Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τι θα γίνει με τα 4 κτίρια του λιμανιού που θα παραχωρηθούν στον δήμο;

Τι είπε ο δήμαρχος μετά την επίσκεψή του χθες στον χώρο

Τη μελλοντική χρήση των τεσσάρων κτιρίων που βρίσκονται στην πρώτη προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και αναμένεται να παραχωρηθούν σύντομα προς χρήση στον κεντρικό δήμο, πιθανότατα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, εξετάζει η διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη.

Ο κ. Μπουτάρης επισκέφτηκε χθες τους χώρους του λιμανιού, συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάση Παππά και Αστικής Ανθεκτικότητας, Γιώργο Δημαρέλο και συναντήθηκε με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΛΘ ΑΕ, Σωτήρη Θεοφάνη και τον επικεφαλής της Δημόσιας Αρχής Λιμένων Θεσσαλονίκης, Γιώργο Τοζίδη.

Τις επόμενες ημέρες θα συνταχθεί πρωτόκολλο παράδοσης και παραλαβής, μεταξύ του δήμου Θεσσαλονίκης και του ΟΛΘ, με τους όρους και τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες θα αποδοθούν τα τέσσερα κτίρια -συνολικού εμβαδού των 3.000 τετραγωνικών μέτρων- στον κεντρικό δήμο.

Συγκεκριμένα, ο δήμος Θεσσαλονίκης θα παραλάβει την αποθήκη Δ’, που θα χρησιμοποιείται για πολιτιστικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες, ενώ για τη φιλοξενία βρεφών και νηπίων θα διατεθούν τα πρώην κτίρια Ναυτικής Διοίκησης και ο Βρεφονηπιακός Σταθμός, τα οποία φαίνεται πως βρίσκονται σε καλή κατάσταση.

Από την αυτοψία που έγινε στους χώρους, από τον δήμαρχο και τους αρμόδιους αντιδημάρχους, προέκυψε πως υπάρχουν κάποια στατικά προβλήματα στον τέταρτο χώρο που θα παραχωρηθεί, το πρώην κτίριο του Υπολιμενάρχη στην Πύλη 4, για το οποίο δεν έχει αποφασιστεί ακόμη η μελλοντική του χρήση.

Ωστόσο, πέρα από τα τέσσερα παραπάνω κτίρια, η διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη επιθυμεί να υπάρξει δυνατότητα φιλοξενίας σε ορόφους του κτιρίου του πρώην Λιμεναρχείου, που δεν ανήκει στον ΟΛΘ, αλλά στη δικαιοδοσία της Αρχής Λιμένος.

"Σχεδιάζουμε τις κινήσεις του μέλλοντος. Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει μια προγραμματική συμφωνία μεταξύ του δήμου και του ΟΛΘ για να αποδοθούν τα πρώτα τέσσερα κτίρια", ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ