23

ΜΑΡ
2018

Ζητούμενο η κυβερνητική στήριξη, λέει ο βουλευτής

Καλαφάτης: Ερώτηση για την πυροσβεστική θωράκιση της Κεντρικής Μακεδονίας

14 Μαρ 201817.36

«Η πρόσφατη επαφή μου με το δυναμικό των πυροσβεστικών υπηρεσιών της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας, είχε στόχο να συμβάλει στην ενεργοποίηση του κυβερνητικού ενδιαφέροντος στο μέγιστο βαθμό, για την έμπρακτη ενίσχυση της επιχειρησιακής τους ετοιμότητας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Η κυβέρνηση οφείλει να θωρακίσει τους ήρωες και τις ηρωίδες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας πριν τις “μάχες” με τις φλόγες και όχι απλώς να τους επαινεί για την αυταπάρνησή που επιδεικνύουν με λιγοστά μέσα, μετά τον απολογισμό!»


Τα παραπάνω επισημαίνει ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος κατέθεσε και σχετική ερώτηση στη Βουλή, με αποδέκτη τον υπουργό Εσωτερικών, ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου.


Σ` αυτήν, σημειώνει πως η Θεσσαλονίκη και η ευρύτερη περιοχή της Κεντρική Μακεδονίας, είναι μια χωρική ενότητα αυξημένων αναγκών, καθώς, συνδυάζει την ύπαρξη πολεοδομικού συγκροτήματος με εκτεταμένες ημιαστικές περιοχές και το μεγάλο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης, με μεγάλους οικισμούς στην ευρύτερη περιοχή εντός καλλιεργημένων εκτάσεων και με την υψηλών προτεραιοτήτων τουριστική περιοχή της Χαλκιδικής. Κατά τους μήνες που εκτείνεται η αντιπυρική περίοδος δε,  συχνότατα εισέρχεται σε φάσεις υψηλού κινδύνου.


ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ

ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΑΡ.ΠΡΩΤ.:4364/14-3-2018

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ Εσωτερικών

ΘΕΜΑ: «Επιχειρησιακή ετοιμότητα πυροσβεστικών υπηρεσιών ενόψει αντιπυρικής περιόδου στη Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας»

Βασική προτεραιότητα του Υπουργείου πρέπει να είναι η όσο το δυνατόν υψηλότερου επιπέδου επιχειρησιακή ετοιμότητα, αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος, η προστασία του προσωπικού που υπηρετεί και η έγκαιρη αντιμετώπιση και επίλυση των προβλημάτων που παρουσιάζονται.


Η Θεσσαλονίκη και η ευρύτερη περιοχή της Κεντρική Μακεδονίας, είναι μια χωρική ενότητα αυξημένων αναγκών, καθώς, συνδυάζει την ύπαρξη πολεοδομικού συγκροτήματος με εκτεταμένες ημιαστικές περιοχές και το μεγάλο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης, με μεγάλους οικισμούς στην ευρύτερη περιοχή εντός καλλιεργημένων εκτάσεων και με την υψηλών προτεραιοτήτων τουριστική περιοχή της Χαλκιδικής. Κατά τους μήνες που εκτείνεται η αντιπυρική περίοδος δε,  συχνότατα εισέρχεται σε φάσεις υψηλού κινδύνου.


Δυνάμει του άρθρου 11 του ΠΔ/τος 170/96, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, οι υπηρετούσες δυνάμεις στις πυροσβεστικές υπηρεσιακές μονάδες, κατανέμονται τον Δεκέμβριο εκάστου έτους και η στελέχωση γίνεται, εφόσον δεν προβλέπεται οργανική δύναμη αναφορικά με τα πυροσβεστικά κλιμάκια, από την ήδη υπηρετούσα δύναμη του Πυροσβεστικού Σώματος.


Κατόπιν των ανωτέρω

   Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός

  1. Προτίθεστε να προβείτε στις απαιτούμενες ενέργειες άμεσης κάλυψης των οιονδήποτε κενών και ελλείψεων υφίστανται, ώστε κατά τη φετινή αντιπυρική περίοδο, η Θεσσαλονίκη και η ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, καταστεί απόλυτα θωρακισμένη;


  1. Ποιο είναι επακριβώς το υφιστάμενο δυναμολόγιο που υπηρετεί στις υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης και στην Κεντρική Μακεδονία; Ποιος ο αριθμός των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης που υπηρετεί επίσης σε αυτές τις υπηρεσίες;


  1. Ποια είναι η τυπική αναλογία πυροσβεστικού κλιμακίου και ποσοστό πληθυσμού και σε ποιο επίπεδο βρίσκεται η αναλογική αντιστοίχιση με τις ως άνω αναφερόμενες περιοχές υψηλών προτεραιοτήτων;


  1. Υφίσταται επάρκεια σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και οχήματα;


ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(0)

Τύπος Θεσσαλονίκης


Typosthes.gr Social Media Awards 2017

Θεσσαλονίκη: Κατέβηκε από ΙΧ και… έσπασε αυτοκίνητο με λοστό!

Τοπικά23 Μαρ 201820.16

«Επίθεση» σε σταθμευμένο αυτοκίνητο στη Δραγούμη


ΤΩΡΑ: Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στη Θεσσαλονίκη

Τοπικά23 Μαρ 201819.25

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής


Θεσσαλονίκη: Χρυσό τρούλο δώρισε σε εκκλησία ο Ιβάν Σαββίδης! (VIDEO)

Τοπικά23 Μαρ 201819.25

Στη συνοικία της Ευξεινούπολης στη δυτική Θεσσαλονίκη


Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε πρώην εφοριακό στην Πυλαία – Τι είχε κάνει

Τοπικά23 Μαρ 201818.53

Εκκρεμούσε σε βάρος του ποινή κάθειρξης 116 ετών


Θεσσαλονίκη: Αυτό είναι το νέο ΔΣ του ΟΛΘ – Τα 9 πρόσωπα

Τοπικά23 Μαρ 201818.53

Συγκροτήθηκε σε σώμα του νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΘ ΑΕ


Νεκρός 47χρονος μετά από τροχαίο στη Θεσσαλονίκη

Τοπικά23 Μαρ 201818.53

Ο οδηγός δικύκλου κατέληξε στο νοσοκομείο


Έχεις δικό σου ποτήρι; Έχεις έκπτωση!

Τοπικά23 Μαρ 201801.00

Τα 4 σημεία στη Θεσσαλονίκη όπου το ποτήρι πολλαπλών χρήσεων σάς δίνει έκπτωση στα ροφήματά σας


Θεσσαλονίκη: Μουσείο στην Καλαμαριά για συλλογές με άρωμα Ιαπωνίας;

Τοπικά22 Μαρ 201822.55

Η αυλή του σπιτιού του συλλέκτη Μιχάλη Τσομπανίδη έχει  μετατραπεί σε έναν κήπο με χιλιάδες μπονσάι και με ενυδρεία με χιλιάδες ψάρια κόι

ΝΔ: Οι 2 παγκόσμιες πρωτοτυπίες του Μετρό Θεσσαλονίκης

Τοπικά22 Μαρ 201820.56

Επίθεση κατά της Αττικό Μετρό από την Διοικούσα Επιτροπή της ΝΔ


Μασούτης
ΕΛΠΕhemaplexAuto
Interlife KidsTyposthes.gr - Twitter
Typosthes.gr - Facebook

Θέατρο Τ© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία