27

APR
2018

Τι δηλώνουν ο δήμαρχος Γ. Μπουτάρης και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων

Θεσσαλονίκη: Βανδαλισμός σε παιδική χαρά-κόσμημα πριν καν ανοίξει (ΦΩΤΟ+VIDEO)

21 Mar 201818.03

Της ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΥΖΟΥΦΗ


Δεν πρόλαβε καν να ανοίξει για το κοινό και ήδη υπέστη βανδαλισμό, με συνθήματα με σπρέι, η νέα παιδική χαρά του δήμου Θεσσαλονίκης, που βρίσκεται στο πάρκο απέναντι από τη ΧΑΝΘ.

Τον βανδαλισμό διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Θανάσης Παππάς, οι οποίοι πραγματοποίησαν σήμερα περιοδεία σε τεχνικά έργα του Δήμου που βρίσκονται σε εξέλιξη, συνοδεία δημοσιογράφων.

«Εκτός από το να καθαρίζουμε, εμείς δεν έχουμε βρει ακόμη τρόπο πως θα προστατεύσουμε από τα γκράφιτι και το βρόμισμα όχι μόνο τις παιδικές χαρές αλλά και παντού. Μόνο αν αναπτυχθεί μια άλλη κοινωνική συνείδηση στους διάφορους επαναστατημένους που με γκράφιτι λερώνουν τοίχους και βγάζουν τα απωθημένα τους. Αυτό δεν είναι πρόβλημα μόνο στη Θεσσαλονίκη, είναι σε ολόκληρη την Ελλάδα», όπως είπε ο δήμαρχος.


«Δεν είναι γκράφιτι αυτό, είναι βρωμιές», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Παππάς, τονίζοντας πως το «φαινόμενο» το αντιμετωπίζει ο δήμος σε όλες τις νέες παρεμβάσεις που κάνει και είναι μια κατάσταση που έχει δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα καθώς δαπανούνται χρήματα για τον καθαρισμό τους.

«Θα καταλήξουμε να βάζουμε στις προδιαγραφές των νέων παιδικών χαρών να γίνεται επικάλυψη με αντιγκράφιτι υλικά ώστε να μπορούν να ξεπλένονται εύκολα. Καταλαβαίνεται ότι αυτό είναι κατάπτωση. Ο κόσμος κανονικά πρέπει να περιποιείται τα πρόγραμμα που σχετίζονται με το δημόσιο χώρο», πρόσθεσε.

Για τη συγκεκριμένη παιδική χαρά, ο κ. Παππάς είπε ότι ανταποκρίνεται στις πιεστικές ανάγκες των κατοίκων του κέντρου, καθώς υπάρχει μόνο μία ακόμη παιδική χαρά στην πλατεία Ναυαρίνου για την οποία υπάρχουν, όπως τόνισε ο ίδιος, αιτήματα να μεγαλώσει «και είναι κάτι που το σχεδιάζουμε στο πλαίσιο κάποιου ανασχεδιασμού της ευρύτερης περιοχές».

Σημειώνεται ότι η παιδική χαρά της ΧΑΝΘ είναι μια από τις 4 παιδικές χαρές που αναπλάθονται αυτήν την στιγμή στο δήμο, έργο ύψους 357.000 ευρώ. Οι παιδικές χαρές στη ΧΑΝΘ και στη Γιαννιτσών (τις  οποίες επιθεώρησαν σήμερα οι κ.κ. Μπουτάρης και Παππάς), καθώς και αυτή στην Καππαδοκίας, είναι ήδη διαμορφωμένες και θα ανοίξουν για το κοινό σύντομα, ενώ ξεκίνησε η διαμόρφωση της παιδικής χαράς στην Βοσπόρου.  

«Πολλαπλασιάζονται» οι παιδικές χαρές, όπως δήλωσε ο κ. Παππάς, τονίζοντας πως προβλέπεται να γίνουν και άλλες και από το πρόγραμμα Νιάρχος αλλά και από το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου. Είπε ότι προβλέπεται να υπάρχει φύλαξη και καθαριότητα ενώ οι παιδικές χαρές είναι πιστοποιημένες.

Η παιδική χαρά στη ΓιαννιτσώνΚατασκευή πεζοδρομίων γύρω από το νέο κτίριο της ΠΚΜ

Νωρίτερα, έγινε επιθεώρηση και του έργου του δήμου που αφορά την κατασκευή των πεζοδρομίων και οδοστρωμάτων γύρω από το νέο κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονία, στο οικοδομικό τετράγωνο των οδών 26ης Οκτωβρίου, Κωλέττη, Ανδρέου Γεωργίου και Κεφαλληνίας.

«Διαμορφώθηκε το πεζοδρόμιο γύρω από το κτίριο της Περιφέρειας, έργο περίπου 300.000 ευρώ και απομένουν οι δενδροφυτεύσεις», όπως είπε ο δήμαρχος, διευκρινίζοντας πάντως πως το συγκεκριμένο έργο δεν ήταν υποχρέωση του δήμου να γίνει. Σύμφωνα με το νόμο, η διαμόρφωση του πεζοδρομίου γύρω από ένα νέο κτίριο, είναι υποχρέωση του ιδιοκτήτη, κάτι που δεν έγινε, όπως είπε.

«Έπρεπε να επιβαρύνει την κατασκευή αυτήν καθεαυτή και όχι τον δήμο Θεσσαλονίκης», όπως είπε ο δήμαρχος, προσθέτοντας ότι «στην καλή σχέση που έχουμε  με την περιφέρεια το κάναμε». Επιπλέον τονίστηκε ότι θα γκρεμιστούν άμεσα και κάποια παλιά κτίσματα που υπάρχουν από την πίσω πλευρά του κτιρίου της ΠΚΜ προκειμένου να γίνει διάνοιξη, πεζοδρόμια κλπ . Σημειώνεται ότι σε πολύ κοντινή απόσταση πρόκειται να κατασκευαστεί και το Μουσείο Ολοκαυτώματος.


ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(1)Τύπος Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη: Ποιες περιοχές μένουν σήμερα χωρίς νερό για 6 ώρες

Τοπικά27 Apr 201802.53

Νέες διακοπές υδροδότησης σήμερα Παρασκευή (27/4)


Ζέρβας: Ένα… λάθος e-mail προκαλεί ερωτήματα για το δήμο Θεσσαλονίκης

Τοπικά27 Apr 201802.44

Ο Κ. Ζέρβας αναφέρεται σε απευθείας αναθέσεις


Θεσσαλονίκη: Χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ την Πρωτομαγιά – Απεργία εργαζομένων

Τοπικά27 Apr 201802.21

Πρωτομαγιά την Τρίτη και η χώρα θα βρεθεί σε απεργιακό κλοιό


Καταγγελία για άσκηση καταστολής πλήθους στη Θεσσαλονίκη

Τοπικά27 Apr 201802.12

Και συλλήψεις μελών επιτροπής ειρήνης Σάμου


Θεσσαλονίκη: «Θαύμα», βρέθηκε δότης για το 2χρονο αγοράκι! (Video)

Τοπικά27 Apr 201801.56

Βρέθηκε συμβατός δότης για τον 2χρονο Χρήστο


Φωτογραφία αρχείου

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία προσφύγων στα Λαγκαδίκια

Τοπικά26 Apr 201822.00

Περίπου 30 πρόσφυγες στο κέντρο φιλοξενίας


Χωρίς νερό αύριο Παρασκευή δύο περιοχές στη Θεσσαλονίκη

Τοπικά26 Apr 201820.58

Προβλήματα υδροδότησης στα δυτικά


Θεσσαλονίκη: Η αγροτική παραγωγή «υψηλών πτήσεων» στη 4η Freskon

Τοπικά26 Apr 201820.56

Ασυναγώνιστη ποιότητα των ελληνικών αγροτικών προϊόντωνΜασούτηςΕΛΠΕhemaplexFrescon
Typosthes.gr - Twitter
Typosthes.gr - Facebook

Θέατρο Τ© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία