ανάθεσης, ενώ για την ανάπλαση του χώρου απαιτείται η έγκριση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, που συνεδριάζει την ερχόμενη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ