Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Αυτή την Κυριακή καθαρίζουμε το Σέιχ Σου

Στην εθελοντική δράση Let’s Do It Greece συμμετέχει ο δήμος - Πού και πότε δίνεται το ραντεβού των εθελοντών

Σε εθελοντική δράση για τον καθαρισμό του Σέιχ Σου συμμετέχει ο δήμςο Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για το Let’s Do It Greece, το οποίο αποτελεί τη μεγαλύτερη ταυτόχρονη εθελοντική δράση της χώρας. Οργανώνεται αποκλειστικά από εθελοντές – ως επί το πλείστον νέα παιδιά – που αγάπησαν τον εθελοντισμό μέσα από το σχολείο. Είναι μια ιδέα που ξεκινήσε έχοντας ως πυξίδα ένα όνειρο και πολύ πάθος. Η ιδέα σήμερα έχει αγκαλιαστεί από χιλιάδες εθελοντές και φορείς σε όλη την Ελλάδα. Το όνειρό λοιπόν του Let’s Do It Greece είναι να ενώσουν όλη την Ελλάδα μέσα σε 1 μέρα. Μια εθελοντική δράση που γίνεται την ίδια μέρα & την ίδια ώρα σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης συμμετέχει στην ιδέα αυτή για 7η συνεχή χρονιά από το 2012, κινητοποιώντας πολίτες, φορείς και τις υπηρεσίες του. Φέτος συμμετέχει με το τμήμα Εθελοντισμού Νεολαίας οργανώνοντας δράση με θέμα: Πράσινη Δράση-Καθαρό Σέιχ Σου.

Σκοπός της δράσης αυτής είναι η ενεργοποίηση των νέων και γενικότερα όλων των πολιτών ώστε να καταλάβουν ότι η προσφορά μεσώ εθελοντικών δράσεων μας δίνει την χαρά της ανιδιοτελούς προσφοράς και της δημιουργίας. Ειδικότερα στην συγκεκριμένη δράση θα δοθούν πληροφορίες για το δώρο ζωής που μας προσφέρει το δάσος και την ψυχική ηρεμία του ατόμου που έρχεται σε επαφή με αυτό.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί στο περιαστικό Δάσους (ΣΕΙΧ ΣΟΥ) την Κυριακή 29 Απριλίου και ώρα 9:30 το πρωί με χώρο συγκέντρωσης, στην είσοδο του Ζωολογικού Κήπου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαθητής στην Πάτρα έπαθε ηλεκτροπληξία – Ακούμπησε γυμνό καλώδιο σε σχολείο
Ο 17χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο του Ρίου το οποίο εφημέρευε
Μαθητής στην Πάτρα έπαθε ηλεκτροπληξία – Ακούμπησε γυμνό καλώδιο σε σχολείο