Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Καφές με έκπτωση αν φέρεις το… ποτήρι σου – Τα 4 καφέ στη Θεσσαλονίκη!

Τα 4 σημεία στη Θεσσαλονίκη όπου το ποτήρι πολλαπλών χρήσεων σάς δίνει έκπτωση στα ροφήματά σας

Επιμέλεια: ΛΕΜΟΝΙΑ ΒΑΣΒΑΝΗ

Η χρέωση στην χρήση της πλαστικής σακούλας από τις αρχές του 2018 άλλαξε τις συνήθειές μας στα ψώνια. Έκανε trendy την χρήση πάνινης τσάντας ή του καλαθιού, ακόμη και του καροτσιού που συνήθως παίρνουμε στην λαϊκή.

Τι θα κάνατε αν μαθαίνατε πως με την οικολογική σας συμπεριφορά θα είχατε κέρδος και θα πληρώνατε με έκπτωση τα ροφήματά σας;

Η νέα σελίδα της εθελοντικής ομάδας της Greenpeace, www.stopotirimou.gr , σχεδιάστηκε για να δώσει παραπάνω κίνητρα για να αποφεύγετε τα πλαστικά μίας χρήσης στην καθημερινότητά σας. Στη σελίδα θα βρείτε έναν χάρτη με καφετέριες οι οποίες δίνουν έκπτωση στα ροφήματα όταν τα παίρνετε στο δικό σας ποτήρι πολλαπλών χρήσεων!

Με το καινούργιο εργαλείο που σου προσφέρει η ιστοσελίδα, μπορείτε να:

-δείτε τις καφετέριες που ήδη δίνουν έκπτωση

- να ενημερώστε σε ποιες καφετέριες συχνάζετε και θα θέλατε να έχουν έκπτωση

- ως ιδιοκτήτρια/της μίας επιχείρησης, να δηλώσετε ότι θα το κάνετε στο κατάστημά σας.

Στην πόλη μας, τη Θεσσαλονίκη, υπάρχουν αυτή την στιγμή τέσσερα σημεία όπου γίνεται έκπτωση αν πάρετε τον καφέ ή οποιοδήποτε άλλο ρόφημα παραγγείλετε στο δικό σας ποτήρι: στο Housemade (Αγίας Σοφίας 48), στο Tabya (Κων. Μελενίκου 14), στο Κουμπί (Πελοποννήσου 2) και στο Τσάι (Καρόλου Ντηλ 27).

Ο υπεύθυνος εθελοντών της Greenpeace στην Ελλάδα κ. Denys Tsutsaev αναφέρει σε σημείωμά του: «Θα αναρωτιέστε γιατί ασχολούμαστε τόσο με το ποτήρι. Αν δείτε μερικά νούμερα όμως, θα καταλάβετε: 300 εκατομμύρια πλαστικά ποτήρια μόνο για καφέ και αναψυκτικά πετιούνται στη χώρα μας κάθε χρόνο, κάτι το οποίο σημαίνει 11 ποτήρια κάθε δευτερόλεπτο! Και πολλά από αυτά καταλήγουν στη θάλασσα, εκεί που όλοι κολυμπάμε το καλοκαίρι, και παράλληλα απολαμβάνουμε το δροσιστικό μας φρέντο, φραπέ ή χυμό. Επειδή η ανακύκλωση δεν λύνει το πρόβλημα, γιατί να μην χρησιμοποιείσετε το ποτήρι σας και ταυτόχρονα να απαιτήσετε μία έκπτωση στο ρόφημά σας;». Παράλληλα συμπληρώνει πως «Για πολλούς έχει γίνει πλέον συνήθεια να κουβαλάμε μαζί μας ποτήρια πολλαπλών χρήσεων (ή θερμός, σέικερ κλπ). Είναι όμορφα, κρατάνε το ρόφημα ζεστό/κρύο, και είναι μαζί σας παντού: στην παραλία, στο γραφείο, στο πανεπιστήμιο, στα ΜΜΜ, στο κομμωτήριο, ακόμα και στο γήπεδο.

Το να έχετε ένα δικό σας ποτήρι έχει γίνει πολύ πιο εύκολο! Στην αγορά υπάρχουν χιλιάδες είδη ποτηριών πολλαπλών χρήσεων, για όλα τα γούστα και σε διάφορα μεγέθη, με μεταλλικό καλαμάκι και χωρίς, από μέταλλο και μπαμπού, με θερμομόνωση για παραλία και για βουνό - ό,τι θέλετε δηλαδή! Το μόνο που χρειάζεται είναι να το πάρετε απόφαση και να βάλετε μία καινούρια, πολύ όμορφη συνήθεια στην καθημερινότητά σας. Και φυσικά αν έχετε και κάποια άλλη καφετέρια από την οποία ψωνίζετε καθημερινά και δεν είναι ακόμα στη λίστα της ιστοσελίδας stopotirimou.gr τότε είναι η ώρα να τους το πείτε, ή να μας ενημερώσετε ποια είναι, για να γίνει το δίκτυο ακόμα μεγαλύτερο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ποιος επιτέθηκε στον Παπακαλιάτη: «Κλέβει ιδέες, σκηνές, τώρα και… φωτογραφίες»
«Τώρα για τον δεύτερο κύκλο των επεισοδίων σου κλέβεις και τις promo φωτογραφίες της ταινίας; Τζήζας πια!»
Ποιος επιτέθηκε στον Παπακαλιάτη: «Κλέβει ιδέες, σκηνές, τώρα και… φωτογραφίες»
Κασσελάκης: Μητσοτάκης και Καραμανλής δεμένοι χέρι, χέρι στη συγκάλυψη των Τεμπών
Παρέμβαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μέσα από το στρατόπεδο, ενόψει της ομιλίας του πρωθυπουργού στη Βουλή
Κασσελάκης: Μητσοτάκης και Καραμανλής δεμένοι χέρι, χέρι στη συγκάλυψη των Τεμπών