Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: 2 δήμοι ζητούν να τους αποδοθεί το στρατόπεδο «Ζιάκα»

Επιστολή των δύο δημάρχων Λάζαρου Κυρίζογλου και Πέτρου Σούλα προς τον πρωθυπουργό

Το αίτημα των τοπικών κοινωνιών των Δήμων Αμπελοκήπων - Μενεμένης και Κορδελιού - Ευόσμου να τους αποδοθεί το στρατόπεδο "Ζιάκα" επισημαίνουν σε επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό οι δύο δήμαρχοι, Λάζαρος Κυρίζογλου και Πέτρος Σούλας. Η επιστολή απευθύνεται επίσης στους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών, στον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας και στην προϊσταμένη του Γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

"Η αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου Ζιάκα με τη δημιουργία χώρων πρασίνου, άθλησης και υποδομών αναψυχής θα αναβαθμίσει την περιοχή προς όφελος των πολιτών των τοπικών κοινωνιών και των δύο Δήμων μας. Θα συμβάλει στην άρση της περιβαλλοντικής υποτίμησης και υποβάθμισης που υφίσταται η ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης και ειδικότερα η συγκεκριμένη περιοχή. Ταυτόχρονα θα συμβάλει στην αύξηση του πράσινου ισοζυγίου στην περιοχή και κατ' επέκταση στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας" αναφέρουν χαρακτηριστικά οι δύο δήμαρχοι.

Παράλληλα εκφράζουν την αντίθεσή τους στην παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου Ζιάκα σε οποιονδήποτε άλλο πλην του Δήμου Κορδελιού - Ευόσμου και σημειώνουν ότι το στρατόπεδο αυτό βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Κορδελιού - Ευόσμου και γειτνιάζει με τον οικισμό Δενδροποτάμου της Δημοτικής κοινότητας Μενεμένης. 

"Αναμένουμε την υλοποίηση της υπόσχεσης τόσο της παρούσας όσο και των προηγουμένων Κυβερνήσεων προς απόδοση των πρώην στρατοπέδων στις τοπικές κοινωνίες" αναφέρει χαρακτηριστικά η επιστολή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ