Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ανακατασκευή του δρόμου Μάλγαρα-Πολύκαστρο ζητά ο δήμαρχος Παιονίας

Είναι το μοναδικό τμήμα στο οποίο υπάρχει αμφίδρομη κυκλοφορία και δεν υπάρχει διαχωριστική νησίδα

Την άμεση ανακατασκευή του τμήματος της ΠΑΘΕ από τα Μάλγαρα έως τον κόμβο Πολυκάστρου Κιλκίς, δεδομένου ότι είναι το μοναδικό τμήμα στο οποίο υπάρχει αμφίδρομη κυκλοφορία και δεν υπάρχει διαχωριστική νησίδα, ζητά ο δήμαρχος Παιονίας, Χρήστος Γκουντενούδης.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το θέμα συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ) ενώ, όπως έγινε γνωστό, ο κ. Γκουντενούδης απέστειλε σχετικό έγγραφο στον πρόεδρο του Δ.Σ του ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε, Άρη Ξενόφο. Σε αυτό ζητά να συμπεριληφθεί στους όρους της διακήρυξης και της σύμβασης με τον ιδιώτη ανάδοχο επενδυτή, που θα αναλάβει την εκμετάλλευση του δρόμου και των σταθμών διοδίων, η ανακατασκευή του δρόμου, σε αυτοκινητόδρομο με διαχωριστική νησίδα και η ολική συντήρηση του ασφαλτοτάπητα και του φωτισμού.

"Το τμήμα αυτό της ΠΑΘΕ είναι ουσιαστικά η πύλη εισόδου της χώρας για περίπου 8 εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο από και προς το εξωτερικό. Η κίνηση ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο είναι ιδιαιτέρως αυξημένη, αλλά και βεβαρυμμένη λόγω φορτηγών βαρέως τύπου. Τη χειμερινή περίοδο λόγω της πυκνής ομίχλης η οδήγηση καθίσταται ακόμη πιο δυσχερής", τονίζει ο δήμαρχος Παιονίας στο έγγραφό του προς τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ.

Όσον αφορά στα διόδια, ο Δήμος Παιονίας, εκτιμά ότι με την τοποθέτηση πλευρικού σταθμού διοδίων, στο ύψος του Πολύκαστρου, όχι μόνο δεν δρομολογείται η ανταποδοτικότητα και η βελτίωση του οδικού δικτύου, αλλά εξασφαλίζεται μόνο ο παραχωρησιούχος του έργου. "Εμείς ως δημοτική αρχή Παιονίας, έχουμε προτείνει την τοποθέτηση πλευρικών διοδίων στο ύψος των Ευζώνων, καθώς τα διόδια στο πλευρικό σταθμό του κόμβου Πολυκάστρου θα δημιουργήσουν τεράστιο πρόβλημα στους μόνιμους κατοίκους του δήμου μας και επίσης θα καταφέρουν καίριο πλήγμα στην ήδη χειμαζόμενη τοπική αγορά", επισημαίνει ο κ. Γκουντενούδης, ενώ προσθέτει ότι δεν έχει γίνει καμία πρόβλεψη για την απαλλαγή από την καταβολή τελών διοδίων στο σταθμό των Ευζώνων, σε αντίθεση με άλλους σταθμούς διοδίων, στο μήκος της Εγνατίας Οδού, στη υπόλοιπη επικράτεια της χώρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ