Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θα χιονίσει στη Θεσσαλονίκη; - Tι λέει ο Σάκης Αρναούτογλου!

Τι αναφέρει ο γνωστός μετεωρολόγος για την πιθανότητα χιονόπτωσης

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποίησε σήμερα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού πως έρχεται κύμα κακοκαιρίας που θα πλήξει μεγάλο μέρος της Ελλάδας. Η κακοκαιρία θα περιλαμβάνει χιονόπτωση σε ορεινές περιοχές, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε «άσπρη μέρα» και σε αρκετές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και σε χαμηλά υψόμετρα. Μάλιστα, υπάρχει περίπτωση το χιόνι να «φτάσει» και Θεσσαλονίκη την Δευτέρα!

Για την πιθανή χιονόπτωση της ερχόμενη Δευτέρα, ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει «Πολλά τα ερωτήματα σας όσον αφορά στην πιθανότητα χιονιού για την περιοχή της Θεσσαλονικης την ερχόμενη Δευτέρα!

Όπως είπα και στο δελτίο απόψε με τα τελευταία στοιχεία και με σχετικά καλούτσικη την προγνωσιμότητα για το επόμενο τετραήμερο, χιονοπτώσεις την ερχόμενη Δευτέρα αναμένονται κυρίως έως και τις παρυφές της πόλης με χιονοστρωση κυρίως απο τα 250-300 μέτρα και ψηλότερα. Αν δεν αλλάξει όμως κάτι έως και την Κυριακή υγρή χιονόπτωση χωρις φυσικά χιονοστρωση είναι πιθανή για κάποιες ώρες και στο κέντρο της πόλης! 

Θα σας ενημερώσω αν αλλάξει κάτι έως τότε φυσικά. Με εκτίμηση, Σάκης Αρναούτογλου». Σε νεότερη ανάρτησή του μάλιστα αναφέρει «Eντονα τα καιρικά φαινόμενα το Σάββατο στα δυτικά, κεντρικά και νοτια (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής) και τη Δευτέρα στις περισσότερες περιοχές της χώρας με πυκνές κατα τόπους χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε αρκετές περιοχές της βορειας Ελλάδας με πολύ χαμηλά υψόμετρα!».

Δείτε το δελτίο καιρού όπως μεταδόθηκε στην ΕΡΤ-3. 

Το μόνο βέβαιο είναι πως δεν θα θυμίζει την χιονόπτωση που είχε παραλύσει τη Θεσσαλονίκη τον Ιανουάριο του 2017 (θυμηθείτε ΕΔΩ τον μεγάλο χιονιά της Θεσσαλονίκης). 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ