Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Το «νέο» πολύχρωμο σιντριβάνι στα δυτικά! (ΦΩΤΟ)

Στη Νεάπολη το νερό χορεύει με τα χρώματα…

Πίδακες, που δίνουν ρυθμό και κίνηση στο νερό, και υποβρύχιοι προβολείς, που εναλλάσσουν τα χρώματα, ομορφαίνουν από χθες το βράδυ την πλατεία Ειρήνης (Ρολόι) στη Δ.Ε. Νεάπολης, με το κεντρικό σιντριβάνι πλέον να αποτελεί έναν επιπλέον και διαφορετικό πόλο έλξης των μικρών και μεγάλων για ξένοιαστες στιγμές στην πλατεία.

Το κεντρικό σιντριβάνι της Νεάπολης είναι το πρώτο από τα τέσσερα που παραδόθηκε στην τοπική κοινωνία, για να ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα και τα υπόλοιπα τρία (Βαλσαμή και Μουδανιών στη Νεάπολη, Ειρήνης-Γ.Παπανικολάου στα Πεύκα), αφού ολοκληρωθούν οι εκτεταμένες εργασίες ανακατασκευής τους στις οποίες προχώρησε ο δήμος Νεάπολης-Συκεών.

Να σημειωθεί ότι τα σιντριβάνια της Δ.Ε. Νεάπολης δεν συντηρήθηκαν ποτέ από την κατασκευή τους, με αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα λειτουργίας και ασφάλειας. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι καλωδιώσεις, με ορατές τις φθορές από τον χρόνο, ήταν εκτεθειμένες στο νερό και τα μηχανήματα της πισίνας είχαν οξειδωθεί, σε βαθμό που να λειτουργούν περιοδικά λόγω συχνών βλαβών. 

Όπως εξηγεί ο αντιδήμαρχος Μικροέργων, Ηλεκτροφωτισμού και Πολεοδομίας Στέλιος Γκατζές, «αυστηρά για λόγους ασφάλειας επιλέξαμε να αναστείλουμε τη λειτουργία τους για ένα χρονικό διάστημα ώστε να εκπονήσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο συντήρησης και ανακατασκευής τους, εφαρμόζοντας τις πλέον σύγχρονες και ασφαλείς προδιαγραφές».

Έτσι, στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 80.000 ευρώ, αντικαταστάθηκαν όλα τα μηχανήματα του κεντρικού σιντριβανιού της Νεάπολης (αντλίες, πίδακες, φίλτρα, προβολείς, κ.ά.) με νέο σύγχρονο εξοπλισμό, ενώ οι προβολείς είναι της τελευταίας τεχνολογίας LED, ενώ έγινε ο καθαρισμός και ο ελαιοχρωματισμός του. Ήδη, οι περίοικοι και περαστικοί από την πλατεία Ειρήνης στη Νεάπολη χαίρονται τη νέα εικόνα που συναντούν, παρατείνοντας τον χρόνο παραμονής τους στον χώρο για περισσότερες στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς.

Τη σκυτάλη παραλαμβάνουν αμέσως μετά τα άλλα τρία σιντριβάνια για την ανακατασκευή και αναβάθμισή τους μέσω των ολοκληρωμένων παρεμβάσεων που θα γίνουν, με μέγιστο χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσής τους τα τέλη του Απριλίου. Ωστόσο, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, που επισκέφθηκε χθες το βράδυ την πλατεία Ειρήνης στη Νεάπολη, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Στ.Γκατζέ, ζήτησε την «επιτάχυνση των ρυθμών ώστε να επισπευσθεί η παράδοση των σιντριβανιών στους πολίτες και στους συνδημότες μας». 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ