Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μπουτάρης: Το 2019 οι πρώτες αποτεφρώσεις στη Θεσσαλονίκη (Video)

Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2019 αναμένεται να λειτουργήσει το αποτεφρωτήριο

Το πρώτο εξάμηνο του 2019 αναμένεται να γίνουν οι πρώτες αποτεφρώσεις στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης κατά τη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποίησε σε έργα του δήμου που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Οι διαδικασίες για την κατασκευή και λειτουργία του Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών στο χώρο των Κοιμητηρίων Αναστάσεως του Κυρίου έχουν προχωρήσει και όπως δήλωσε ο Γιάννης Μπουτάρης: «Απομένει να γίνει το Τοπικό Ρυμοτομικό Σχέδιο, το οποίο εκτιμούμε ότι έως το τέλος του καλοκαιριού θα έχει περάσει απ' όλες τις διαδικασίες, που είναι άπειρες».

Ο δήμος Θεσσαλονίκης, παράλληλα, ετοιμάζει τον φάκελο με το Τοπικό Ρυμοτομικό Σχέδιο που θα κατατεθεί για έγκριση στον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, στα όρια του οποίου βρίσκονται τα Κοιμητήρια. Ακολούθως, θα κατατεθεί στο υπουργείο Περιβάλλοντος το Τοπικό Ρυμοτομικό, άλλα και οι άδειες οικοδόμησης.

Ο Γ. Μπουτάρης συνέχισε λέγοντας: «Μετά θα βγει το ΦΕΚ. Ελπίζω ότι θα έχουμε το τελικό χαρτί μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού. Παράλληλα, γίνεται και η μελέτη για το κτιριακό και τις εγκαταστάσεις του αποτεφρωτηρίου. Πιστεύω ότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2019 θα έχουμε τις πρώτες αποτεφρώσεις».

«Στα νεκροταφεία ξεκίνησε μια συστηματική δουλειά εδώ και δυο χρόνια, καθώς έγινε πλήρης ανάπλαση και αναμόρφωση του χώρου. Κεντρική ιδέα να ανταποκρίνονται τα κοιμητήρια στην ιερότητα του θανάτου», είπε ο κ.Μπουτάρης για τα έργα που είναι σε εξέλιξη.

Η περιοδεία του Γιάννη Μπουτάρη έγινε παρουσία και του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάση Παππά. Στους χώρους των Κοιμητηρίων Αναστάσεως του Κυρίου, στην περιοχή της Θέρμης, ολοκληρώνεται μια εργολαβία ύψους 900.000 ευρώ που αφορά τις κτιριακές εγκαταστάσεις των κοιμητηρίων. Θα ακολουθήσουν εργολαβίες, προϋπολογισμού περίπου 2,7 εκατ. ευρώ για τον περιφερειακό φωτισμό και την αναβάθμιση του πρασίνου.

Από την πλευρά του, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ.Παππάς, πρόσθεσε πως στην επόμενη διετία θα φτιαχτούν νέες δομές, ενώ θα ανακατασκευαστεί το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού και θα αναβαθμιστεί ο χώρος με επιπλέον πράσινο.

Μ.Κ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ η Θεσσαλονίκη σήμερα με 2 στάσεις – Ποιες ώρες απεργούν
Στάση εργασίας από τους εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων για την εργατική Πρωτομαγιά
Χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ η Θεσσαλονίκη σήμερα με 2 στάσεις – Ποιες ώρες απεργούν