23

SEP
2018

Ζητούμενο η κυβερνητική στήριξη, λέει ο βουλευτής

Καλαφάτης: Ερώτηση για την πυροσβεστική θωράκιση της Κεντρικής Μακεδονίας

14 Mar 201817.36

«Η πρόσφατη επαφή μου με το δυναμικό των πυροσβεστικών υπηρεσιών της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας, είχε στόχο να συμβάλει στην ενεργοποίηση του κυβερνητικού ενδιαφέροντος στο μέγιστο βαθμό, για την έμπρακτη ενίσχυση της επιχειρησιακής τους ετοιμότητας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Η κυβέρνηση οφείλει να θωρακίσει τους ήρωες και τις ηρωίδες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας πριν τις “μάχες” με τις φλόγες και όχι απλώς να τους επαινεί για την αυταπάρνησή που επιδεικνύουν με λιγοστά μέσα, μετά τον απολογισμό!»


Τα παραπάνω επισημαίνει ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος κατέθεσε και σχετική ερώτηση στη Βουλή, με αποδέκτη τον υπουργό Εσωτερικών, ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου.


Σ` αυτήν, σημειώνει πως η Θεσσαλονίκη και η ευρύτερη περιοχή της Κεντρική Μακεδονίας, είναι μια χωρική ενότητα αυξημένων αναγκών, καθώς, συνδυάζει την ύπαρξη πολεοδομικού συγκροτήματος με εκτεταμένες ημιαστικές περιοχές και το μεγάλο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης, με μεγάλους οικισμούς στην ευρύτερη περιοχή εντός καλλιεργημένων εκτάσεων και με την υψηλών προτεραιοτήτων τουριστική περιοχή της Χαλκιδικής. Κατά τους μήνες που εκτείνεται η αντιπυρική περίοδος δε,  συχνότατα εισέρχεται σε φάσεις υψηλού κινδύνου.


ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ

ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΑΡ.ΠΡΩΤ.:4364/14-3-2018

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ Εσωτερικών

ΘΕΜΑ: «Επιχειρησιακή ετοιμότητα πυροσβεστικών υπηρεσιών ενόψει αντιπυρικής περιόδου στη Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας»

Βασική προτεραιότητα του Υπουργείου πρέπει να είναι η όσο το δυνατόν υψηλότερου επιπέδου επιχειρησιακή ετοιμότητα, αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος, η προστασία του προσωπικού που υπηρετεί και η έγκαιρη αντιμετώπιση και επίλυση των προβλημάτων που παρουσιάζονται.


Η Θεσσαλονίκη και η ευρύτερη περιοχή της Κεντρική Μακεδονίας, είναι μια χωρική ενότητα αυξημένων αναγκών, καθώς, συνδυάζει την ύπαρξη πολεοδομικού συγκροτήματος με εκτεταμένες ημιαστικές περιοχές και το μεγάλο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης, με μεγάλους οικισμούς στην ευρύτερη περιοχή εντός καλλιεργημένων εκτάσεων και με την υψηλών προτεραιοτήτων τουριστική περιοχή της Χαλκιδικής. Κατά τους μήνες που εκτείνεται η αντιπυρική περίοδος δε,  συχνότατα εισέρχεται σε φάσεις υψηλού κινδύνου.


Δυνάμει του άρθρου 11 του ΠΔ/τος 170/96, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, οι υπηρετούσες δυνάμεις στις πυροσβεστικές υπηρεσιακές μονάδες, κατανέμονται τον Δεκέμβριο εκάστου έτους και η στελέχωση γίνεται, εφόσον δεν προβλέπεται οργανική δύναμη αναφορικά με τα πυροσβεστικά κλιμάκια, από την ήδη υπηρετούσα δύναμη του Πυροσβεστικού Σώματος.


Κατόπιν των ανωτέρω

   Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός

  1. Προτίθεστε να προβείτε στις απαιτούμενες ενέργειες άμεσης κάλυψης των οιονδήποτε κενών και ελλείψεων υφίστανται, ώστε κατά τη φετινή αντιπυρική περίοδο, η Θεσσαλονίκη και η ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, καταστεί απόλυτα θωρακισμένη;


  1. Ποιο είναι επακριβώς το υφιστάμενο δυναμολόγιο που υπηρετεί στις υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης και στην Κεντρική Μακεδονία; Ποιος ο αριθμός των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης που υπηρετεί επίσης σε αυτές τις υπηρεσίες;


  1. Ποια είναι η τυπική αναλογία πυροσβεστικού κλιμακίου και ποσοστό πληθυσμού και σε ποιο επίπεδο βρίσκεται η αναλογική αντιστοίχιση με τις ως άνω αναφερόμενες περιοχές υψηλών προτεραιοτήτων;


  1. Υφίσταται επάρκεια σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και οχήματα;


ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(0)Τύπος Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη: Πότε ανοίγουν τα 2 νέα διόδια – Τι ισχύει με τιμές

Τοπικά23 Sep 201801.10

Τι θα ισχύσει με τις τιμές - Τι δηλώνει στον "Τύπο Θεσσαλονίκης" ο πρόεδρος της "Εγνατία Οδός ΑΕ"


Θεσσαλονίκη: Η Λαϊκή παράδοση αναβιώνει στην Άνω Πόλη!

Τοπικά23 Sep 201800.48

Σήμερα το απόγευμα η εκδήλωση «16ο Σεργιάνι στη Λαϊκή μας Παράδοση»

Τρέχουν οι οικογένειες… στο 1ο Family Run στη Θεσσαλονίκη!

Τοπικά23 Sep 201800.05

Σήμερα το απόγευμα – Οι δράσεις ξεκινούν από τις 17:00

Καιρός στη Θεσσαλονίκη - Τελευταία ψήγματα καλοκαιριού

Τοπικά23 Sep 201800.01

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα, Κυριακή 23/09, από την ΕΜΥ

Θεσσαλονίκη: Διακοπή ρεύματος το πρωί στο κέντρο - Δείτε περιοχή και ώρες

Τοπικά22 Sep 201820.05

Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος αύριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Η Θεσσαλονίκη... σπιντάρει αυτή την Κυριακή!

Τοπικά22 Sep 201818.11

7ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ CΙRCUIT ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΑΙΚΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ

Φωτογραφία αρχείου

Θεσσαλονίκη: «Χτύπημα» στο λαθρεμπόριο - Προσπάθησε να διαφύγει δράστης (ΦΩΤΟ)

Τοπικά22 Sep 201815.03

Δύο συλλήψεις για λαθρεμπόριο τσιγάρων στη Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: Συμμορία γυναικών «ξάφριζε» πορτοφόλια σε λεωφορεία ΟΑΣΘ

Τοπικά22 Sep 201813.32

Συνελήφθησαν δύο γυναίκες - Συνολικά 36 συλλήψεις το τελευταίο 24ωρο


Μασούτης

Mediterranean CosmosHuawei Y seriesΝυχτερινος Ημιμαραθωνιος


MiseryISTyposthes.gr - Twitter

ΔημήτριαTyposthes.gr - Facebook


© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία