Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ρατσιστική επίθεση κατά καθηγήτριας σε σχολείο στη Θεσσαλονίκη

Τι καταγγέλλει η Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό αποκαλύπτει η Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, η οποία καταγγέλλει πως συγγενής μαθητή επιτέθηκε με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς κατά καθηγήτριας σε σχολείο της πόλης. Όπως αναφέρεται στην καταγγελία, ο λόγος για την επίθεση ήταν το σχόλιο της καθηγήτριας πως «οι λαοί πρέπει να ζουν ειρηνικά». Μάλιστα, οι απειλές «διευρύνθηκαν» και κατά της προέδρου της Ε’ ΕΛΜΕ όταν αυτή υπερασπίστηκε την καθηγήτρια.

Διαβάστε την ανακοίνωση της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

«Το Δ.Σ. της  Ε ΕΛΜΕ καταδικάζει τις απαράδεκτες ενέργειες εξωσχολικού παράγοντα (συγγενή μαθητή) εναντίον συναδέλφου σε σχολείο της περιοχής μας με απειλές και χυδαίες ρατσιστικές αναφορές που έγιναν μέσα στο χώρο του σχολείου, αλλά και στο διαδίκτυο. Η επίθεση αυτή εκδηλώθηκε με αφορμή αναφορά της συναδέλφου στην ειρηνική συνύπαρξη όλων των ανθρώπων και των όλων λαών, αλλά και εξαιτίας της καταγωγής της. Οι απειλές στο διαδίκτυο επεκτάθηκαν και κατά της προέδρου της Ε΄ ΕΛΜΕ, η οποία έκανε παρέμβαση για το ζήτημα αυτό.

Ως Δ.Σ. της  ΕΛΜΕ δηλώνουμε ότι ο κλάδος των εκπαιδευτικών έχει δώσει και συνεχίζει να δίνει μάχες στο χώρο του σχολείου κι έξω από αυτόν για την υπεράσπιση της ειρηνικής συνύπαρξης και της αλληλεγγύης μεταξύ των λαών, ενάντια στις φασιστικές και ρατσιστικές απόψεις  και ενέργειες.

Με τη συλλογική μας δράση θα αποτρέψουμε οποιαδήποτε προσπάθεια παρέμβασης στο παιδαγωγικό μας έργο από ακραίους ρατσιστικούς κύκλους που στοχεύουν στον εκφοβισμό και την τρομοκράτηση των εκπαιδευτικών.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να πάρει θέση απέναντι στα περιστατικά αυτά».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πορεία ειρήνης σήμερα από την ΕΔΥΕΘ στη Θεσσαλονίκη
Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) οργανώνει και φέτος την καθιερωμένη Πανελλαδική Ημέρα Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης σεόλη τη...
Πορεία ειρήνης σήμερα από την ΕΔΥΕΘ στη Θεσσαλονίκη
perifereiakos-flyover
Οδηγός - FlyOver: Ποιες ώρες φρακάρουν τα ΙΧ στον περιφερειακό στη Θεσσαλονίκη
Τι είπε για την κίνηση στο περιφερειακό και το Flyover ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Πάρις Μπίλλιας
Οδηγός - FlyOver: Ποιες ώρες φρακάρουν τα ΙΧ στον περιφερειακό στη Θεσσαλονίκη