23

SEP
2018

Γιορτή για τη γαλλική κουζίνα στις 21 Μαρτίου και αγορά γαλλικών προϊόντων στις 23-24 Μαρτίου

Θεσσαλονίκη: Γαλλικό μενού σε 15 εστιατόρια της πόλης – Για 1 μέρα!

14 Mar 201816.52

Της ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΥΖΟΥΦΗ

Η γαλλική γαστρονομία θα έχει την τιμητική της στη Θεσσαλονίκη, με αγορά γαλλικών προϊόντων στις 23 και 24 Μαρτίου και γαλλικό μενού σε εστιατόρια της Θεσσαλονίκης στις 21 Μαρτίου. Παράλληλα μέσα στον Μάρτιο θα γίνει στην Αθήνα και η ανάδειξη του καλύτερου ελληνικού μακαρόν, με δύο κυρίες από τη Θεσσαλονίκη να βρίσκονται μεταξύ των 4 φιναλίστ!

«Στόχος μας είναι να γιορτάσουμε το κοινό πάθος Ελλήνων και Γάλλων για τη γαστρονομία. Η γαλλική κουζίνα είναι μια κουζίνα που εκτιμούν πολύ οι Έλληνες», δήλωσε ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας και Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου στη Θεσσαλονίκη, κ. κ. Φιλίπ Ρέι (Philippe Ray), σήμερα, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση τριών εκδηλώσεων και συγκεκριμένα: Της γαλλικής αγοράς, που θα πραγματοποιηθεί στις 23-24 Μαρτίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, του τελικού για την ανάδειξη του καλύτερου ελληνικού μακαρόν, που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Μαρτίου στην Αθήνα, και της εκδήλωσης Goût de / Good France που πραγματοποιείται σε όλο τον κόσμο- και στην Ελλάδα- στις 21 Μαρτίου.

Στη συνέντευξη που δόθηκε στο εστιατόριο Παπαρούνα, παρόντες ήταν και σεφ από εστιατόρια που θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση Goût de / Good France, οι οποίοι παρουσίασαν τα μενού που θα προσφέρουν στις 21 Μαρτίου, ημέρα εορτασμού της Γαλλικής γαστρονομίας. Ειδικότερα οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν την περίφημη γαλλική κουζίνα μέσα από το ειδικό μενού που έχουν ετοιμάσει σεφ σε 15 εστιατόρια της πόλης. Όπως επισημάνθηκε κάποια από τα εστιατόρια προτείνουν γαλλικό μενού όχι μόνο την συγκεκριμένη μέρα αλλά και για ολόκληρη την εβδομάδα 19-25 Μαρτίου, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα εκτός από την επιλογή ολόκληρου του μενού και την επιλογή οποιουδήποτε μεμονωμένου πιάτου μέσα από αυτό. Είναι η τέταρτη χρονιά που η χώρα μας συμμετέχει σε αυτό το εγχείρημα που διεξάγεται από το γαλλικό υπουργείο εξωτερικών και έχει φτάσει να κατατάσσεται δεύτερη παγκοσμίως, σε αριθμό εστιατορίων που συμμετέχουν. Πιο συγκεκριμένα, στη φετινή εκδήλωση συμμετέχουν 83 εστιατόρια σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων τα 28 είναι στη Β. Ελλάδα και τα 15 στη Θεσσαλονίκη, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ. «Η Ελλάδα έδειξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για αυτήν την εκδήλωση», όπως τόνισε ο κ. Ρέι υπογραμμίζοντας το αυξανόμενο ενδιαφέρον για αυτήν την εκδήλωση που ξεκίνησε με στόχο να παροτρύνει σεφ του εξωτερικού να παρουσιάσουν γαλλικά μενού σε πολίτες διαφόρων χωρών. Φέτος, την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018, 3.000 δείπνα «α λα γαλλικά» θα προτείνονται σε εστιατόρια των 5 ηπείρων.

Τα 15 εστιατόρια της Θεσσαλονίκης που θα συμμετάσχουν είναι τα εξής:

AVENUE 48 (ΤΗΕ ΜΕΤ ΗΟΤΕL). Chef: Δημήτριος Τσανανάς

Café Balkan. Chef : Πάρης Ζούρας

Clochard. Chef : Κωνσταντίνος Φούρναρης

DANDELION. Chef : Πόπη Σαραφίδου

Diplomatico (Mediterranean Palace): Chef : Κωνσταντίνος Κούρος

DOME REAL CUISINE. Chef : Στέφανος Σταμίδης

HOTEL ANATOLIA THESSALONIKI. Chef : Νίκος Στεφανίδης

La Place Mignonne. Chef : Πάλλη Ιωάννα

Marmita Cooking Lab. Chef : Σμαράγδα Μακρή

Massalia.  Chef : Γεώργιος Βαγιωνάς

ΠΑΠΑΡΟΥΝΑ. Chef : Θεοδόσης Καλλιόντζης

Papillon. Chef : Γιώργος Παλισίδης

SALONICA RESTAURANT. Chef : Σωτήρης Ευαγγέλου

SEROS Prime Dining (Grand Hotel Palace). Chef : Βασίλης Τζόντζος.

Thria Restaurant. Chef : Δημήτρης Τασιούλας

Όσο για τα μενού, μια γεύση δόθηκε για τα εστιατόρια Παπαρούνα, Seros Prime Dining, Diplomatico και HOTEL ANATOLIA THESSALONIKI και Massalia, από τους παριστάμενους σεφ. Όπως αναφέρθηκε στόχος ήταν το «πάντρεμα» ελληνικών προϊόντων με γαλλικές τεχνικές και συνταγές και έτσι στα μενού βρίσκουμε κλασσικά πιάτα όπως κρεμμυδόσουπα, ταρτάρ από μοσχαράκι γάλακτος, πατατόσουπα, μπουγιαμπέσα, κις λορεν, μοσχαράκι μπρεζε, μοσχαράκι Μπουργκινιόν, κόκκορας κρασάτος, συκώτι μοσχαρίσιο λυωνεζ, γαλλικά τυριά και επιδόρπια όπως η κρεμ μπρουλέ και το μιλφέιγ.

Οι τιμές των μενού ανάλογα με το εστιατόριο ξεκινούν από τα 15.99 ευρώ και φτάνουν μέχρι τα 50 ευρώ το άτομο. Δείτε αναλυτικά τα μενού και τις τιμές ΕΔΩ.


Αγορά γαλλικών προϊόντων στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Στο πλαίσιο του Goût de / Good France, θα διοργανωθεί για δεύτερη χρονιά στη Θεσσαλονίκη και η αγορά γαλλικών προϊόντων. Η επιτυχία της περυσινής εκδήλωσης οδήγησης στο άνοιγμά της στο ευρύ κοινό, αλλά και στην οργάνωσή της δύο ημέρες, αντί για μία και συγκεκριμένα την Παρασκευή 23 Μαρτίου (16.30-18.00 για τους επαγγελματίες και 18.00-20-00 για το κοινό) και το Σάββατο 24 Μαρτίου (11.00-15.00) για το κοινό. Σκοπός της εκδήλωσης στην οποία συμμετέχουν περίπου 10 Γάλλοι παραγωγοί, είναι να γίνουν περισσότερο γνωστά στο κοινό της Β. Ελλάδας τα γαλλικά τοπικά προϊόντα, όπως το πατέ, το κρέας, τα τυριά, το κρασί κ.ά. Φέτος, οι επισκέπτες εκτός από γευστικές δοκιμές, θα έχουν τη δυνατότητα και να αγοράσουν τα προϊόντα.

Το καλύτερο ελληνικό μακαρόν

Σε ότι αφορά το διαγωνισμό για ο καλύτερο ελληνικό μακαρόν, ο τελικός θα πραγματοποιηθεί στις 19 Μαρτίου στην Πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα. Οι 4 φιναλίστ είναι οι εξής: Η κα Χρυσή Μουράτ και ο κ. Σταμάτης Ξενάκης στην Αθήνα, καθώς και οι κυρίες Αγγελική Αγάθου και Ευθυμία Νανέρη στη Θεσσαλονίκη. «Ελπίζουμε να κερδίσει μια από τις υποψήφιες από τη Θεσσαλονίκη», δήλωσε ο κ. Ρέι.


ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(0)Τύπος Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη: Πότε ανοίγουν τα 2 νέα διόδια – Τι ισχύει με τιμές

Τοπικά23 Sep 201801.10

Τι θα ισχύσει με τις τιμές - Τι δηλώνει στον "Τύπο Θεσσαλονίκης" ο πρόεδρος της "Εγνατία Οδός ΑΕ"


Θεσσαλονίκη: Η Λαϊκή παράδοση αναβιώνει στην Άνω Πόλη!

Τοπικά23 Sep 201800.48

Σήμερα το απόγευμα η εκδήλωση «16ο Σεργιάνι στη Λαϊκή μας Παράδοση»

Τρέχουν οι οικογένειες… στο 1ο Family Run στη Θεσσαλονίκη!

Τοπικά23 Sep 201800.05

Σήμερα το απόγευμα – Οι δράσεις ξεκινούν από τις 17:00

Καιρός στη Θεσσαλονίκη - Τελευταία ψήγματα καλοκαιριού

Τοπικά23 Sep 201800.01

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα, Κυριακή 23/09, από την ΕΜΥ

Θεσσαλονίκη: Διακοπή ρεύματος το πρωί στο κέντρο - Δείτε περιοχή και ώρες

Τοπικά22 Sep 201820.05

Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος αύριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Η Θεσσαλονίκη... σπιντάρει αυτή την Κυριακή!

Τοπικά22 Sep 201818.11

7ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ CΙRCUIT ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΑΙΚΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ

Φωτογραφία αρχείου

Θεσσαλονίκη: «Χτύπημα» στο λαθρεμπόριο - Προσπάθησε να διαφύγει δράστης (ΦΩΤΟ)

Τοπικά22 Sep 201815.03

Δύο συλλήψεις για λαθρεμπόριο τσιγάρων στη Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: Συμμορία γυναικών «ξάφριζε» πορτοφόλια σε λεωφορεία ΟΑΣΘ

Τοπικά22 Sep 201813.32

Συνελήφθησαν δύο γυναίκες - Συνολικά 36 συλλήψεις το τελευταίο 24ωρο


Μασούτης

Mediterranean CosmosHuawei Y seriesΝυχτερινος Ημιμαραθωνιος


MiseryISTyposthes.gr - Twitter

ΔημήτριαTyposthes.gr - Facebook


© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία