Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Διαπολιτισμική εκπομπή από πρόσφυγες στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης

Η παραγωγή και μετάδοσή της εγκρίθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Την παραγωγή και μετάδοση ραδιοφωνικής διαπολιτισμικής εκπομπής από πρόσφυγες, ωφελούμενους του Κέντρου Ένταξης Μεταναστών (ΚΕΜ), στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης, ενέκρινε χθες, Δευτέρα 16 Απριλίου 2018, το Δημοτικό Συμβούλιο στη διάρκεια της 11ης τακτικής συνεδρίασης.

Η δράση είναι ενταγμένη στην Πράξη «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Θεσσαλονίκης με παράρτημα ΚΕΜ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και θα έχει 18μηνη διάρκεια με δυνατότητα παράτασης, σύμφωνα με το σχέδιο μελέτης τεχνικών προδιαγραφών.

Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθεί η μετάδοση ωριαίας εκπομπής, σε εβδομαδιαία βάση, που θα απευθύνεται πρωτίστως στους πρόσφυγες και τους αιτούντες άσυλο, ωφελουμένους των ΚΕΜ, που διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και κατάγονται από διαφορετικές χώρες. Παράλληλα, προβλέπεται η δημιουργία ηλεκτρονικής σελίδας σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, με στόχο να αποτελέσει τόπο διαδικτυακής συνάντησης, διάδρασης και επικοινωνίας της τοπικής προσφυγικής κοινότητας στο σύνολό της.

Η εκπομπή θα εστιάζει σε ζητήματα ενσωμάτωσης των προσφύγων στην τοπική κοινωνία, εκπαιδεύοντας παράλληλα τους άμεσα εμπλεκόμενους στις μεθόδους μιας ραδιοφωνικής παραγωγής, ώστε να αποτελέσει σημείο επαφής και γνωριμίας των ακροατών με την ταυτότητα και την κουλτούρα του προσφυγικού πληθυσμού της Θεσσαλονίκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ